6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2007

Σπέτσες, 25-31 Αυγούστου 2008
 «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζωρτζίνα ΚακουδάκηΔημήτρης Σακατζής, Τζένη ΚαραβίτηMartin ScharnhorstΤάκης Τζαμαργιάς 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007»
 Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 

 


 Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 6η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο  «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα». Με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα ερευνήσουν μύθους από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και την επικαιρότητά τους. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

 

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης  Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
«Ταινίες κάτω από τα δέντρα»
Δευτέρα και Τρίτη: προβολή ταινιών με συντονίστρια την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
«ΦΑΙΔΡΑ & ΜΗΔΕΙΑ- Από το μύθο στο θρύλο: Η εξέλιξη  του κοινόχρηστου μύθου στο θέατρο και τον κινηματογράφο»

"Μαθήματα yoga" από την Ιωάννα Τότσιου, φιλόλογο, μέλος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.



ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής, lotion για τα κουνούπια και … κέφι!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Σακατζής, Martin Scharnhorst, Τάκης Τζαμαργιάς

ΚΟΣΤΟΣ 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή
Σχεδιασμός αφίσας: Μαίρη Καλδή. Φωτογραφία αφίσας: Μιχάλης Παπανούσης



ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός» Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 «Σίσυφος, σύγχρονες παραλλαγές» Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 για νέους και νέες 16-20 χρόνων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές: αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τζένη Καραβίτη εκπαιδευτικός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 «Δος μοι τούτον τον ξένον» Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/11/2008 12:00 πμ - 29/12/2008 11:30 μμ Export event
Ημερίδα "Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2008" - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Ημερίδα "Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2008" - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Αθήνα, 29/11/2008, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

2008_11_27Afisa-pagkosmia-i
"Θέατρο και Εκπαίδευση: το χθες, το σήμερα, το αύριο-εμπειρία και προοπτικές" 

Ημερίδα "Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2008"

στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2008

Αθήνα, Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 ώρες 09:30 - 14.30 
στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα 

 


Με μεγάλη μας χαρά είδαμε να γιορτάζεται για πρώτη φορά φέτος σε παγκόσμια κλίμακα στις 27 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA). Τα μηνύματα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Dan BARON-COHEN, προέδρου του IDEA, έφθασαν σε όλα τα σχολεία μαζί με το μήνυμα του Δικτύου για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα. Υπήρξε, επίσης, μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δικτύου για δημιουργία αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2008 από τους μαθητές που συμμετείχαν στον εορτασμό με δικά τους έργα, ζωγραφιές και αφίσες. Με δημιουργικότητα και φαντασία δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα –δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας– έδωσαν το δικό τους χρώμα στη γιορτή αυτή με θεατρικά δρώμενα μέσα και έξω από την τάξη και άλλες δράσεις.


Στην Αθήνα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 έγινε η Ημερίδα "Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2008: Θέατρο και Εκπαίδευση: το χθες, το σήμερα, το αύριο-εμπειρία και προοπτικές", στην οποία μίλησαν οι: Άλκηστις, Τάκης Τζαμαργιάς, Γιώργος Μπινιάρης, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μόσχος, Νίκος Παΐζης, David Pammenter και η Μπέττυ Γιαννούλη, δίνοντας το έναυσμα για μια δημιουργική συνάντηση και διάλογο με τα μέλη, τους φίλους και τους συνεργάτες μας. Ακολούθησε η ίδρυση του Γραφείου Αθήνας και η παράσταση «Αυτός που λέει ναι – Αυτός που λέει όχι», του Μπέρτολντ Μπρεχτ από την ομάδα «18 μποφώρ» σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου.


Εισαγωγικά βίντεο από τις εισηγήσεις στην Ημερίδα

Άλκηστις: Η εμπειρία της συνεργασίας με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

 

Γιώργος Μόσχος: Δικαιώματα των παιδιών

 

Νίκος Παΐζης: Είμαστε και γινόμαστε - μεταμορφώσεις στο διεθνή χώρο

 

David Pammenter: Θέατρο στην εκπαίδευση: Δίκτυο επικοινωνίας και ανταλλαγών

 

Γιώργος Μπινιάρης: Ένα σημείο σύγκλισης των καλλιτεχνών και των εκπαιδευτικών του θεάτρου

 

Τζωρτζίνα Κακουδάκη: Σχολείο και Θέατρο: εντυπώσεις και απορίες

 

Print