Όλες οι δράσεις στην Βόρεια Ελλάδα

Εκπαίδευση στα συναισθήματα: Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση

Θεσσαλονίκη, 20/5/2015, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Pablo Cueva, Koldo Vío, Μάρθα Κατσαρίδου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/5/2015 4:00 μμ - 8:00 μμ Export event


«Εκπαίδευση στα συναισθήματα: Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση» 
Θεσσαλονίκη 20 Μαΐου 2015 
Επιμορφωτικό σεμινάριο θεατρικής παιδείας διάρκειας 4 διδακτικών ωρών
Pablo CuevaΨυχολόγος, MA στη Θεραπεία της συμπεριφοράς και στη θετική ψυχολογία
Koldo VíoΠαιδαγωγός θεάτρου, σκηνοθέτης 
Μάρθα Κατσαρίδου, Δασκάλα, παιδαγωγός θεάτρου, Δρ. Α.Π.Θ.

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου: ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ, Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια, Θεσσαλονίκη

Περιγραφή εργαστηρίου Στόχος του συγκεκριμένου τετράωρου εργαστηρίου είναι η διερεύνηση της αξίας της συναισθηματικής έκφρασης. Καθώς οι σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, ο εντατικός ρυθμός ζωής, οι κοινωνικές συναναστροφές αλλά και οι εργασιακές σχέσεις δεν επιτρέπουν στον σημερινό πολίτη να ασχοληθεί με το συναίσθημα, να κατανοήσει τον εαυτό του και τον άλλον, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σε πλαίσιο αλληλεγγύης, συνεχώς διαπιστώνονται φαινόμενα καταπίεσης, αδιαφορίας ακόμη και βίας. Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να εμβαθύνουμε στον ολοκληρωμένο άνθρωπο που όχι μόνο σκέφτεται και δρα, αλλά και που ταυτόχρονα νιώθει, που συγκινείται και εκφράζεται, που δρα μαζί με τους άλλους και μπορεί να μπαίνει στη θέση τους. Βασικός στόχος είναι η ενδυνάμωση του συναισθηματικού κόσμου των ατόμων. Όχημα θα αποτελέσει η θεατροπαιδαγωγική μέθοδος, επιλεγμένες τεχνικές κοινωνικού θεάτρου καθώς και άλλες βιωματικές πρακτικές, προκειμένου οι συμμετέχοντες να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον Άλλο και να προσπαθήσουν να διερευνήσουν την αξία της συναισθηματικής έκφρασης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, εμψυχωτές ομάδων, φοιτητές συναφών αντικειμένων και όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση στα συναισθήματα.  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ 
Pablo Cueva
. Πτυχίο στη Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Deusto (Μπιλμπάο, 1990). Master στη θεραπεία της συμπεριφοράς από την Ομάδα Luria (Μαδρίτη, 1996). Μεταπτυχιακό στη Θετική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Jaume I (Καστεγιόν, 2015). Είναι Διευθυντής του κέντρου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας “PoziKtiBa”. Διευθυντής του Κέντρου Κλινικής και Προληπτικής Ψυχολογίας Urbegi (1996-2005). Σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θεματικές που σχετίζονται με τα συναισθήματα. Συντονιστής του Δικτύου “Entrenando Emociones” (2011-σήμερα). Πρόεδρος του Συλλόγου «Κοινοπραξία για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη" (03/ 2014-σήμερα). Γραμματέας της Προεδρίας της ONCE Euskadi (Ισπανικό Ίδρυμα Τυφλών) (10/ 2001 - 02/2015). Καθηγητής στο Ισπανικό Ίδρυμα Τυφλών και στο Ινστιτούτο Σπουδών για το ελεύθερο χρόνο του Πανεπιστημίου του Deusto.  

Μαθητής του Georges La Ferriere, o Koldobika Vío είναι ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της Παιδαγωγικής της Έκφρασης στην Ισπανία, όπου δίνει μαθήματα και σεμινάρια. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Universidad del País Vasco. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Κοινωνικού Θεάτρου στα Πανεπιστήμια Ramon Llull στη Βαρκελώνη και Porto στην Πορτογαλία. Από το 2001 ως σήμερα πραγματοποιεί τα ετήσια klownklusiones στο Πανεπιστήμιο της Ειρήνης της Βαρκελώνης. Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις με επαγγελματικούς θιάσους και παιδιά. Έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες: Παλαιστίνη, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Βραζιλία, Νότιο-Αφρική. Δίδαξε Θέατρο Δρόμου και Κουκλοθέατρο στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.. Είναι μόνιμος συνεργάτης του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου-Παντομίμας του Κιλκίς. Έχει εκδώσει τρία βιβλία σχετικά με το Θέατρο στην Εκπαίδευση.  

Η Μάρθα Κατσαρίδου είναι δασκάλα σε σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος Σ.Ε.Π. στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και διδάσκει το μάθημα «Θεατρικό Παιχνίδι» στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. και υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας. Υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο και Εκπαίδευση στο Goldsmith’s College, University of London. Διδάκτωρ του Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. το 2011. Έχει σχεδιάσει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει συνεργαστεί ως εμψυχώτρια με τα National Theatre και Tricycle Theatre (Λονδίνο). Είναι συγγραφέας της μονογραφίας με τίτλο Η θεατροπαιδαγωγική μέθοδος. Μια πρόταση για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας σε διαπολιτισμική τάξη (Σταμούλης, 2014). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.   

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 
8 Ευρώ 
για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 
10 Ευρώ για τα μη μέλη  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 16.00-20.00 (με ένα διάλειμμα 15 λεπτών)

Αιτήσεις και τρόπος καταβολής των διδάκτρων: 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η θέση στο εργαστήριο δεσμεύεται με την κατάθεση χρημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ!  
Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται με επώνυμη κατάθεση στο λογαριασμό
ALPHA BANK 202-00-2002-000277 
Πριν την καταβολή παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο 6972700148 για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα θέσεων.  
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr 
Οργάνωση: Γραφείο Β. Ελλάδας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 
Ιστοσελίδα: www.TheatroEdu.gr 
Mail: info@theatroedu.gr

Print

Number of views (1285)/Σχόλια (0)

Βόρεια Ελλάδα - Ημερολόγιο δράσεων

«Νοέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
"Τα περάσματα" - Ένα βιωματικό παιχνίδι προσομοίωσης

"Τα περάσματα" - Ένα βιωματικό παιχνίδι προσομοίωσης

Θεσσαλονίκη, 3/11/2024, διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης
456789
"Teen Talk about Bullying – Θέατρο Forum"

"Teen Talk about Bullying – Θέατρο Forum"

Θεσσαλονίκη 9/11/2024, Πάμε Θέατρο
10
11121314151617
18192021222324
252627282930
Oπτικοακουστικός αλφαβητισμός παιδιών και νέων

Oπτικοακουστικός αλφαβητισμός παιδιών και νέων

Θεσσαλονίκη 30/11/2024 σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
1
2345678

Αναζήτηση