Μηδενική ανοχή


 

«Μηδενική ανοχή!»
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας-σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και εκμετάλλευση- είτε συμβαίνει στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο χώρο.

Οφείλουμε όλες/οι/α να δείξουμε μηδενική ανοχή σε συμβάντα και συμπεριφορές που αντανακλούν τις έμφυλες σχέσεις εξουσίας και την άσκηση δύναμης και που, ενώ συνιστούν σεξουαλική παρενόχληση, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν αναγνωρίζονται και δεν καταγράφονται ως τέτοια γιατί έχουν κανονικοποιηθεί μέσα στις πατριαρχικές σχέσεις εξουσίας.

Δεν θα δεχτούμε η εγγύτητα που αναπτύσσεται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου να γίνεται το βολικό άλλοθι για όσους εκμεταλλεύονται αυτές τις συνθήκες για να προβούν σε παραβιαστικές ή κακοποιητικές ενέργειες. Αντίθετα, η δύναμη που έχει η τέχνη του θεάτρου να γεφυρώνει χάσματα μέσα από τη συλλογικότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και δημιουργίας.

Είμαστε σίγουροι/ες/α ότι οι καταγγελίες, οι οποίες προέρχονται από ομάδα φοιτητριών/των και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αναφέρονται σε συγκεκριμένο καθηγητή, θα εξεταστούν από τα αρμόδια όργανα χωρίς καμία πρόθεση συγκάλυψης.
Θα είμαστε δίπλα στις καταγγέλλουσες και στους καταγγέλλοντες, με την ελπίδα πως η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της θα βοηθήσει ουσιαστικά ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
 
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Φεβρουάριος  2022

 
Print

Number of views (608)/Σχόλια (0)