Αποτελέσματα αναζήτησης

Μαθητικό φεστιβάλ

Μαθητικό φεστιβάλ

Θεσσαλονίκη, 18/3/2018, μαθητικά φεστιβάλ

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/3/2018 1:30 μμ - 4:30 μμ Export event


Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ - «κι αν ήσουν εσύ;»
"Μαζί"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 1.30 μ.μ

130 μαθητές και μαθήτριες, 6 σχολεία, σε μία θεατρική σύνθεση βασισμένη
στο έργο του ΜάικΚένι «Το αγόρι με την βαλίτσα»

Τόπος: Θέατρο Μονής Λαζαριστών ΚΘΒΕ, Σταυρούπολη

Είσοδος: ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

(ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ περί τα 600 άτομα)

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του ΚΘΒΕ,διοργανώνει μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ,την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ώρα 1.30 μ.μ., στη Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός. Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». 

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 130 μαθητέςκαι μαθήτριες,από έξι σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας, συνδημιουργούν μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με την βαλίτσα».

Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το αντίστοιχο μαθητικό φεστιβάλ τον Μάρτιο του 2017 είχε τίτλο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο - συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Η Ημέρα Δράσης «κι αν ήσουν εσύ;»

Τον Μάρτιο του 2018 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνει φεστιβάλ «κι αν ήσουν εσύ;» σε πολλές πόλεις της χώρας.  Καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις σχολείων θα παρουσιαστούν μέσω της ιστοσελίδας www.theatroedu.gr

Σχόλιο από το φεστιβάλ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Δικτύου που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά αλλά και σε μας να ζήσουμε αυτήν την εξαιρετική εμπειρία!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρακτική στήριξη, την ψυχική ενθάρρυνση, τον άρτιο συντονισμό, την  ακάματη παρουσία!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συμμετείχαν και στις συναδέλφους που τα εμψύχωναν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήμουν και εγώ εκεί, μέλος αυτής της πολυπρόσωπης και πολυδύναμης παρέας που διατράνωσε το "Μαζί"!
Με την ευχή πάντα να ανταμώνουμε και να συμπράττουμε, σας καληνυχτίζω!

Βιργινία Αρβανιτίδου, Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (2018)

 

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ στο Θέατροτης Μονής Λαζαριστών

Μαθητές και μαθήτριες του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, του1ου ΕΠΑΛ Επανομής, του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης,  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και του 31ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Αριάδνης Γρηγοριάδου, Βερονίκης Τσουγκράνη, Μαγδαληνής Μπεκρή, Χρυσάνθης Ράγια, Λαμπρινής Ουρμάνη, Κατερίνας Σακελλαρίου, Βάνας Βουρτσάκη, Βιργινίας Αρβανιτίδου, Μαριάννας Ρούκαλη και Ελένης Κουταλοπούλου,συναντιούνται  δημιουργικά στη θεατρική σύνθεση που βασίζεταιστοέργο «Το αγόρι με την βαλίτσα», για να μοιραστούν με το κοινό μια καλλιτεχνική πράξη αλληλεγγύης.

Υποστήριξη σχολείων –σκηνοθετική επιμέλεια– επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Τσιριγώτη

Συντονισμός: Τζένη Καραβίτη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Βοηθοί: Δημοπούλου Τριανταφυλλιά, Μαρνά Ειρήνη, Πικιώνη Ινώ, Βερτσώνη Σωσάννα, Γαλανάκης Δημήτρης, Δουκάκη Μαρία, Κάλφας Άγγελος, Καρματζόγλου Μυρσίνη, Κούρτη Νόρα, Παράσχος Ανδρέας, Τερσενίδου Αγγελίνα, Κόττα Μερόπη, Λεμονής Φρίξος, Μιντσούδης Ηλίας, Όσσα Μαρία, Παμπακά Γεωργία, Τσιριγώτη Σοφία, Χατζή Άννα-Μαρία, Χιωτέρης Ζωγράφος

Σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (106)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Οκτώβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30
12
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Τρίκαλα, 2/10/2019, Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
3456
Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Κέρκυρα, 6/10/2019, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς (Σ2), Μαρία Διβανέ, Φωτεινή Δημουλή
789
10
11
12
13
1415161718
Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Θεσσαλονίκη 18-20/10/2019, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ20), Τζένη Καραβίτη, Ιωάννα Μήτσικα, Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα
19
Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Θεσσαλονίκη 18-20/10/2019, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ20), Τζένη Καραβίτη, Ιωάννα Μήτσικα, Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα
20
21222324252627
28293031123
45678910

Κατηγορίες

Αναζήτηση