4η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2005

«…από την ύλη των ονείρων…»

Σπέτσες 17-24 Αυγούστου 2005

& 1η Κατασκήνωση Νέων "ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ 2005" 
Περιφερειακό Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Young IDEA Project – IYIP) 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ: 
Στάθης Λιβαθινός,  Γιώργος Μπινιάρης, Αποστολία Παπαδαμάκη, Νίκος Γκόβας,  Μαργαρίτα Μάντακα, Νίκος Βασιλείου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη,

4η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2005

«…από την ύλη των ονείρων…»

Σπέτσες 17-24 Αυγούστου 2005

& 1η Κατασκήνωση Νέων "ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ 2005" 
Περιφερειακό Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Young IDEA Project – IYIP) 

 

Προσέλευση: Τετάρτη 17/8/2005, ώρες 12.00-16.00.
Αναχώρηση: Τετάρτη 24/8/2005, μετά τις 11.00 (7 διανυκτερεύσεις)

Χώρος: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών 

Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 4η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με γενικό τίτλο «…από την ύλη των ονείρων…» . Με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι και φοιτητές ερεύνησαν τρόπους προσέγγισης κειμένων και μύθων από τα έργα του Σαίξπηρ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 3 διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια, επιλεγμένες εισηγήσεις, προβολές ταινιών, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για Yoga, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα έγιναν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και ακολούθήσε το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

Παράλληλες δράσεις στη Κατασκήνωση 2005:

 Α) Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Young IDEA Project – IYIP): Ένα από τα Εργαστήρια της Κατασκήνωσης με τίτλο Imagine-Nation και με εμψυχώτρια την Αποστολία Παπαδαμάκη ήταν σχεδιασμένο για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Νέων του IDEA (Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση). Απευθύνονταν, κατά προτεραιότητα, σε νέους 18-25 χρονών και ετοίμασε ένα δρώμενο που ίσως μπορέσει να ενταχθεί στο ευρύτερο Πρόγραμμα Νέων για το 2006 και 2007.

  Β) ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: συντόνισε η Τζωρτζίνα Κακουδάκη.


ΟΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Στάθης Λιβαθινός, σκηνοθέτης, Εθνικό Θέατρο, Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου, Αποστολία Παπαδαμάκη, performer, χορογράφος/κινησιολόγος, Νίκος Γκόβας, εκπαιδευτικός θεάτρου, Μαργαρίτα Μάντακα, χορογράφος, Νίκος Βασιλείου, μουσικός, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, Πανεπιστήμιο Πάτρας.  

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ (Αναλυτική Περιγραφή παρακάτω)
Εργαστήριο 1: «Σαιξπηρικά μοτίβα», εμψυχωτής Στάθης Λιβαθινός,
Εργαστήριο 2: «Όνειρο Θερινής Νύχτας», εμψυχωτές Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Νίκος Γκόβας,
Εργαστήριο 3: «Imagine-Nation», εμψυχώτρια Αποστολία Παπαδαμάκη με τη συνεργασία της Μαργαρίτας Μάντακα και του Νίκου Βασιλείου,


ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07.00-08.00 Πρωινή άσκηση/yoga/μπάνιο (προαιρετικό αλλά συνιστώμενο!),
08.00-09.00 Πρωινό (στην τραπεζαρία της Σχολής),
09.00-12.00 Εργαστήρια,
12.00-13.00 Μπάνιο,
13.00-14.00 Μεσημεριανό Φαγητό (στην τραπεζαρία της Σχολής),
14.00-17.00 Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος,
17.00-17.30 Απογευματινός καφές,
17.30-20.30 Εργαστήρια,
20.30- …     Ελεύθερος χρόνος.

Διαφοροποιήσεις στο Πρόγραμμα:
Το πρωινό της Κυριακής 21/8, ελεύθερο για βόλτα στο νησί.
Οι προβολές των ταινιών: δύο βράδια στην αυλή της Σχολής και ένα μεσημέρι.

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ
Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για  ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα … κέφι! 


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Γιώργος Μπινιάρης, Νίκος Γκόβας, Αποστολία Παπαδαμάκη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Στάθης Λιβαθινός 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
Ειρήνη Σταμούλη, Μαρία Λούρου, Τζένη Καραβίτη, Ντίνα Τσολάκη, Γιώργος Ιωάννου
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Σε συνεργασία με ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου και τον IDEA


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 8/2/2023 7:00 μμ - 9:00 μμ Export event
«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση»

«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση»

Διαδικτυακά, 8/2/2023 παρουσίαση-συζήτηση, Γλυκερία Αράπη

«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση:
για την κατανόηση της σχέσης ενός παιδιού που ζει σε ένα αθηναϊκό διαμέρισμα και ενός παιδιού που ζει στην επαρχία του Μπαγκλαντές»

 

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/86196679095?pwd=Q0pBeHVFVHk4VTBac21hRFRaaS8rUT09
Meeting ID: 861 9667 9095
Passcode: 483367

 

Διαδικτυακό εργαστήριο/συζήτηση για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων

Διαδικτυακά, στο ΖΟΟΜ Τετάρτη 8/2/2023, 7.00μμ-9.00μμ
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Εισηγήτρια: Γλυκερία Αράπη, διαπολιτισμική εκπαιδεύτρια
Συντονισμός: Χριστίνα Ζώνιου, μέλος του ΕΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σύμβουλος επιμορφωτικών δράσεων προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη

Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Η παρουσίαση είναι μέρος του ευρύτερου επιμορφωτικού κύκλου με τίτλο ΄κι αν ήσουν εσύ;  - επιμόρφωση εκπαιδευτικών και εμψυχωτών νεανικών ομάδων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση παραστατικών τεχνών και βιωματικών δραστηριοτήτων’  που υπό προϋποθέσεις οδηγεί  σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.  Δείτε περισσότερα ΕΔΩ ( & www.Theatroedu.gr)

Σύντομη περιγραφή: Ποιος είναι ο Παγκόσμιος Πολίτης; Πώς μία απλή καθημερινή μας πράξη (όπως το να κλείνουμε το φως ή το να προσέχουμε τι μάρκα ζάχαρη αγοράζουμε) στηρίζει τον συνάνθρωπό μας στην άλλη άκρη της γης; Πώς το τοπικό συνδέεται με το παγκόσμιο; Πώς μπορούμε να ανοίξουμε το βλέμμα των παιδιών προς τον κόσμο χωρίς να περιμένουμε το προσφυγόπουλο να μπει στην τάξη μας για να αρχίσουμε να καλλιεργούμε την αλληλεγγύη και την παγκόσμια συνείδηση;   

Στη «συνάντηση» αυτή θα δούμε τι σημαίνει Παγκόσμια Εκπαίδευση και πώς συνδέεται με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ή την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.  Θα ορίσουμε τον Παγκόσμιο Ενεργό Πολίτη και θα διερευνήσουμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ταυτότητας των μαθητών. Θα δούμε μεθόδους, παραδείγματα και πηγές για ιδέες μέσα στην τάξη και στην ομάδα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και θα τους αποσταλεί ο σύνδεσμος ΖΟΟΜ δύο ημέρες πριν την εκδήλωση. Σε περίπτωση μεγαλου αριθμού αιτήσεων θα γίνει κλήρωση. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

 

Σύντομο βιογραφικό καλεσμένης εισηγήτριας: Η Γλυκερία Αράπη έχει διανύσει παραπάνω από 20 χρόνια στον χώρο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, της ανάπτυξης στρατηγικής και προγραμμάτων, της παρακολούθησης & αξιολόγησης έργου και της οργανωσιακής ανάπτυξης, σε συνεργασία με εθνικές και διεθνείς οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, πανεπιστημιακά ιδρύματα και (δια)κρατικούς φορείς. Από το 2021 είναι Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Από το 2008 έως το 2020 εργάστηκε για την ActionAid Ελλάς και την ActionAid International. Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και ιδρυτικό μέλος της Ώσμωσης – Κέντρο Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής. Απόφοιτος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ethnic & Racial Studies από το Trinity College της Ιρλανδίας.

 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: info@theatroedu.gr / 2106541600


 

Print