Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Μαθητικό φεστιβάλ "κι αν ήσουν εσύ;"

Χανιά 21/3/2019, μαθητικό φεστιβάλ " κι αν ήσουν εσύ;"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 21/3/2019 10:30 πμ - 12:30 μμ Export event

Χανιά, 21 Μαρτίου 2019


Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ - «κι αν ήσουν εσύ;»

ΧΑΝΙΑ, 21 Μαρτίου 2019,   Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 10.30 - 12.30

Πήραν μέρος 225 μαθητές/μαθήτριες και 25 εκπαιδευτικοί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ..εδώ!

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με συνεργαζόμενους φορείς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σας προσκαλούν στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Με αφορμή την 21 Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα ποίησης και κατά του ρατσισμού, μαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία των Χανίων, συναντιούνται δημιουργικά για να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά για το προσφυγικό ζήτημα, αξιοποιώντας τις τεχνικές και τα μηνύματα που μεταφέρθηκαν από τα σεμινάρια και τις συναντήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι η απαγγελία ποίησης μέσα από τα στόματα των παιδιών καθώς και οι βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες μαθητών πάνω σε θέματα προσφυγιάς και μετανάστευσης γίνονται ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ευαισθητοποιήσουμε κάθε πολίτη των Χανίων. 
Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους αξιοποίησαν σκέψεις, ιδέες και τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και διερεύνησαν με βιωματικό τρόπο θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και τις πολιτισμικές διαφορές. Μέσα από τη δουλειά που δημιούργησαν και μας παρουσιάζουν μιλούν με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Σχόλιο από το φεστιβάλ

Το μαγικό ταξίδι αυτό ήταν από τα καλύτερα ταξίδια της ζωής μου. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου με λόγια, πραγματικά!
Αντιγόνη Μαρτίνη, εκπαιδευτικός, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Πότε/Πού: Χανιά Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τις 10:30π.μ. έως και τις 12:30μμ

Συμμετέχουν τα σχολεία:

- Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

- Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου

- Γενικό Λύκειο Αλικιανού

- Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά

- Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Χανίων


Πρόγραμμα Φεστιβάλ «κι αν ήσουν εσύ;» Χανιά 2019

- Βράβευση σχολείων που συμμετείχαν στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «κι αν ήσουν εσύ;» το σχολικό έτος 2017-2018.

- Παρουσίαση βίντεο – ντοκιμαντέρ μαθητών των σχολείων των Χανίων με βιώματα προσφυγιάς – μετανάστευσης.

- Από τον Οδυσσέα σε κάθε Οδύσσεια από το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών. Απαγγελία ποιημάτων από 40 μαθητές του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών με θέμα την ξενιτιά, την προσφυγιά, την εξορία, τη μετανάστευση, την πατρίδα.

- Προβολή της ταινίας/ντοκιμαντέρ «Καγιάγιο-Tα Yποζύγια» της Mari Bakke Riise σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF).


Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρία Γεωργουδή, Δημήτρης Κωστής, Μανόλης Τζανάκης, Ασπασία Τσουρλάκη, Ελένη Θεοδωράκη, Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, Σοφία Μαλαθράκη, Αθανασία Κοτσιφάκη, Ευφροσύνη Τζιαφάλια, Σμαράγδη Γαλημιτάκη, Ειρήνη Σηφάκη.

Υποστήριξη σχολείων - Συντονισμός: Χρήστος Ραχιώτης, Βαρβάρα Περράκη, Νεκτάριος Ξανθουδάκης

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Σε συνεργασία με Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Στήριξη Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Πληρ.: 2106541600/www.Theatroedu.gr

 

Print

Number of views (1026)/Σχόλια (0)