Αποτελέσματα αναζήτησης

Ομάδα «Εν δυνάμει» - Διαδικτυακή συζήτηση με την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Κολτσίδα

Ομάδα «Εν δυνάμει» - Διαδικτυακή συζήτηση με την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Κολτσίδα

Διαδικτυακά, 9/5/2020, «Πάμε θέατρο από… το σπίτι!»

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/5/2020 7:30 μμ Export event

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο την Εκπαίδευση
Διαδικτυακή λέσχη «Πάμε θέατρο από … το σπίτι!»
Σάββατο 9 Μαϊου 2020, 19.30 – 21.30 μ.μ.

Ομάδα «Εν δυνάμει», κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία.

Διαδικτυακή συνάντηση με την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Κολτσίδα.

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση το Σάββατο στις 19:00 μ.μ., με καλεσμένες μας την Ελένη Δημοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας «Εν δυνάμει» και τη Μαρία Κολτσίδα, μέλος της ομάδας και θεατροπαιδαγωγός σε μεικτές ομάδες με ανάπηρους/ες και μη ανάπηρους/ες.

Θα συζητήσουμε για τη δημιουργία και την καλλιτεχνική πορεία της Ομάδας «Εν δυνάμει», τη σχέση της με την τέχνη, και ιδιαίτερα με το θέατρο, καθώς και για τον τρόπο δουλειάς της μεικτής ομάδας αναπήρων και μη. Επίσης, θα δούμε πώς μπορεί η μέθοδος που χρησιμοποιούν να εφαρμοστεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο, εστιάζοντας στις δυνατότητες και εφαρμογές της.

Τη συζήτηση συντονίζουν η θεατρολόγος Γιάννα Τσόκου και η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, μέλη της Σ.Ε. του Γραφείου Β. Ελλάδας.

Οι «Εν δυνάμει» είναι μία κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ιδρύθηκε το 2008 από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα διερευνά τις δυνατότητες της τέχνης να ενώνει τους ανθρώπους και προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το “ανοίκειο”, το “περίεργο” και το “ξένο” ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Η ομάδα, έχοντας ως κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας, δρα προσφέροντας ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους. Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 2014 λειτουργεί με το νομικό πρόσωπο του Σωματείου.

Πληροφορίες:https://www.youtube.com/channel/UC4ecFndGyTEbycrUpnEkqUw/playlists
και FB: Ομάδα Εν δυνάμει / en dynamei ensemble

Η Ελένη Δημοπούλου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σπούδασε στην Δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη.Υπήρξε βασικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», από το 1987 έως το 2016. Το 2015 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και από το 2018 έως σήμερα είναι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Aπό το 2008 είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια και συν-ιδρύτρια της ομάδας «Εν δυνάμει». Πολλά χρόνια εργάζεται για ένα ουσιαστικό θέατρο, όπου η δύναμη της συλλογικότητας πολλαπλασιάζει το αθροιστικό αποτέλεσμα της ατομικής συμμετοχής των καλλιτεχνών. Οραματίζεται ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και, παράλληλα, ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό και ανοιχτό όλους.

Η Μαρία Κολτσίδα είναι μέλος της ομάδας «Εν Δυνάμει», υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής του ΑΠΘ, θεατροπαιδαγωγός σε θεατρικές παραστάσεις με μεικτές καλλιτεχνικές ομάδες, με ανάπηρους/ες και μη ανάπηρους/ες συμμετέχοντες/ουσες και εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σπούδασε επιστήμες της αγωγής και ειδική αγωγή στο ΑΠΘ και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις δημιουργικές τέχνες στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Συμμετέχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις με μεικτές καλλιτεχνικές ομάδες, ενώ τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα θεατροπαιδαγωγικής στις Σπουδές για την Αναπηρία. Δημοσιεύσεις της έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ μέχρι 8/5 και ώρα 14:00 μ.μ. Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom”. Οι ενδιαφερόμενες/οι που θα συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα θα λάβετε στις 9/5 στο e-mail σας τον σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στη συζήτηση. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβαίνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ευχαριστούμε πολύ τη Συντονιστική Επιτροπή του Γραφείου Β. Ελλάδας και τη Λέσχη ανάγνωσης θεατρικών κειμένων Γραφείου Β. Ελλάδας για την πρωτοβουλία και την οργάνωση της δράσης αυτής.

Ευχόμαστε να είστε όλες και όλοι καλά!

Το ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Κατηγορία Δράσης
  • Πάμε Θέατρο
  • Λέσχη Ανάγνωσης & Συζητήσεων
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
  • Διαδικτυακά
Έτος
  • 2020 β' τρίμηνο
Εμψυχωτές
  • Δημοπούλου Ελένη
  • Τσαρμποπούλου Αντιγόνη
  • Τσόκου Γιάννα
  • Κολτσίδα Μαρία
Print

Number of views (218)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Αύγουστος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά