5η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2006

Σπέτσες 20-25 Αυγούστου 2006
για νέους ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους
«Τεχνικές αφήγησης και Θεατρική δημιουργία»


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Marcello Magni, Uta Plate, Michael Stasik, Τάκης Τζαμαργιάς, Ζωή Χατζηαντωνίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη

5η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2006
Σπέτσες 20-25 Αυγούστου 2006
για νέους ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους
«Τεχνικές αφήγησης και Θεατρική δημιουργία»

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Προσέλευση: Κυριακή 20/8/2006, ώρες 12.00-16.00. Αναχώρηση: Παρασκευή 25/8/2006, μετά τις 11.00 (5 διανυκτερεύσεις)

Χώρος: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών

Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώθηκε η 5η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικές αφήγησης και θεατρική δημιουργία: από τις προσωπικές ιστορίες στον κλόουν και την κοινωνική συνείδηση». Με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι και φοιτητές ερεύνησαν τρόπους προσέγγισης κειμένων και μύθων και διερεύνησαν τρόπους «πρωτότυπης δημιουργίας» (devised theatre). Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 βιωματικά εργαστήρια, επιλεγμένες εισηγήσεις και προβολές ταινιών, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα έγιναν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και ακολούθησε το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Marcello Magni, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος Theatre Complicite, Ιταλία/Μεγ. Βρετανία
Uta Plate, σκηνοθέτις, ηθοποιός, παιδαγωγός θεάτρου, Schaubühne Teatre, Berlin Γερμανία
Michael Stasik δραματουργός, Γερμανία/Πολωνία
Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, διδάσκων Πανεπιστημίου Αθηνών
Ζωή Χατζηαντωνίου, θεατρολόγος χορεύτρια
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, διδάσκουσα Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2006
Προβολή ταινιών-συζήτηση: συντόνισε η Τζωρτζίνα Κακουδάκη. 
 «Από την αίσθηση στην εστίαση:η συμβολή του κινηματογράφου στη δραματουργία, την υποκριτική και τη σκηνογραφία του 20αι»

ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07.00-08.00 Πρωινή άσκηση/yoga/μπάνιο (προαιρετικό αλλά συνιστώμενο!)
08.00-09.00 Πρωινό (στην τραπεζαρία της Σχολής)
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.00 Μπάνιο
13.00-14.00 Μεσημεριανό Φαγητό (στην τραπεζαρία της Σχολής)
14.00-17.00 Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- … Ελεύθερος χρόνος
Το πρωινό της Τετάρτης 23/8 ήταν ελεύθερο για βόλτα στο νησί

Οι προβολές των ταινιών προγραμματίστηκαν για την Τρίτη 22 & Τετάρτη 23/8/2006 στην αυλή της Σχολής.

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής … κέφι!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Uta Plate, Τάκης Τζαμαργιάς, Marcello Magni

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Ντίνα Τσολάκη, Παυλίνα Γραικού, Νίκος Γκόβας (Συντονιστής), Πασχαλιά Μιχαλοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1Το Κωμικό, το Παιχνίδι και το Σώμα: Ανακαλύψτε το δικό σας Κλόουν” Marcelo Magni ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος Theatre Complicite

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 “GUMMO GAMMA GIMMI” «μόνο ο γρηγορότερος θα επιβιώσει» Uta Plate σκηνοθέτις, ηθοποιός, υπεύθυνη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων Schaubühne am Lehniner Platz, Βερολίνο, Γερμανία  & Michael Stasik δραματουργός, Πολωνία/ Γερμανία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 «από το παραμύθι στο επικό θέατρο. Οι αφηγηματικές τεχνικές» Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθέτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών & Ζωή Χατζηαντωνίου θεατρολόγος, χορεύτρια 

 


ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χιλ από το Λιμάνι. Λεωφορείο αναχωρεί μπροστά από Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο συνήθως μόλις φτάνει το πλοίο. Τηλ Σχολής Αθήνα: 2103613751, Σπέτσες: 2298072206 / 2298073306.

ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Α Επιλογή: στην Αναργύρειο Σχολή (συνιστάται) η οποία περιλαμβάνει:
α) Διαμονή 5 νύχτες σε δίκλινους ή μονόκλινους κοιτώνες (ανακαινισμένοι παλιοί μαθητικοί κοιτώνες, σεντόνια, μαξιλάρια παρέχονται) με κοινόχρηστα μπάνια-τουαλέτες,
β) Πρωινό και
γ) Μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Σχολής. Δεν περιλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό κατά τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης.
δ) Tο δείπνο το τελευταίο βράδυ.
Β Επιλογή: σε Πανσιόν ή Δωμάτια στις Σπέτσες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους για κρατήσεις, τιμές κ.λ.π.  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε τα παρακάτω στοιχεία)
Λιμεναρχείο Πειραιά : 2104226001/ 2104593123
Δελφίνια ή Καταμαράν: (περίπου 2 ώρες, κόστος περίπου 50ευρώ με επιστροφή).
Κυριακή: Πειραιάς-Σπέτσες στις 08.30, 10.00, 12.00, 14.10, 17.00
Παρασκευή: Σπέτσες-Πειραιάς στις 06.00, 11.00, 13.50, 14.15, 17.00, 18.30, 19.20
Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν έγκαιρα! Και να επιβεβαιωθούν τα δρομολόγια. a) 0030 210-4199200, 2104199000, b) 0030 210-4101480, ++2104132105, c) 00302104121830, 00302298073141, d) www.hellenicseaways.gr, Πλοίο: (περίπου 4 ώρες), Saronikos Ferries 2104171190- 2104147800
 


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/7/2019 - 20/7/2019 Export event

Πρόσκληση για την Επίδαυρο Ιφιγένεια εν Αυλίδι

Επίδαυρος, 19-20/7/2019, Πάμε θέατρο

Πρόσκληση για την Επίδαυρο Ιφιγένεια εν Αυλίδι
 

Αγαπητά Μέλη,
 
Σας ενημερώνουμε πως το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα διαθέσει έναν αριθμό προσκλήσεων σε εκπαιδευτικές και επιστημονικές δομές σχετικές με το θέατρο.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μπορούν να υπάρξουν 20 προσκλήσεις για τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ, για τις 19 ή τις 20 Ιουλίου για την παράσταση
Ιφιγένεια εν Αυλίδι, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση: http://greekfestival.gr/festival_events/ifigeneia-en-aylidi/

 
Τα εισιτήρια θα μπορούν να παραληφθούν όλα μαζί από τα ταμεία του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39) ή κατευθείαν από τα ταμεία της Επιδαύρου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να τα παραλάβει όλα μαζί και να κανονίσει τον διαμοιρασμό τους στα άτομα.


Σημειώνεται ότι με τον κωδικό του εισιτηρίου μπορείτε να φροντίσετε τη μεταφορά σας από και προς την Επίδαυρο, με το πούλμαν του κοινού, με κόστος 10,30 ευρώ.

 
Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην παράσταση αυτή λοιπόν, θα πρέπει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο gomez@theatroedu.gr, δίνοντας οπωσδήποτε ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και δηλώνοντας ταυτόχρονα αν έχουν τη διαθεσιμότητα να συντονίσουν τη δράση αυτή (αν δεν βρεθεί κανείς, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η δράση).

Επειδή οι προσκλήσεις είναι μόνο 20 συνολικά, θα εξυπηρετηθουν τα πρώτα 20 μέλη που θα στείλουν μήνυμα.

 
Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα οριστεί από το γραφείο του Δικτύου ο συντονιστής της δράση, μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το άτομο αυτό θα λάβει τη λίστα των συμμετεχόντων ηλεκτρονικά, και θα τους ενημερώσει για το ότι παραλάβει τις προσκλήσεις είτε από τα γραφεία του φεστιβάλ στην Πανεπιστημίου, είτε κατευθείαν από το ταμείο του θεάτρου στην Επίδαυρο, για να  τις μοιράσει στους συμμετέχοντες (προτείνουμε να δοθεί σημείο και ώρα συνάντησης πριν την παράσταση δίπλα στα ταμεία του Φεστιβάλ).

 
Προτείνουμε επίσης, η λίστα των συμμετεχόντων να είναι ανοιχτή, ώστε τα μέλη εφόσον το επιθυμούν, να οργανώσουν από κοινού την εκδρομή τους.

 
Είναι ευκαιρία να δούμε μια όμορφη παράσταση αλλά και να τιμήσουμε την όμορφη πρόσληση εκ μέρους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 
Καλή θέαση!

Print