Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Φύλο, έμφυλοι ρόλοι και έμφυλες ταυτότητες»

Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Φύλο, έμφυλοι ρόλοι και έμφυλες ταυτότητες»

Διαδικτυακά, 11/5/2020, Εκπαίδευση στελεχών, Βιργινία Ξυθάλη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/5/2020 6:00 μμ - 8:00 μμ Export event


Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

«Φύλο, έμφυλοι ρόλοι και έμφυλες ταυτότητες»

Διαδικτυακά, 11/5/2020

Ώρες: 18.00 – 20.00 

Επιμορφώτρια: Βιργινία Ξυθάλη, Ψυχολόγος – Υπεύθυνη επιμορφώσεων ΚΓΜΕ ΔΙΟΤΙΜΑ
Συντονισμός: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Σύντομη Περιγραφή
Η ενότητα είναι εισαγωγική και αποσκοπεί στο να τεθεί μια κοινή βάση για όλους και όλες τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε σχέση με το ζήτημα του φύλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης θα δοθεί η δυνατότητα να καταγράψουν και τις δικές τους αντιλήψεις για το φύλο, τους έμφυλους ρόλους και τα κοινωνικά πρότυπα και να διαπραγματευτούν τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι αντιλήψεις επηρεάζουν το πώς αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα αλλά και ειδικότερα με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βιογραφικά στοιχεία:
Η Βιργινία Ξυθάλη
έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Από το 2013 εργάζεται σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Συγκεκριμένα έχει εργαστεί στους τομείς της παιδικής προστασίας, της προστασίας αιτούντων/ουσών άσυλο και προσφύγων/ισσών και της έμφυλης βίας. Από το 2015 συμμετέχει στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων, ενώ από το 2017 είναι μέρος της εκπαιδευτικής ομάδας της Διοτίμα, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και διακρατικών προγραμμάτων.
Το κέντρο Διοτίμα διοργανώνει και υλοποιεί δράσεις επιμορφώσεις για επαγγελματίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις για θέματα που σχετίζονται με το φύλο, τους έμφυλους ρόλους και την ισότητα, την έμφυλη βία και τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν επαγγελματίες που εργάζονται με άτομα που την έχουν υποστεί. Επιπλέον διοργανώνει δράσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού για ζητήματα ισότητας των φύλων και για την έμφυλη βία.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Περιφερειακός Συντονισμός Βόρειας Ελλάδας: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου antitsarb@gmail.com & Αφροδίτη Ρίζου afroditi.gr@gmail.com

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (442)/Σχόλια (0)