Συντονιστική Επιτροπή Γραφείου Αθήνας - Παρουσίαση περφόρμανς - Συζήτηση - Κοπή πίτας

Συντονιστική Επιτροπή Γραφείου Αθήνας - Παρουσίαση περφόρμανς - Συζήτηση - Κοπή πίτας

Διαδικτυακά, 29/1/2021

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/1/2021 7:30 μμ - 9:30 μμ Export event


Συντονιστική Επιτροπή Γραφείου Αθήνας

  Τριπλή  διαδικτυακή δράση!
-  Παρουσίαση περφόρμανς
- Συζήτηση
- Κοπή πίτας

«Πάμε θέατρο από… το σπίτι!» και κόβουμε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας!
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στις 7:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ. στην πρώτη μας εκδήλωση του 2021, που περιλαμβάνει: την περφόρμανς Ο Καλλιτέχνης της Πείνας του Franz Kafka από  τον χώρο τέχνης «1927»,  συζήτηση με την ομάδα και διαδικτυακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας

Ο χώρος τέχνης «1927», παρουσιάζει την περφόρμανς «Ο Καλλιτέχνης της Πείνας» του Franz Kafka. Γραμμένη το 1922, δύο χρόνια πριν τον θάνατό του, η ιστορία του Κάφκα αφηγείται τη ζωή και το τέλος ενός ανώνυμου καλλιτέχνη, αφοσιωμένου στην τέχνη της πείνας. Με όχημα την αφήγηση, θέλουμε να αναρωτηθούμε για τη σχέση της κοινωνίας με τον καλλιτέχνη και τους ρόλους του θεάματος και του θεατή σε μια εποχή που το θέαμα καθίσταται αδύνατο και ο καλλιτέχνης αόρατος. 

Η περφόρμανς παρουσιάστηκε αρχικά τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2020 από μία ομάδα ηθοποιών (Γιούλη Τσαγκαράκη, Τίνα Γιωτοπούλου, Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, Βαγγέλης Βογιατζής, Βέρα Λάρδη), οι οποίοι αφηγούνταν την ιστορία μέσω τηλεφώνου για ένα άτομο κάθε φορά. Τα έσοδα από τις εισφορές του κοινού διατέθηκαν για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». 

O χώρος τέχνης «1927» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019 από τους Ακτίνα Σταθάκη και Jerome Simeon και βρίσκεται στην Κυψέλη. Πρόκειται για έναν χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών, παρουσίασης εκθέσεων, εργαστηρίων και site specific περφόρμανς. Το «1927» επικεντρώνεται στην γεφύρωση της θεωρητικής έρευνας και της καλλιτεχνικής πράξης, στην εργαστηριακή δουλειά και όχι στο αποτέλεσμα, και στην προώθηση διεθνών ανταλλαγών μεταξύ ανεξάρτητων καλλιτεχνών. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Η Ακτίνα Σταθάκη είναι υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγραμματισμού, καλλιτέχνης, και ερευνήτρια του θεάτρου. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και κάτοχος διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ίδρυσε το φεστιβάλ Μεσογειακών παραστατικών τεχνών Between the Seas στη Νέα Υόρκη (2011-2019), ενώ παράλληλα εργάστηκε σε οργανισμούς θεάτρου και χορού στη Νέα Υόρκη (Joyce Theatre, Women's Project Theatre κ.ά.), Σανγκάη (International Theatre Institute) αλλά και στην Αθήνα ως σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στο δημιουργικό και ερευνητικό της έργο την απασχολούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συγκρότηση ταυτότητας, με την συλλογική ιστορία και πολιτική, και με το αίσθημα του ανήκειν.

Αμέσως μετά την περφόρμανς θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα των ηθοποιών του Καλλιτέχνη της Πείνας. Θα συζητήσουμε για τη συγκεκριμένη δράση, καθώς και γενικότερα για τις δράσεις της ομάδας και την ταυτότητα του  νέου χώρου τέχνης «1927». 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μελίνα Πλαστή, θεατρολόγος, μέλος του Γραφείου Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Τέλος, θα κόψουμε όλοι/ες μαζί τη «διαδικτυακή» μας βασιλόπιτα. Ο τυχερός ή η τυχερή που θα κερδίσει το φλουρί, θα λάβει μια δωρεάν συνδρομή μέλους για το έτος 2021. Συνήθως την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας την κόβουμε σε μια όμορφη συνάντηση, σε κάποιον ζεστό χώρο, πίνοντας καφέ και συζητώντας σκέψεις και επιθυμίες μας για την καινούργια χρονιά. Με δεδομένο ότι φέτος δεν μπορούμε να βρεθούμε από κοντά, όποιος/α θέλει και μπορεί, προτείνουμε να καταθέσει το ποσό που θα έδινε για τον καφέ που θα πίναμε, για να ενισχύσει τις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Περισσότερες πληροφορίες για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», καθώς και το paypal account, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε να δηλώσετε  συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 29/1 και ώρα 2:00 μ.μ.
Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom”. Οι ενδιαφερόμενες/οι που θα συμπληρώσετε  την ηλεκτρονική φόρμα, θα λάβετε στο e-mail σας, τον σύνδεσμο, για να εισέλθετε στην εκδήλωση 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξης (7:20 μ.μ.). Παρακαλούμε ελέγχετε και τα spam.  

Ευχαριστούμε πολύ την Ακτίνα Σταθάκη και τοv χώρο τέχνης «1927»  
για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τη συμβολή τους στην εκδήλωσή μας.

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά! 
Η Συντονιστική Επιτροπή του Γραφείου Αθήνας του ΠΔΘΕ
 

Print

Number of views (239)/Σχόλια (0)