Αποτελέσματα αναζήτησης

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Ιωάννινα, 10/12/2017, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Γιάννα Κούλα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 10/12/2017 10:00 πμ - 1:00 μμ Export event

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Σ4

«Ανθρώπινα Δικαιώματα και καταπάτηση τους. Προσωπική στάση, ευθύνη και επιλογή».

για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ιωάννινα, 10/12/2017
Διάρκεια:
 4 ώρες

2008_11_27Afisa-pagkosmia-iΔωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Εμψυχωτές: Γιάννα Κούλα

Μια βιωματική δράση βασισμένη ,στην "αρχέγονη" ηθική γνώση του ανθρώπου που λέγεται: σεβασμός προς τη ζωή. Η τοποθέτηση ανθρώπων του πνεύματος απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στο χρόνο. Κύριος άξονας της δράσης, γνωμικά, αποφθέγματα, αποσπάσματα από ποίηση και λογοτεχνία. Μέσα από αυτά ανακαλύπτουμε μονοπάτια "αντιθέσεων". Εκφράζουμε με το σώμα, το λόγο και τη σκηνική πράξη την άποψη μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βασικό μέσο δόμησης του εργαστηρίου:

- Θεατρικό παιχνίδι

Βασικές αρχές αφηγηματικού και σωματικού θεάτρου

Συνεργασία: ΔΔΕ Ιωαννίνων, ΔΠΕ Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Γιάννα Κούλα, σπούδασε νηπιαγωγός, παιδαγωγικά, θέατρο, παιδαγωγική θεάτρου-θεατρικό παιχνίδι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικεύτηκε στο κουκλοθέατρο την αφήγηση παραμυθιών και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών. Επαγγελματικά δίδαξε κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι στα Τ.Ε.Ι Ηπείρου, τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ,στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης, και στο παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών( μετεκπαίδευση) καθώς και στα Ι.Ε.Κ στο τμήμα προσχολικής αγωγής-δραστηριοτήτων και έκφρασης. Έλαβε μέρος ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στο πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ. Από το 2000 εργάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών ως εμψυχώτρια-υπεύθυνη για τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού ,στο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΡΟΔΑ. Για 3 χρόνια υπήρξε υπεύθυνη παιδαγωγικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού εργαστηρίου ΠΑΛΕΤΑ. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Παραγωγός παιδικών, θεατρικών, λογοτεχνικών και δημοσιογραφικών εκπομπών σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συμμετείχε σε παιδαγωγικά και θεατρικά συνέδρια-σεμινάρια ως εισηγήτρια (πανεπιστήμιο, θεατρικά εργαστήρια, σχολεία, ΔΗΠΕΘΕ, εταιρίες θεατρικές κ.ά.) Παρακολούθησε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα το θέατρο και τις επιστήμες της παιδαγωγικής, λογοτεχνίας και ψυχολογίας. Δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ίδρυσε και για 10χρόνια διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ομάδας Έκφρασης ΑΤΡΑΠΟΣ. Υπήρξε πρόεδρος της Ο.Μ.Ε.Π (παράρτημα Ιωαννίνων). Σχεδίασε, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων σε θεατρικούς χώρους, πολιτιστικούς φορείς, σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με εναλλακτικές μορφές έκφρασης της λογοτεχνίας στο Θέατρο όπου συνεχίζει έως και σήμερα. Εκτός από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της, συνεργάστηκε με το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και εμψυχώτρια ομάδων εφήβων και ενηλίκων. Για 2 χρόνια διετέλεσε καλλιτεχνικός σύμβουλος στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Τελευταίες σκηνοθετικές δουλειές: «Ο θησαυρός των χαμένων ΡΟ» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στη Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2015), και «Η εποχή του κυνηγιού» του Γιάννη Σκαραγκά. στο Θυμωμένο Πορτραίτο (2016). 

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Σ4/Σ20κλπ
  • Σ4
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Πόλεις
  • Ιωάννινα
Έτος
  • 2017
Συνεργαζόμενοι
  • ΔΔΕ Ιωαννίνων
  • ΔΠΕ Ιωαννίνων
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Εμψυχωτές
  • Κούλα Γιάννα
Print

Number of views (323)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Αύγουστος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά