Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δραματοποίηση αφηγηματικού λόγου

Δραματοποίηση αφηγηματικού λόγου

Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 26/8/2016, Συμπληρωματικό εργαστήριο Πήλιο 2016, Γιάννης Στεφόπουλος, Χριστίνα Ζώνιου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2016 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event


 


15η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 
Πήλιο 24-30/8/2016 Αγ Ιωάννης 
"Όνειρα και Πραγματικότητες - ένα θεατρικό ταξίδι"
και η 7η κατασκήνωση "Νεανικές Θεατρικές Φωνές"


Συμπληρωματικό Εργαστήριο Πήλιο 2016

Δραματοποίηση αφηγηματικού λόγου
Γιάννης Στεφόπουλος, Χριστίνα Ζώνιου

26/8/2016, 5.30μμ-8.30μμ

Εργαστήριο μέρος της δράσης: Δραστηριότητες Μάθησης/διδασκαλίας/κατάρτισης. Βραχυχρόνιες κοινές δράσεις κατάρτισης του προσωπικού
του προγράμματος YouthDOCs Erasmus+

 

Σε αυτό το  εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν κείμενα από συνετεύξεις μεταναστριών στην Ελλάδα που έχει συλλέξει η δημοσιογράφος Γιωργία Σκοπούλη στο βιβλίο της "Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους" και θα δουλευτούν τεχνικές δραματοποίησης του υλικού αυτού, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί σε κοινό.

Ο Γιάννης Στεφόπουλος αποφοίτησε από την ανωτέρα δραματική σχολή Βεάκη το 1987. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Θέαμα για 12 χρόνια και έχει συνεργασθεί με τους σκηνοθέτες Γ. Κακλέα, Ε. Gonzales, Γ. Κιμούλη, Κ. Φιλίππογλου, Μ. Κάλμπαρη, Γ. Αρμένη, Ν. Αρμάο, Γ. Μποσταντζόγλου, Μ. Μουμούρη κ.α., σε έργα των Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Κολτές, Τσέχωφ, Άλμπυ, Λαμπίς, Τ. Φορντ, Πίντερ, Μολιέρου, Γκολντόνι, Ρουτζάντε, Ιονέσκο, Κοπί αλλά και Σεβαστίκογλου, Σκαρίμπα, Μποστ, μεταξύ πολλών άλλων. Έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με σκηνοθέτες όπως οι Χ. Δήμας, Ν. Ηλιάδης, Κ. Τσακίρης, Λ. Λαζόπουλος, Β. Rouan, Β. Θωμόπουλος, Α. Πανταζούδης κ.α. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.



Η Χριστίνα Ζώνιου (Αθήνα, 1974) είναι από το 2005 μέλος του διδακτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου διδάσκει υποκριτική και κοινωνικό θέατρο. Πραγματοποίησε θεατρικές σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο
στην Αθήνα, τη Γλασκόβη και τη Φλωρεντία. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Π.Τ.Π.Ε. − Παν/μιο Θεσσαλίας με θέμα το Θέατρο του Καταπιεσμένου για την ενίσχυση της διαπολιτισμικής ικανότητας των εκπαιδευτικών. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης, καθηγήτρια υποκριτικής, θεατρολόγος σε συνεργασία με θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Τeatro della Limonaia, Teatro Verdi, Νέα Σκηνή). Εμψυχώνει εργαστήρια Θ.τ.Κ. από το 1998 στη Σκοτία, την Ιταλία και την Ελλάδα και από το 2010 είναι η βασική εμψυχώτρια της Ακτιβιστικής Ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο. Ώσμωση − Κέντρο Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής και από το 2014 πρόεδρος του Δ.Σ. στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Print

Number of views (1331)/Σχόλια (0)