Αθήνα, Άλιμος, 20-21 Ιανουαρίου 2006
Σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ΔΕ Αθήνας και το 4ο Λύκειο Αλίμου
Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
«ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΣΤΟ ΦΩΣ»
Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2006
Θέατρο «Κάρολος Κουν» (οδός Θησείου & Υψηλάντου - Άλιμος)
4ο Λύκειο Αλίμου (οδός Υψηλάντου & Παρθενώνος - Άλιμος)
Η Διημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία
με το Πολιτιστικό Τμήμα & το 4ο Λύκειο του Δήμου Αλίμου
και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Με την ευγενή χορηγία του Δήμου Αλίμου,
του 4ου Λυκείου Αλίμου
& της 9ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης
Αιτήσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Γραμματείας, κα. Μαριάνθη Βαλανιδά μέχρι 16 Ιανουαρίου 2006, ώρες 8.30-10.30, τηλ. 210-9851018, 210-9884646 ή στο Φαξ 210-9851797, e-mail: tomeaspol@sch.gr. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Προσοχή: Λόγω των εργαστηρίων, συνολικά ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 100. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ Δ/νσης. Από τις άλλες Δ/νσεις θα προηγηθούν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Οργανωτική Επιτροπή:
Δόμνα Καζακοπούλου, Διευθύντρια Δ' Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Αθήνας
Χάρη Αλεξάκη & Μαρία Χατζή, Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων & Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης
Γραμματεία: Βούλα Κακκούρη, Μαριάνθη, Βαλανιδά, Ιωάννα Μαργέλη, Μαρία Πέττα, Σοφία Μητσιοπούλου
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου
Β' Συνεδρία
Εργαστήρια (παράλληλες συνεδρίες): 12:00- 14:30
Εργαστήριο 3: Ρένα Ανούση- Εκπαιδευτικός Τέχνης, Αγγελική Πυκνάδα- Φοιτήτρια Θεατρολογίας
"Το παραμύθι σαν εικαστικό παιχνίδι"
Η Ρένα Ανούση - Ηλία αποφοίτησε από το Αρσάκειο το 1952 και σπούδασε Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, στο εργαστήριο του Γιάννη Κεφαλληνού. Έλαβε Δίπλωμα Χαρακτικής με Έπαινο Έγχρωμης Ξυλογραφίας καθώς και Δίπλωμα Θεωρητικών Σπουδών με «Άριστα» από τον καθηγητή Παντελή Πρεβελάκη. Είναι Ζωγράφος – Χαράκτρια, ασχολείται με εικονογραφήσεις βιβλίων και υπηρέτησε ως Καθηγήτρια Καλλιτεχνικού Σχεδίου στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δίδαξε στην Ευαγγελική Σχολή και παρέδωσε το μάθημα «Προγραμματισμός και Ειδική Διδακτική της Τέχνης» στα Π.Ε.Κ. Αθήνας και Ανατολικής Αττικής. Χρημάτισε Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ανήκει στην eπιτροπή κρίσεως του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και είναι μέλος του Δ.Σ. της Τεχνόπολης. Έχει πραγματοποιήσει 30 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 100 ομαδικές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια, σεμινάρια και συμπόσια σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση και έχει τιμηθεί για το εικαστικό και εκπαιδευτικό της έργο με πολλές διακρίσεις από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, της Εξελεγκτικής Επιτροπής Ε.Ε.Τ.Ε., των αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, της Επιτροπής Παιδείας, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Ενώσεως Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Άρθρα της δημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό Εικαστική Παιδεία της Ενώσεως Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Το 1999, η Ένωση Καλλιτεχνικών Μαθημάτων έκανε ειδική έκδοση βιβλίο της, με τίτλο «Το Εικαστικό Παιχνίδι». Εξέδωσε Βιβλία – Άλμπουμ, «Σταγόνες», 12 χαρακτικά της με τίτλο «Μετέωρα», «Πέτρα και Μύθος», 15 Ακουαρέλες και Folio με 20 κάρτες έργων της.
Η Αγγελική Πυκνάδα γεννήθηκε το 1984. Τελειόφοιτη Θεατρολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη του Λυκείου και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Ρένα Ανούση» της Ευαγγελικής Σχολής . Φέτος παρακολουθεί υποκριτική στο Θεατρικό εργαστήρι «Πλατεία». Το ενδιαφέρον για τις Τέχνες εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία και έκανε τα πρώτα της βήματα σε εργαστήρια και σχολές μουσικής, μπαλέτου, ζωγραφικής και θεάτρου. Στο σχολείο με την καθοδήγηση της κας Ρένας Ανούση, βρήκε το δρόμο της. Την πρακτική άσκηση, έκανε το 2004 στο Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «ΔΕΣΜΟΙ» με την επίβλεψη του κου Κωνσταντίνου Γεωργουσόπουλου. Παρακολούθησε Συνέδρια που διοργάνωσαν οι «Δεσμοί» και το 2005 παρακολούθησε το Σεμινάριο «Αισχύλος: Η Αρχή της Πτώσης» που δίδαξε ο κος Γεωργουσόπουλος. Στη Φοιτητική Λέσχη Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου, παρακολούθησε (2003-2004) το Σεμινάριο «Η Σκηνοθεσία του Κινηματογράφου» και έλαβε μέρος στη διοργάνωση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2005 «Νύκτες Πρεμιέρας» του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ. Στα 14, εικονογράφησε το παραμύθι «Επίσκεψη στον Πλανήτη Όλα γίνονται» της Έλλης Παιονίδου του Εκδοτικού Οίκου «Ιωλκός». Έλαβε Τιμητικές Διακρίσεις το 1998 από τον Υπουργό Παιδείας στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Ζωγραφικής, από το Δήμο Νέας Σμύρνης σε έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» σε παιδικό διαγωνισμό κατασκευής μάσκας ενώ το 1999 έλαβε έπαινο από την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Τέσσερα έργα ζωγραφικής της συμπεριλαμβάνονται στην ειδική έκδοση (1999) «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και το 2001 το MEGA την παρουσίαζε στα «Ταλέντα του αύριο».