Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Επιμορφωτικό Σεμινάριο "εξερευνώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο" Μέρος Α' - "Εσύ όπως και Εγώ"

Επιμορφωτικό Σεμινάριο "εξερευνώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο" Μέρος Α' - "Εσύ όπως και Εγώ"

Αθήνα, 20,30/11&10,18,19/12/2012, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, σχολική χρονιά 2012-2013

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/11/2012 5:00 μμ - 19/12/2012 8:00 μμ Export event


"Εσύ όπως κι Εγώ: εξερευνώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο"

Το Πρόγραμμα εφαορμόζεται από το 2007 σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιθας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής - Πολιτιστικά Θέματα
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
α) επιμόρφωση εκπαιδευτικών της Παιδαγωγικής Ομάδας, 
β) υποστήριξη με υλικό και θεατροπαιδαγωγούς κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, 
γ) τακτικές συναντήσεις της Παιδαγωγικής Ομάδας, 
δ) συνάντηση όλων των μαθητών των σχολείων σε κοινό εργαστήριο-φεστιβάλ στο τέλος 
ε) αποτίμηση, προβολή αποτελεσμάτων και διάχυση υλικού

20/11, 30/11, 10/12, 18/12, 19/12/2012 Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Εξερευνώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο & τις τέχνες" Μέρος Α'

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Δωρεάν για εκπαιδευτικούς
Διάρκεια 30 διδακτικές ώρες σε τρεις περιόδους
Έναρξη 20 Νοεμβρίου 2012, 17:00-20:00

Σε ποιους απευθύνεται: Το θεατρικό σεµινάριο-εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν µε τους µαθητές τους ζητήµατα διαφορετικότητας ή ανθρωπίνων δικαιωµάτων, χρησιµοποιώντας τεχνικές θεάτρου είτε στα πλαίσια των µαθηµάτων τους είτε στο πλαίσιο µιας οµάδας µαθητών.

Σύντοµη περιγραφή σεµιναρίου

Α. βιωµατική προσέγγιση της βασικής θεµατολογίας: ταυτότητα, ετερότητα, πολλαπλές ταυτότητες, ανοχή στο διαφορετικό, αναγνώριση, σεβασµός & διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωµάτων (η διεθνής σύµβαση για τα δικαιώµατα του ανθρώπου και εν προκειµένω για τα δικαιώµατα του παιδιού). Διαστάσεις του όρου «διαφορετικότητα» όπως διαπροσωπικές και δια-φυλικές σχέσεις, φυλετικός ρατσισµός, κοινωνικές ή επαγγελµατικές διακρίσεις, σχολικός εκφοβισµός, ταυτότητα & ετερότητα, άτοµα µε ειδικές ανάγκες, σχέσεις εξουσίας-καταπίεσης κ.ά.

Β. θεατρικά εργαλεία που βοηθούν τον εκπαιδευτικό να αναλάβει ρόλο συντονιστή-εµψυχωτή στην οµάδα: τεχνικές οριοθέτησης και βιωµατικής προσέγγισης του θέµατος, ασκήσεις και παιχνίδια επικοινωνίας (λεκτική και µη λεκτική), εµπιστοσύνης και συνεργασίας, ασκήσεις οµαδικής δηµιουργίας και δραστηριότητες ανατροφοδότησης. Θα χρησιµοποιηθούν ιδιαίτερα τεχνικές του εκπαιδευτικού θεάτρου (δυναµικές εικόνες, η «καρέκλα της αλήθειας», παιχνίδια ρόλων/αυτοσχεδιασµοί κ.α.) αλλά και τεχνικές του «θεάτρου της αγοράς» (Forum Theatre).

Γ. υλικό που υποστηρίζει τη θεµατική (χρήσιµες ιδέες και δραστηριότητες στην τάξη κ.α)

Εισηγητές-Επιμορφωτές: Νάσια Χολέβα-θεατροπαιδαγωγός, Νίκος Γκόβας-εκπαιδευτικός θεάτρου, Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση-θεατροπαιδαγωγός, Δρ. πανεπιστημίου Warwick, Γιώργος Μόσχος-Συνήγορος του Παιδιού, Στέλλα Νάνου & Εύα Σαββοπούλου-Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες & καλεσμένοι ομιλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Τόπος: Αίθουσα εκδηλώσεων 3ου Γυµνάσιου/2ου Λυκείου Γέρακα, Κέας & Σερίφου, Γέρακας
Το σεµινάριο είναι βιωµατικό και οι συµµετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Η σύµπραξη «Εσύ όπως κι εγώ»: Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το σεµινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη σύµπραξη «Εσύ όπως κι εγώ: εξερευνώντας τη διαφορετικότητα µέσα από το θέατρο και τις τέχνες» που υποστηρίζει τα σχολεία µε θεατροπαιδαγωγούς, υλικό, βιωµατικά εργαστήρια κ.α σε συνεργασία µε το Πανελλήνιο ∆ίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Συνεργασίες: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Συνήγορος του Παιδιού, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Διεθνής Αμνηστία, 

Πληροφορίες Τηλ. 2103576046, http://dide-anatol.att.sch.gr
Νίκος Γκόβας, Υπ. Πολιτιστικών Θεµάτων ∆∆Ε Ανατ. Αττικής

Πρόγραμμα

Αφισα

Print

Number of views (274)/Σχόλια (0)