Αποτελέσματα αναζήτησης

"Η δραματουργία ως σκηνοθεσία - Μια εισαγωγή στο λογοτεχνικό τοπίο του Δανιήλ Χαρμς"

"Η δραματουργία ως σκηνοθεσία - Μια εισαγωγή στο λογοτεχνικό τοπίο του Δανιήλ Χαρμς"

Κέρκυρα, 31/3-1/4/2023, Σεμινάριο, Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 31/3/2023 5:00 μμ - 1/4/2023 2:00 μμ Export event


 

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Κέρκυρας.

«Η δραματουργία ως σκηνοθεσία - Μια εισαγωγή στο λογοτεχνικό τοπίο του Δανιήλ Χαρμς.»  
Βιωματικό θεατρικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών.
Κέρκυρα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, 17:00-21:00 & Σάββατο 1 Απριλίου 2023, 10:00-14:00

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, εμψυχωτές/-τριες ομάδων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Εμψυχώτρια: Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου.

 

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, 17:00-21:00 , Σάββατο 1 Απριλίου 2023, 10:00-14:00

Τόπος: Δημοτικό Σχολείο Μαντουκιού, Κέρκυρας ,Ξενοφώντος Στρατηγού 58, Μαντούκι.

Το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνει Βιωματικό Θεατρικό Σεμινάριο  διάρκειας 8 ωρών με τίτλο :

"Η δραματουργία ως σκηνοθεσία - Μια εισαγωγή στο λογοτεχνικό τοπίο του Δανιήλ Χαρμς".

Σύντομη περιγραφή «Είμαι ο δημιουργός ενός κόσμου και αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής μου. Πώς θα μπορούσα να μην το σκέφτομαι συνέχεια ό,τι κι αν κάνω το επενδύω με τη συνείδηση ότι είμαι ο δημιουργός ενός κόσμου. Και δεν φτιάχνω απλώς μια μπότα, αλλά, πρώτον και κύριον, δημιουργώ κάτι καινούργιο... Δεν πρόκειται, δηλαδή, για λέξεις τυπωμένες στο χαρτί, αλλά για ένα έργο που είναι το ίδιο αληθινό, όσο κ το γυάλινο μελανοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μου στο τραπέζι. αυτοί οι στίχοι φαίνεται να αποτελούν ένα δημιούργημα που μπορεί να αποκοπεί από το χαρτί κ να εκτοξευθεί στο παράθυρο και το παράθυρο να σπάσει. Τέτοια πράγματα μπορούν να κάνουν οι λέξεις! Αλλά από την άλλη μεριά, πόσο αβοήθητες και αξιολύπητες μπορεί να είναι αυτές οι ίδιες λέξεις! Δε διαβάζω ποτέ εφημερίδες. Είναι ένας κατασκευασμένος κόσμος, γέννημα μυθοπλασίας, όχι ο πραγματικός. Μόνο αξιολύπητο, φτηνό τυπογραφικό μελανί πάνω σε κακής ποιότητας χαρτί.
Άραγε χρειάζεται ο άνθρωπος κάτι άλλο πέρα από τη ζωή και την τέχνη; Δε νομίζω: τίποτα άλλο δεν έχει ανάγκη, αφού κάθε τι γνήσιο περιέχεται σ' αυτά.»

Απόσπασμα γράμματος του Δανιήλ Χαρμς στην Κ.Π. Πουγκατσόβα (1933).

Το έργο του τελευταίου «Ρώσου πρωτοπόρου» αποτελεί προνομιακό πεδίο δραματουργίας και γενικότερα άσκησης - πρόκλησης στην δραματική τέχνη. Ο Δανιήλ Χαρμς, (1905-1942), δημιούργησε και συνέθεσε ένα προσωπικό σύμπαν στα δύσκολα χρόνια της σταλινικής περιόδου της τότε Σοβιετικής Ένωσης ενίοτε με τον μανδύα της παιδικής λογοτεχνίας, κληροδοτώντας μας ένα πλούσιο και ανατρεπτικό ρεπερτόριο διαποτισμένο από το χιούμορ στη κόψη του ξυραφιού και μια ιδιοφυή έμπνευση και απροσδόκητη οπτική της πραγματικότητας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν παρακάτω: https://forms.gle/vS3dxDGkoYYs6cZW8 έως την Τετάρτη 29/3/2023

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν email με επιβεβαίωση της κατάθεσης, καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Δικτύου που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2023. Θα τηρηθεί η χρονική σειρά υποβολής των αιτήσεων.

Το κόστος της παρακολούθησης του σεμιναρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και 15 ευρώ για τα μη μέλη.

Τρόπος πληρωμής: παρακαλούμε προχωρήστε στην καταβολή του κόστους συμμετοχής είτε πατώντας το σύνδεσμο: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=MYNKAKN79VT2J

ή κάνοντας κατάθεση του ποσού στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς:
ALPHA BANK: IBAN GR73 0140 2020 2020 02002 000277
Τράπεζα Πειραιώς: IBAN GR37 0172 5180 0055 1809 1249 470

Προσοχή: Tο εργαστήριο είναι βιωματικό και οι συμμετέχουσες/-οντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια που να διευκολύνουν τις κινήσεις τους στο χώρο.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑΣ

Η Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ, Ανθρωπολογικό θέατρο (Γέρζι Γκροτόφσκι) και κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο VIIΙ (Vincennes) στο Παρίσι. Εξεπόνησε διδακτορική διατριβή στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ με τίτλο «Η αποποινικοποίηση ως μέσον στην αντιεγκληματική πολιτική του κράτους». Είχε δασκάλους και συνεργάτες τους: Ρίτσαρντ Τσίσλακ, Λούντβιχ Φλάσσεν και Γέρζι Γκροτόφσκι. (συνιδρυτές του Centro per la Sperimentazione e la Ricerca Teatrale Ponteterra Ιταλία). Υπήρξε μέλος του διεθνούς ensemble KIBRI υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ρίτσαρντ Τσίσλακ, έλαβε μέρος στις παραστάσεις: “Ιουδίθ” μονόδραμα, “Μία βιογραφία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” σε σκηνοθεσία – δραματουργία Ρίτσαρντ Τσίσλακ στο θέατρο CARTOUCHERIE υπό την διεύθυνση της Αριάν Μνούσκιν. Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος στην Πολιτιστική Διοίκηση και μέλος του European Network Cultural Managers, που δημιουργήθηκε κατόπιν επιλογής και διετούς εκπαιδεύσεως σε αντίστοιχους ευρωπαϊκούς θεσμούς με πρωτοβουλία της ΕΟΚ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO. Είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Είχε την διεύθυνση Παραγωγών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (κύκλος Ηλέκτρα). Δίδασκε στο διεπιστημονικό μεταπτυχιακό Πολιτιστικής Διοίκησης του Τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτιστικών Επιστημών: Διαπραγμάτευση, Αρχές Πολιτιστικής Διοίκησης. Είχε την Διεύθυνση Προβολής – Επικοινωνίας στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου επί Προεδρίας Κώστα Βρετάκου, και την διοργάνωση της αναδρομικής έκθεσης του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Μ.Ο.Μ.Α) στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια ίδρυσε και ανέλαβε την εμψύχωση και σκηνοθετική διδασκαλία στο «Θέατρο στο Καπνομάγαζο» στο Δήμο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Ίδρυσε τη σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης με συνεργάτες τους: Λούντβιχ Φλάσσεν, Βέρνερ Μίλερ, Γκρέγκορι Βέμπερ, Δήμο Αβδελιώδη, Χένγκ Βαν Λούνεν, Φάικε Μπόσμαν, Δημήτρη Καταλειφό, Πέτρο Μαρτινίδη, Άρη Ρέτσο, Σοφία Καρακάντζα, Λάκη Καραλή. Με τους αποφοιτήσαντες της οποίας δημιούργησε τον Δημοτικό Θίασο Σταυρούπολης «Θεατρικό Εργοτάξιο». Συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σε θέματα πολιτισμού. Ανταποκρίτρια στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα στο Δουβλίνο “Η Ευρώπη στη Σκιά του Τζόυς”. Ανταποκρίτρια στις εκδηλώσεις του αρχαιοελληνικού φιλολογικού συνδέσμου στο Τόκιο με την συμμετοχή των: Φάνη Κακριδή και Νίκου Χουρμουζιάδη, επί Προξένου Κυριάκου Ροδουσάκη. Συνεργάτης του περιοδικού «ΛΕΞΗ». Επίσης έχει μεταφράσει δοκίμια ψυχολογίας και ιστορίας της τέχνης που έχουν εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Συντονιστική Επιτροπή Γραφείο Κέρκυρας.

Πληροφορίες: Ευγενία Ζάγουρα 6937087685 ezagor@gmail.com

 

Print

Number of views (64)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάρτιος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728
1
2
 • "Ειρήνη"

  Ελευθερούπολη, 2/3/2023, Εργαστήριο για μαθητές, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Καβάλας

 • Theatre Makes Politics (TMP)

  Online 2/3/2023 Partners Meeting

3
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 3/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Τοπικών Συντονιστών Βόρειας Ελλάδας "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει Ειρήνη Γκότση
45
6
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 6/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει Σόνια Ντόβα
7
89
10
11
12
13
14
 • «...εγώ είμαι Εγώ!»

  Ελευθερούπολη, 14/3/2023, εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, Νηπιαγωγείο Παλαιοχωρίου Καβάλας

 • Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

  Διαδικτυακά 14/3/2023 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση Ομάδας Τοπικών Συντονιστών Δύσης προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η , Γιούλη Δούβου

15
«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

Θεσσαλονίκη, 15/3/2023 , Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
16
17
«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

Κέρκυρα, 17/3/2023, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα -Παράσταση θεάτρου φόρουμ
18
19
20
21
22
23
"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

Ελευθερούπολη, 23/3/2023, Εργαστήριο για μαθητές/μαθητριες,24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
242526
Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων "Μάθημα Ιστορίας" του Σάκη Σερέφα

Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων "Μάθημα Ιστορίας" του Σάκη Σερέφα

Διαδικτυακά, 26/3/2023, 19:00 - 21:00 Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων
27
"Διαφυγές"

"Διαφυγές"

Ναύπλιο 27/3/2023, παράσταση στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου
28
29
«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

Διαδικτυακά, 29/3/2023 18:00-20:00, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), Ιωάννης Πούλιος
30
31
1
2
3
"Διαφυγές"

"Διαφυγές"

Ναύπλιο 3/4/2023, παράσταση στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου
4
56
«...εγώ είμαι Εγώ!»

«...εγώ είμαι Εγώ!»

Ελευθερούπολη, 6/4/2023, εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, 1ο Νηπιαγωγείο Κρηνίδων - Νηπιαγωγείο Λυδίας Καβάλας
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά