Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Εκπαίδευση ομάδων παιδιών και εφήβων στα δικαιώματα»

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Εκπαίδευση ομάδων παιδιών και εφήβων στα δικαιώματα»

Διαδικτυακά, 4/5/2020, Εκπαίδευση στελεχών - κεντρική, Γιώργος Μόσχος

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 4/5/2020 7:00 μμ - 9:00 μμ Export event


Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

«Εκπαίδευση ομάδων παιδιών και εφήβων στα δικαιώματα: Πώς αξιοποιούμε παιχνίδια ρόλων, θεατρικές ασκήσεις και τη διαδικασία διαβούλευσης, με στόχο τα παιδιά να μάθουν να ασκούν, να οριοθετούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους»

Διαδικτυακά, 4/5/2020

Ώρες: 19.00 – 21.00 

Εισηγητής: Γιώργος Μόσχος, νομικός, επιμορφωτής και εμψυχωτής θεατρικών ομάδων
Συντονισμός: Όλγα Ορφανίδου, εκπαιδευτικός - κοινωνική επιστήμονας

Σύντομη περιγραφή

Στο σεμινάριο θα γίνει αρχικά μία εισαγωγή στην έννοια της "εκπαίδευσης στα δικαιώματα" και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν διαδοχικά τεχνικές και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια των δικαιωμάτων, να μάθουν να συνδιαλέγονται, να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, να αντιλαμβάνονται τα όρια της άσκησης των δικών τους δικαιωμάτων, αλλά και να μάθουν να τα προασπίζονται ατομικά και συλλογικά. Οι συμμετέχοντες  θα χωριστούν σε ομάδες και θα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.

Σύντομα Βιογραφικά

Ο Γιώργος Μόσχος είναι νομικός, επιμορφωτής και εμψυχωτής θεατρικών ομάδων. Διετέλεσε Συνήγορος του Παιδιού από τον Ιούλη του 2003 ως τον Ιανουάριο του 2018, Πρόεδρος και μέλος ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού. Συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οργανώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού και συμμετείχε ενεργά σε μεγάλο αριθμό συναφών εθνικών και διεθνών δικτύων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

H  Όλγα Ορφανίδου είναι εκπαιδευτικός - κοινωνική επιστήμονας.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (386)/Σχόλια (0)