Αποτελέσματα αναζήτησης

"Εσύ θα πάρεις τη σκυτάλη; "

Αθήνα 13 /3/2023, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Ομάδα Χορού «Σκυτάλη»

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 13/3/2023 6:30 μμ - 9:30 μμ Export event


εργαστήριο χορού για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές, εμψυχωτές

"Εσύ θα πάρεις τη σκυτάλη;"

με την Ομάδα Χορού «Σκυτάλη»
Εμψυχωτές: Εύη Θανέλλα, Κατερίνα Δελακούρα, Ιωάννης Μαργώνης

Αθήνα 13 Μαρτίου 2023, Ώρες: 6.30μμ-9.30μμ

Χώρος: Το Προβάδικο (Τριών Ιεραρχών 167, Αθήνα 118 52)

 

Τι θα γινόταν αν η μαθησιακή διαδικασία ήταν παιχνίδι και χορός, ήταν πρόκληση και εξερεύνηση που αξιοποιούσε την ευφυΐα ολόκληρου του σώματος και του εαυτού και προσκαλούσε τόσο την πρωτοβουλία όσο και τη συνεργασία;

Μέσα σε αυτό το 3ωρο εργαστήριο θα μοιραστούμε μία διαδρομή, παίρνοντας και δίνοντας τη Σκυτάλη. Θα γνωριστούμε, θα παίξουμε, θα κινηθούμε, θα αναρωτηθούμε και θα μάθουμε παρέα για το παιχνίδι που γίνεται χορός, τον χορό που γίνεται επικοινωνία, την επικοινωνία που γίνεται σύνδεση και δρόμος για προσωπική και συλλογική εξέλιξη.

Το Εργαστήριο θα περιλαμβάνει παιχνίδια ομαδικά, σε ζευγάρια, καθώς και πιο προσωπικές διερευνήσεις, παιχνίδια με στοιχεία μουσικής με το σώμα (bodypercussion και φωνή), παιχνίδια για όταν έχουμε πολλή ενέργεια και παιχνίδια για πιο ήρεμες στιγμές!

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν άνετα ρούχα, διάθεση για εξερεύνηση, τις αγαπημένες τους κάλτσες, ένα τετράδιο και νερό!

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες 

Κόστος Συμμετοχής: 12€ για τα μέλη του ΠΔΘΕ και 18€ για τα μη μέλη
Αριθμός συμμετεχόντων: 25

Δηλώσεις συμμετοχής: Συμπληρώνοντας την ηλεκρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/NpF4f8dNP9Fha3AF6

Τρόπος πληρωμής:παρακαλούμε προχωρήστε στην καταβολή του κόστους συμμετοχής είτε πατώντας το σύνδεσμοhttps://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=MYNKAKN79VT2J ή κάνοντας κατάθεση του ποσού στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς:

ALPHA BANK: IBAN  GR73 0140 2020 2020 02002 000277

Τράπεζα Πειραιώς:  IBAN GR37 0172 5180 0055 1809 1249 470

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 10/3/2023

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν email με επιβεβαίωση της κατάθεσης, καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2023 και θα τηρηθεί η χρονική σειρά υποβολής των αιτήσεων.

Συντονισμός:Δήμητρα Σκέμπη, Νικολέττα Δημοπούλου, Φώτης Κολοκυθάς, Βασίλης Κλησιάρης, Όλγα Ορφανίδου 

Επικοινωνία:Δήμητρα Σκέμπη κ: 6932728640 και Γραφείο του ΠΔΘΕ τηλ: 210 6541600

Η Εύη Θανέλλα είναι παιδαγωγός και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών δράσεων με βάση το σώμα, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία.Έχει δουλέψει σε δημόσια δημοτικά σχολεία (δασκάλα), σε κατασκηνώσεις (υπεύθυνη ομάδων και συνοδός ανθρώπων με αναπηρία), σε φεστιβάλ και ημερίδες (συντονίστρια συμμετοχικών δράσεων), σε καλοκαιρινά προγράμματα - summercamp (υπεύθυνη δημιουργίας και υλοποίησης προγραμμάτων), ιδιωτικά (δημιουργική εκπαίδευση, φροντίδα στο σπίτι) και σε ανεξάρτητες εκπαιδευτικές δράσεις (δασκάλα δημιουργικής και συνειδητής κίνησης), μεταξύ άλλων.Αγαπά και μελετά βιωματικά, τα τελευταία δέκα χρόνια, ένα ευρύ φάσμα πρακτικών, οι οποίες αποτελούν τη σταθερή βάση και έμπνευση της δουλειάς της. Οι πιο κομβικές είναι: η πρακτική συνειδητής κίνησης OpenFloor, η SkinnerReleasingTechnique, ο Αυτοσχεδιασμός, ο Σύγχρονος χορός, το Ensemble Σωματικό Θέατρο, η Μη-βίαιη Επικοινωνία, η Συμμετοχική Ηγεσία (ArtofHosting), η μεθοδολογία της Μη-Τυπικής Μάθησης, η αναστοχαστική και ποιητική γραφή.Είναι ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ. EmbodhimentCollectiveαπό το 2021, και μέλος του Κινητήρα - Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών, από το 2014. Έχει συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό και συλλογικό κινητικό πρόγραμμα ‘Σκυτάλη’, που εισάγει την τέχνη του χορού μέσα στα δημοτικά σχολεία, στο διεπιστημονικό RiceanSchoolofDance (RSOD), σε ποικίλα ερευνητικά σεμινάρια κίνησης και χορογραφικής σύνθεσης, καθώς και σε παραστάσεις χορού σε καλλιτεχνικούς και δημόσιους χώρους.Είναι πιστοποιημένη δασκάλα του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά ‘JourneythroughtheBody’, που στοχεύει στην καλλιέργεια της συνειδητής σχέσης του παιδιού με το σώμα, το νου, τα συναισθήματα, και την αξία του εαυτού, και υπό εκπαίδευση στην προσέγγιση του EmbodimentCoaching - ενδυνάμωση αυτογνωσίας και ικανοτήτων διαχείρισης δυσκολιών, λήψης αποφάσεων, επικοινωνίας, κ.α. μέσω τεχνικών καθοδηγούμενης ενσώματης διερεύνησης.

Κατερίνα Δελακούρα είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού με βάση της την Αθήνα και το Βερολίνο. Σπούδασε Σύγχρονο Χορό και Χορογραφία στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου HZTBerlin(ΒΑ Dance,Context,Choreography) και στο P.A.R.T.S. Brussels, καθώς και Φυσική/Αστροφυσική στο ΑΠΘ.Είναι ενεργό μέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Σκυτάλη από το 2019. Έχει διδάξει χορό και κίνηση σε δομές προσφύγων στο Βερολίνο μέσω του προγράμματος  ΜοbileDance/Junction. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδες 100 περιστροφές με την οποία δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά συνδυάζοντας την ζωγραφικήμε τον χορό, τα οποία μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Τεχνόπολης.Το 2021-2022 συνεργάστηκε με την RoesCooperativa στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα SeniorsinArts (erasmus+ project).Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές στην Ελλάδα και στην Γερμανία.Παράλληλα με την προσωπική της καλλιτεχνική δουλειά δραστηριοποιείται σε πολλά συνεργατικά πρότζεκτ στον χώρο του χορού καθώς και σε συνεργασία με καλλιτέχνες από άλλα πεδία.Έργα στα οποία συμμετείχε έχουν παρουσιαστεί στο Uferstudios και στο AdaStudio στο Βερολίνο, στην ΑΣΚΤ, στο AthensVideoDanceProject, στο Κέντρο Έρευνας Χορού Ι.&P. Ντάνκαν, στην Ύδρα μέσω R.I.C.E στο HydraProject, στο HausNAthen,στο TheaterBremen και στο RosasPerformanceSpaceBrussels.

Ο Ιωάννης Μαργώνηςείναι γυμναστής, παιδαγωγός όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Έχει μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία καθώς και ως ειδικός αθλητικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας. Είναι από το 2018 μέλος στο εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα της Σκυτάλης (Χορός μέσα από το παιχνίδι). Έχει συμμετάσχει σε αρκετά σεμινάρια εμψύχωσης ομάδων ενηλίκων και παιδιών. Έχει μεγάλη αγάπη στις υπαίθριες δραστηριότητες όπου με την εμπειρία του (Σχολή χειμερινής διαβίωσης, Οδηγός βουνού και Παιδαγωγική του Δάσους) συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με ομάδες και εταιρείες που διοργανώνουν υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά. Είναι δημιουργός και εμψυχωτής αθλητικών και περιβαντολλογικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν σα βάση τους το παιχνίδι. Έχει επίσης εργαστεί για δύο χρόνια ως παιδαγωγός σε σπίτι φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση- Γραφείο Αττικής

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / www.TheatroEdu.gr

Print

Number of views (249)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάρτιος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728
1
2
 • "Ειρήνη"

  Ελευθερούπολη, 2/3/2023, Εργαστήριο για μαθητές, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Καβάλας

 • Theatre Makes Politics (TMP)

  Online 2/3/2023 Partners Meeting

3
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 3/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Τοπικών Συντονιστών Βόρειας Ελλάδας "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει Ειρήνη Γκότση
45
6
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 6/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει Σόνια Ντόβα
7
89
10
11
12
13
14
 • «...εγώ είμαι Εγώ!»

  Ελευθερούπολη, 14/3/2023, εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, Νηπιαγωγείο Παλαιοχωρίου Καβάλας

 • Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

  Διαδικτυακά 14/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Ομάδας Τοπικών Συντονιστών Δύσης προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η , Γιούλη Δούβου

15
«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

Θεσσαλονίκη, 15/3/2023 , Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
16
17
«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

Κέρκυρα, 17/3/2023, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα -Παράσταση θεάτρου φόρουμ
18
19
20
21
22
23
"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

Ελευθερούπολη, 23/3/2023, Εργαστήριο για μαθητές/μαθητριες,24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
242526
Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων "Μάθημα Ιστορίας" του Σάκη Σερέφα

Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων "Μάθημα Ιστορίας" του Σάκη Σερέφα

Διαδικτυακά, 26/3/2023, 19:00 - 21:00 Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων
27
"Διαφυγές"

"Διαφυγές"

Ναύπλιο 27/3/2023, παράσταση στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου
28
29
«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

Διαδικτυακά, 29/3/2023 18:00-20:00, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), Ιωάννης Πούλιος
30
31
1
2
3
"Διαφυγές"

"Διαφυγές"

Ναύπλιο 3/4/2023, παράσταση στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου
4
56
«...εγώ είμαι Εγώ!»

«...εγώ είμαι Εγώ!»

Ελευθερούπολη, 6/4/2023, εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, 1ο Νηπιαγωγείο Κρηνίδων - Νηπιαγωγείο Λυδίας Καβάλας
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά