Αποτελέσματα αναζήτησης

Θέατρο στην τυπική εκπαίδευση

Θέατρο στην τυπική εκπαίδευση

Αθήνα, 7/12/2019, Ομάδα εργασίας, Νάντια Τσενέ

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 7/12/2019 12:00 μμ - 2:00 μμ Export event

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2019

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2019:
Διαμορφώνοντας κοινότητες μάθησης και
δημοκρατίας μέσα από την θεατρική εμπειρία»

ΑΘΗΝΑ, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ
Ομιλίες – Παρουσιάσεις - Ομάδες εργασίας - Παράσταση θεάτρου φόρουμ

Τοποθεσία: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
(Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα, μετρό «Αμπελόκηποι»)

Ώρες: 9:30 – 17:30

Είσοδος Ελεύθερη

Ομάδες εργασίας (11.45π.μ - 1.45μ.μ):

Στις ομάδες εργασίας επιδιώκουμε τον ουσιαστικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και «καλών πρακτικών». Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα συνεισφέρουν με ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις, σχετικά με ερωτήματα-ζητήματα που προέκυψαν από τις εισηγήσεις που προηγήθηκαν. Τα αποτελέσματα του διαλόγου της κάθε ομάδας θα παρουσιαστούν αμέσως μετά στην ολομέλεια.   

Θέατρο στην τυπική εκπαίδευση - Νάντια Τσενέ. 

  • Τι εννοούμε, όταν μιλάμε σήμερα για δημοκρατία στο σχολείο; 
  • Με ποιες μορφές εισάγεται η δημοκρατία στην τυπική εκπαίδευση -ως περιεχόμενο και ως διαδικασία-; 
  • Πώς συμβάλλει το θέατρο στην ενίσχυση και την προώθηση του σχολικού δημοκρατικού κλίματος και με ποιες μορφές μπορεί να λειτουργήσει προς αυτήν την κατεύθυνση;

 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας
Οργανωτική επιτροπή: Νάντια Κατή, Μαρία Παυλίδη, Μαρία Μπαρέλου, Δέσποινα Μητσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου, Χαρά Τσουκαλά, Ηρώ Ποταμούση.


Η Νάντια Τσενέ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Κλασικής φιλολογίας. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΑ) στη Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης (Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Φ.Π.Ψ.) και στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση (University of Central England). Από το 1990 υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2007 είναι διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα.  Έχει επίσης εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός σε συλλόγους και ειδικά σχολεία και ως επιμορφώτρια για εκπαιδευτικούς (αξιοποίηση δραματικών τεχνικών στη διδασκαλία/ βιωματική διδασκαλία/ διαφοροποιημένη παιδαγωγική/ εκπαίδευση προσφύγων). Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Εκπαίδευση και Θέατρο», που εκδίδεται από  το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του σχολικού βιβλίου «Ευριπίδη, Ελένη», που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου. Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων» σε επιμορφωτικές δράσεις ως επιμορφώτρια, καθώς και στην υλοποίηση δράσεων του προγράμματος στο σχολείο που διευθύνει. Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» ως επόπτρια της πιλοτικής εφαρμογής του εκπαιδευτικού υλικού για την Ιστορία σε σχολεία της Θράκης. Είναι μέλος της επιμορφωτικής ομάδας του προγράμματος για την εκπαίδευση προσφύγων Teach4Integration, που υλοποίησε το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τη Unicef και δίδαξε ως επιμορφώτρια στη θεματική: Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική – Εμπειρίες από το πεδίο. Ως διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα, οργανώνει και συντονίζει καινοτόμες δράσεις, μεταξύ των οποίων ευρωπαικά προγράμματα Erasmus KA1 και ΚΑ2, καθώς και προαιρετικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα.

 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Πόλεις
  • Αθήνα
Έτος
  • 2019 δ' τρίμηνο
Εμψυχωτές
  • Τσενέ Νάντια
Print

Number of views (288)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
3031123

«Ζάλης και Πιλάλης» και «Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε»

Θεσσαλονίκη/Διαδικτυακά, 3/4/2020, Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων
45
67891011

Θέατρο «Πορεία» - Διαδικτυακή συζήτηση με τον Δημήτρη Τάρλοου

Αθήνα, 11/4/2020, Διαδικτυακή λέσχη «Πάμε θέατρο από … το σπίτι!»
12
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Κατηγορίες

Αναζήτηση