Αποτελέσματα αναζήτησης

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Σύγχρονες προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή της καραντίνας»

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Σύγχρονες προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή της καραντίνας»

Διαδικτυακά, 22/4/2020, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), ​Κωστής Παπαϊωάννου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/4/2020 7:00 μμ - 9:00 μμ Export event

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

«Σύγχρονες προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή της καραντίνας»

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2)

Διαδικτυακά, 22/4/2020

Ώρες: 19.00 – 21.00 

Επιμορφωτής: Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Συντονισμός: Γιώργος Μόσχος

Σύντομη περιγραφή

Στο πρώτο μέρος (γύρω στα 40 λεπτά) θα γίνει μία συζήτηση με ερωτήσεις από τον οικοδεσπότη προς τον καλεσμένο, σχετικά με την αξία, την ισχύ και τις απειλές σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περίοδο του κορονοϊού και στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, τους μηχανισμούς προστασίας τους, τη στάση των πολιτών όταν γίνονται θύματα ή μάρτυρες παραβιάσεων τους. Θα γίνει σχολιασμός γεγονότων που σχετίζονται με τα έκτακτα μέτρα και την εφαρμογή τους, με ειδική αναφορά στους ευάλωτους πληθυσμούς (πρόσφυγες, κρατούμενους, Ρομά), αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης των μέτρων σε συνδυασμό με τη νέα οικονομική κατάσταση της χώρας. Θα γίνει επίσης αναφορά στο έργο και τα εμπόδια των εκπαιδευτικών την περίοδο αυτή, αλλά και τις υπάρχουσες δυνατότητες αξιοποίησης του διαδικτύου στην κατεύθυνση της οχύρωσης των δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο και για τις πιθανές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι εκπαιδευτικός. Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Μάρτιο 2015 ως τον Νοέμβριο 2016, οπότε και παραιτήθηκε. Ήταν επίσης Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Από το 2006 ως το 2015 εκλεγόταν Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Παλιότερα ήταν για χρόνια Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη. Διδάσκει στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής.

Ο Γιώργος Μόσχος είναι νομικός - επιμορφωτής, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Υπήρξε Συνήγορος του Παιδιού για σχεδόν 15 χρόνια.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600


 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Σ4/Σ20κλπ
  • Σ2
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Πόλεις
  • Πάτρα
  • Διαδικτυακά
Έτος
  • 2020 β' τρίμηνο
Εμψυχωτές
  • Μόσχος Γιώργος
  • Παπαϊωάννου Κωστής
Print

Number of views (167)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά