Αποτελέσματα αναζήτησης

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Με το ένα, με το δύο, με το τρία...μαζί!»

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Με το ένα, με το δύο, με το τρία...μαζί!»

Θεσσαλονίκη, 1/12/2019, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Ιωάννα Μήτσικα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 1/12/2019 11:00 πμ - 2:00 μμ Export event

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2019

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2019:
Διαμορφώνοντας κοινότητες μάθησης και
δημοκρατίας μέσα από την θεατρική εμπειρία»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
ΗΜΕΡΙΔΑ 

1ο ΓΕΛ Συκεών (Επταπυργίου 150)
Είσοδος ελεύθερη 

11.00 π.μ.-2.00 μ.μ.: Εργαστήρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Με το ένα, με το δύο, με το τρία…μαζί!»
Εμψυχώτρια: Ιωάννα Μήτσικα, χορογράφος, θεατροπαιδαγωγός
Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Καθένας μιλάει τη γλώσσα του, αλλά μπορούμε να μιλάμε χωρίς…να μιλάμε. Σ’ αυτό το εργαστήριο θα αξιοποιήσουμε δραστηριότητες μη λεκτικής επικοινωνίας, με στόχο καθένας να συνδεθεί με τους άλλους μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού. Ο συμμαθητής γίνεται συμπαίκτης σε μια τάξη που η επικοινωνία, η αποδοχή και η συνεργασία γίνονται βασικές αξίες.
Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το Πανελλήνιο δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Συμμετείχαν: 17 ενήλικες


Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.
 
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση και ασκήσεις στον χώρο.
 
Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 27-11-2019 στην ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό email τους για τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 29-11-2019

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Β.Ελλάδας
Οργανωτική Επιτροπή: Γιούλη Αλεξίου, Χριστίνα Αμανατιάδου, Ευγενία Γραμμένου, Ειρήνη Ζώη, Ανέτα Λιάπτση, Δάφνη Μουστακλίδου, Γιάννης Πουταχίδης, Αφροδίτη Ρίζου, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Γραμματεία/Πληροφορίες: Γιάννα Παπαδοπούλου humanrights@theatroedu.gr, 210-6541600 


Ιωάννα Μήτσικα
Είναι µέλος της χοροθεατρικής ομάδας  vis motrix του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και συνεργάτης του μουσικού σχήματος Encardia. Έχει συνεργαστεί µε το Κ.Θ.Β.Ε, το ρουµανικό Εθνικό Θέατρο Οπερέτας Ion Dacian, ενώ δουλειές της έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου), στο Piccolo Teatro de Milano, στο Φεστιβάλ Rencontres Musicales de Mediterrannee στην Κορσική και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς, ενώ έχει επίσης διδάξει στο θεατρικό εργαστήριο του Κ.Θ.Β.Ε, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμπελοκήπων και στο 3ο ΣΔΕ φυλακής Διαβατών. Είναι µέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, όπου συμμετέχει ως επιµορφώτρια στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει πτυχίο Νομικής (Α.Π.Θ.) και μεταπτυχιακό τίτλο στο Εργατικό Δίκαιο (Δ.Π.Θ.). Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου  µε πεδίο έρευνας την τέχνη στη φυλακή.

 


 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Έτος
  • 2019 δ' τρίμηνο
Εμψυχωτές
  • Μήτσικα Ιωάννα
Print

Number of views (401)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Κατηγορίες

Αναζήτηση