Αποτελέσματα αναζήτησης

Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2009 - 3η Θεατρική Κατασκήνωση Νέων

Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2009 - 3η Θεατρική Κατασκήνωση Νέων

Σπέτσες, 21-27/7/2009, Brendon Burns

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 21/7/2009 - 27/7/2009 Export event

SpetsesNeoi2009Σπέτσες 21-27 Ιουλίου 2009

«Δημοκρατία και συλλογική θεατρική δημιουργία: οράματα για το μέλλον»

[Μέρος της 8ης Καλοκαιρινής Θεατρικής Κατασκήνωσης με θέμα "Σύγχρονη Καλλιτεχνική Δημιουργία: απεικονίσεις και συνθέσεις") Σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Κύριος στόχος της Συνάντησης είναι οι νέοι να εργαστούν με καινοτόμες μεθόδους που αξιοποιούν το θέατρο και τον κινηματογράφο διερευνώντας ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους και την υπεράσπισή τους, αλλά και τη σύγχρονη ζωή γενικότερα, όπως τη βιώνουν οι ίδιοι τώρα και όπως την ονειρεύονται για το μέλλον. Οι νέοι θα εργάζονται 6 ώρες κάθε μέρα στο φιλόξενο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, με στόχο να συνθέσουν ένα δρώμενο που θα εκφράζει προσωπικές "δημιουργικές φωνές". Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί στην κατασκήνωση την τελευταία ημέρα της Συνάντησης. Πρόκειται για την 3η Θεατρική Συνάντηση Νέων η οποία απευθύνεται σε νέους-μέλη θεατρικών ομάδων ηλικίας 17-22 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

 


spetses2009_neoi1spetses2009_neoi2Πριν και μετά τη συνάντηση Η συνάντηση είναι το κύριο μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Νεανικές Θεατρικές Φωνές». Οι νέοι που θα πάρουν μέρος και η ομάδα τους θα βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους μέσα από ηλεκτρονικό φόρουμ πριν τη συνάντηση στις Σπέτσες, ενώ προβλέπεται και συνέχιση του προγράμματος. Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα παρουσιαστούν σε ημερίδα διάχυσης, spetses2009_neoi1και σε συνέδρια και φεστιβάλ που spetses2009_neoi2οργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε διάφορα μέρη της χώρας. Επίσης, οι νέοι που θα πάρουν μέρος θα επιστρέψουν στην ομάδα τους και θα δουλέψουν μαζί της και με τον εμψυχωτή, προκειμένου να μοιραστούν τους προβληματισμούς και την εμπειρία τους και μπορούν να συνεχίσουν την έρευνα και την επικοινωνία με την καταγραφή νέων ιδεών. 


ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Brendon Burns, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος Citizen Arts (Ίδρυμα για τις Τέχνες και τον Ενεργό Πολίτη) Ο Brendon Burns είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Foundation for Citizen Arts (Ίδρυμα για τις πολιτικές τέχνες). Ως έμπειρος σκηνοθέτης, εισηγητής και εμψυχωτής, ο Brendon έχει ηγηθεί πολλών συμμετοχικών και θεατρικών προγραμμάτων στην Αγγλία, την Ευρώπη και τη Δυτική Αφρική. Εκπαιδεύτηκε ως ηθοποιός στο Arts Educational School του Λονδίνου και αργότερα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην εκπαίδευση στο University of Middlesex στην Αγγλία. Προηγούμενες θέσεις του συμπεριλαμβάνουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του Solent Peoples Theatre, The Haymarket, Basingstoke (Βοηθός σκηνοθέτη), Proteus Theatre (Βοηθός σκηνοθέτη), Indefinite Article (Καλλιτεχνικός Διευθυντής) and First Draft Theatre (Καλλιτεχνικός Διευθυντής).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Οι νέοι που θα πάρουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν συλλογικά και βιωματικά τρόπους με τους οποίους το θέατρο μπορεί να αξιοποιηθεί ως μέσο πολιτικής έκφρασης και προσέγγισης πολιτικών ζητημάτων , με απώτερο στόχο να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για θετικές αλλαγές στην κοινωνία. Θα χρησιμοποιήσουμε κείμενα επιστημονικής φαντασίας και θεατρικές τεχνικές όπως το επικό θέατρο, το θέατρο των καταπιεσμένων, το θέατρο σκιών και η συνδυαστική χρήση πολυμέσων, για να καταλήξουμε στη συλλογική δημιουργία ενός δρώμενου, το οποίο θα εκφράζει την απάντηση των συμμετεχόντων στις τρέχουσες απόψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την έννοια της ελευθερίας. Οι νέοι, λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες. Το εργαστήριο θα είναι έντονα σωματικό και βιωματικό, γι’ αυτό παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φοράνε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Στο εργαστήριο θα πάρουν μέρος 24 νέοι ή νέες, 17-22 χρονών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα πρέπει να ξέρουν αγγλικά και να συμμετέχουν σε θεατρικές ή χοροθεατρικές ομάδες, σε σχολείο ή σε άλλο φορέα (2 νέοι από κάθε ομάδα). 

ΤΟΠΟΣ: Αναργύρειος Σχολή, Σπέτσες, 1χιλ από το Λιμάνι. Λεωφορείο αναχωρεί μπροστά από Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο συνήθως μόλις φτάνει το πλοίο. Τηλ Σχολής 2298072206 / 2298073306.
ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της. Δωρεάν για νέους-νέους 17-22 χρόνων από την Ελλάδα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Τρίτη 21/7/2009, 12.00-16.30. Αναχώρηση: Δευτέρα 27/7/2009, μέχρι τις 11.00.
ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής … κέφι! 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Μπέττυ Γιαννούλη
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ηρώ Ποταμούση, Ιωάννα Τότσιου, Ντίνα Τσολάκη

Κατηγορία Δράσης
  • Εργαστήρια για μαθητές
Προγράμματα
  • Νεανικές Θεατρικές Φωνές
Πόλεις
  • Σπέτσες
Έτος
  • 2009
Συνεργαζόμενοι
  • Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA)
  • Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Εμψυχωτές
  • Γιαννούλη Μπέττυ
  • Burns Brendon
Print

Number of views (226)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά