Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Πώς επινοούμε μία παράσταση Θεάτρου Φόρουμ με μαθητές»

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Πώς επινοούμε μία παράσταση Θεάτρου Φόρουμ με μαθητές»

Διαδικτυακά, 27/5/2020, Εκπαίδευση στελεχών - κεντρική, Χριστίνα Ζώνιου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 27/5/2020 7:00 μμ - 9:00 μμ Export event


Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

«Πώς επινοούμε μία παράσταση Θεάτρου Φόρουμ με μαθητές»

Διαδικτυακά, 27/5/2020

Ώρες: 19.00 – 21.00 

Επιμορφωτής: Χριστίνα Ζώνιου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Συντονισμός: Χριστίνα Κριθαρη

Σύντομη περιγραφή
Με ποια διαδικασία μπορεί ένας εκπαιδευτικός να δημιουργήσει με τους μαθητές του μία συμμετοχική παράσταση  Θεάτρου Φόρουμ? Ποια είναι τα βήματα για την επινόηση της δραματουργίας; Ποια είναι η δομή, οι χαρακτήρες, η δράση; Τι πρέπει να προσέξει και τι να αποφύγει; Η εισήγηση θα χρησιμοποιήσει ένα παράδειγμα στην ευρύτερη θεματική των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Βιογραφικά στοιχεία
Η Χριστίνα Ζώνιου είναι από το 2005 μέλος του διδακτικού προσωπικού (μέλος Ε.Ε.Π.) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διδάσκει στο προπτυχιακό και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα αντικείμενα υποκριτική και κοινωνικό θέατρο. Έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Gelisim της Κωνσταντινούπολης,  καθώς και στα πανεπιστήμια της Πίζας και Sapienza της Ρώμης. Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη θεωρία  του θεάτρου και  τη θεατρική πρακτική και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Παν/μιο Θεσσαλίας (Π.Τ.Π.Ε.) με θέμα διατριβής το Θέατρο του Καταπιεσμένου για την ενίσχυση της διαπολιτισμικής ικανότητας των εκπαιδευτικών. Εργάστηκε από το 1998 ως σκηνοθέτης, καθηγήτρια υποκριτικής, δραματολόγος και εμψυχώτρια κοινωνικού θεάτρου σε συνεργασία με θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και την Ιταλία (μεταξύ άλλων Νέα Σκηνή, Τeatro della Limonaia, Intercity Festival, Teatro Verdi di Pisa, Prima del Teatro - European School for the Art of Actor, Blanca Teatro, Cantiere San Bernardo). Είναι μέλος του διεθνούς κινήματος Θέατρου του Καταπιεσμένου και των ομάδων Ακτιβιστική Ομάδα Θ.τ.Κ (Αθήνα) και Cluedo (Nαύπλιο). Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Σπουδών του «Λυκείου Επιδαύρου» Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Διατέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (2014-2017) και ταμίας (2017-2020).


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (938)/Σχόλια (0)