Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό

Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό

Αθήνα, 26/11/2016, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Δέσποινα Μιτσιάλη, Μαριλία Μερσινιάδη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/11/2016 3:30 μμ - 7:00 μμ Export event


2008_11_27Afisa-pagkosmia-iΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2016

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016»
Θέατρο - Εκπαίδευση - Κοινωνική Παρέμβαση

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας (οδ. Τσόχα, ΜΕΤΡΟ "ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ")

 είσοδος ελεύθερη

Για άλλη μια χρονιά φέτος το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχει οριστεί διεθνώς στις 27 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Δίκτυο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλους φορείς.

Στην Αθήνα διοργανώνεται ΗΜΕΡΙΔΑ με Εισηγήσεις και βιωματικά Εργαστήρια το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 με τίτλο: ''Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2016: Θέατρο-Εκπαίδευση-Κοινωνική Παρέμβαση". Η συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας (εργαστήρια και ολομέλεια) είναι δωρεάν, αλλά στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: 3.45μμ -6.45μμ «Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό»

Δέσποινα Μιτσιάλη, θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός, φιλόλογος, Μαριλία Μερσινιάδη, δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιός, ψυχολόγος

Μέσα από θεατρικές τεχνικές και τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος, το εργαστήριο αυτό προσεγγίζει και διερευνά το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Αξιοποιεί πραγματικές αφηγήσεις και γεγονότα από διαφορετικές χώρες, παιδιών που στερήθηκαν ή που κινδύνεψαν να στερηθούν το δικαίωμα πρόσβασης στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, δίνονται εργαλεία και τεχνικές, καθώς και σχετικές πηγές, χρήσιμα στους εκπαιδευτικούς ή εμψυχωτές ομάδων, ώστε να προσεγγίσουν το θέμα αυτό βιωματικά με τις ομάδες τους.

Η Μαριλία Μερσινιάδη είναι πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Ένταξη στο Institute of Education, University of London. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος και δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, συλλόγους ΑΜΕΑ και κατασκηνώσεις. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.  

Η Δέσποινα Μιτσιάλη έχει σπουδάσει Φιλολογία στην Αθήνα και Ηθοποιός στη Δραματική σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Είναι απόφοιτος  του μεταπτυχιακού του Παιδαγωγικού Τμήματος  Αθηνών με τίτλο «Το Θέατρο στην Εκπαίδευση».  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Εκπαιδευτικού Δράματος, Εμψύχωσης Θεατρικού Παιχνιδιού και  Τεχνικών Υποκριτικής. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως  Θεατροπαιδαγωγός σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και πολιτιστικούς χώρους. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.  


 

Print

Number of views (126)/Σχόλια (0)