Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

«κι αν ήσουν εσύ; - στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις: πολιτισμός, ταυτότητα, ετερότητα» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

«κι αν ήσουν εσύ; - στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις: πολιτισμός, ταυτότητα, ετερότητα» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Κέρκυρα, 7/11/2021 (Βόρεια), Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 7/11/2021 10:00 πμ - 2:00 μμ Export event


«κι αν ήσουν εσύ; - στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις: πολιτισμός, ταυτότητα, ετερότητα»

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4)

Κέρκυρα Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Ώρες: 10:00 -14:00

Τόπος: Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου Κέρκυρας, Ξεν. Στρατηγού 58

Δωρεάν βιωματικό δια ζώσης εργαστήριο 4 ωρών
Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων/-ουσών
Εμψύχωση: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου
Απευθύνεται
σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές/-τριες ομάδων

Σύντομη περιγραφή
Το εργαστήριο «κι αν ήσουν εσύ; - στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις: πολιτισμός, ταυτότητα, ετερότητα»  (Α1α) μαζί με το εργαστήριο ««εγώ κι ο άλλος» -  θέματα ταυτότητας, διαπολιτισμική εκπαίδευση» (Α1β) αποτελούν το εισαγωγικό σεμινάριο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;».
Έχει ως στόχο να ορίσουν από κοινού οι συμμετέχουσες/-οντες ποια είναι τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σήμερα γύρω από το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, στοχεύει α) να γνωρίσει στους συμμετέχοντες/-ουσες το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» και τα επιμορφωτικά του σεμινάρια β) να σκιαγραφήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να σχεδιάσουν ανάλογα  πρότζεκτ.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, βίντεο και αναστοχαστική συζήτηση θα αναδειχθούν τα βασικά ερωτήματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα και που απασχολούν τις/τους συμμετέχουσες/-οντες, όπως οι εκτοπισμένοι άνθρωποι, η ξενοφοβία, ο πολιτισμός, η ταυτότητα, η ετερότητα και η διαχείρισή της, καθώς και η παιδαγωγική προσέγγιση που προτείνεται με βάση τις αρχές της κριτικής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος του τετράωρου εργαστηρίου οι συμμετέχουσες/-οντες αναμένεται να έχουν έρθει σε μια πρώτη επαφή με τις βιωματικές μεθόδους και με τις βασικές αρχές του προγράμματος.

Σχεδιασμός: Κατερίνα Αλεξιάδη, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μπεκιάρης, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Υπεύθυνοι για την ασύγχρονη εκπαίδευση - Υλικό: Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, Γιάννης Πούλιος

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το εργαστήριο είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ μέχρι Πέμπτη 4/11/2021 στις 2.00μμ και θα ειδοποιηθούν στο e-mail τους.

Προσοχή:
Tο εργαστήριο είναι βιωματικό και οι συμμετέχουσες/-οντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια που να διευκολύνουν τις κινήσεις.
Στο εργαστήριο θα ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα . Οι συμμετέχουσες/-οντες πρέπει 1) αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (μέχρι και 6 μήνες από τη διάγνωση) να το έχουν μαζί τους και να προσκομίσουν self test 24 ωρών και
2) αν δεν είναι εμβολιασμένοι/-ες να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το αρνητικό αποτέλεσμα rapid test το οποίο θα έχουν κάνει μέχρι και 48 ώρες πριν την εκδήλωση.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τοπικός Συντονισμός Ν. Κέρκυρας: Μαρία Διβανέ mdivane@gmail.com

Γραμματεία/Πληρ.: info@theatroedu.gr / 2106541600