7η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2008

Σπέτσες, 23-29 Αυγούστου 2008
 "Διερευνώντας ρόλους & σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο"


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Dorothy Heathcote, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Ζαννέτου-Παπακώστα, Koldo Vío, Μαρία Λεωνίδα, Νίκος Θεοδοσίου
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

7η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2008

Σπέτσες, 23-29 Αυγούστου 2008
 "Διερευνώντας ρόλους & σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο"
για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές και νέους

 

Στις 23-29 Αυγούστου 2008 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για έβδομη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο «Διερευνώντας ρόλους και σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο». Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις πολλαπλές λειτουργίες του θεάτρου ως εργαστηρίου καλλιτεχνικής δημιουργίας και μάθησης. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι. 

EΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Dorothy Heathcote, εκπαιδευτικός δράματος,  Δημήτρης Καταλειφός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαρία Ζαννέτου-Παπακώστα, εκπαιδευτικός δράματος, Koldo Vío, ηθοποιός, κλόουν, παιδαγωγός,  Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης κινηματογράφου,  Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης κινηματογράφου
Οργανωτική Επιτροπή: Διονυσία Ασπρογέρακα, Ελένη Μάρρα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ηρώ Ποταμούση
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή

ΩΡΑΡΙΟ:
08.00-09.00 Πρωινό
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.30 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
13.30-14.30 Γεύμα
14.30-17.00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- ... άλλες δραστηριότητες

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στο πλαίσιο της κατασκήνωσης θα γίνουν επίσης προβολές μαθητικών ταινιών απο ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ, στο "Σίνε Αστέρια" στην ..αυλή της Σχολής!  Ακολουθεί συζήτηση με θέμα "Εκπαίδευση & Οπτικοακουστική αγωγή"

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ: οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια μπορούν να φέρουν και να εκθέσουν έντυπο, φωτογραφικό ή άλλο υλικό από δραστηριότητές τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη γραμματεία. Ταινίες σε dvd που εχουν φτιαχτεί από συμμετεχοντες με ή χωρίς τη συνεργασία μαθητών είναι επίσης ευπρόσδεκτες. Όσοι επίσης ασχολούνται με τη μουσική, μπορούν να φέρουν κάποιο μουσικό όργανο για τυχόν μουσικές βραδιές στον αίθριο χώρο.

TOΠΟΣ: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι ΔΙΑΜΟΝΗ: 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Dorothy Heathcote, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Παπακώστα, Koldo Vio

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: “Η σχολική τάξη ως εργαστήριο: αξιοποιώντας συστήματα θεάτρου/δράματος στην εκπαίδευση”, HEATHCOTE Dorothy, εκπαιδευτικός δράματος, συνεργάτης: Μαρία Ζαννέτου Παπακώστα, εκπαιδευτικός δράματος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: "Οκτώ βήματα για τη συνειδητοποίηση" ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ Δημήτρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: "Η τέχνη του κλόουν για όλους»", VIO Koldo ηθοποιός, κλόουν, παιδαγωγός.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4: «Πες το με μια κάμερα: Εργαστήρι Οπτικοακουστικών» Μαρία Λεωνίδα & Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης κινηματογράφου.
 



ΚΟΣΤΟΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κόστος σεμιναρίου μόνο (διαμονή εκτός Σχολής): 80Ευρώ
Κόστος Σεμιναρίου & διαμονή-ημιδιατροφή στη Σχολή: 260Ευρώ

Η «Διαμονή-ημιδιατροφή» στη Σχολή περιλαμβάνει: 
α) Διαμονή 4 νύχτες σε δίκλινους ή μονόκλινους κοιτώνες (ανακαινισμένοι παλιοί μαθητικοί κοιτώνες, σεντόνια, μαξιλάρια παρέχονται) με κοινόχρηστα μπάνια-τουαλέτες
β) Πρωινό και μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Σχολής, το δείπνο το τελευταίο βράδυ και ο απο-γευματινός καφές. 
Δεν περιλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό κατά τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης. Στο κόστος εγγραφής δεν περιλαμβάνονται έξοδα μετακινήσεων. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, αναμένεται να κλείσουν πολύ γρήγορα και θα τηρηθεί σειρά προ-τεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης των χρημάτων. Θέση δεσμεύεται με την καταβο-λή τουλάχιστον του 50% του συνολικού κόστους στο λογ. ALPHA BANK 202-00-2002-000277 και αποστολή της σχετικής ΑΙΤΗΣΗΣ στο Φαξ 2106564109. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να κατατεθεί μέ-χρι 1 Ιουλίου. 
Χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση ματαίωσης του Σεμιναρίου.
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
ΠΛΗΡ. 2106564109, 2106541600, info@theatroedu.gr και www.TheatroEdu.gr
 


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 1/12/2019 2:30 μμ - 5:30 μμ Export event
«Διερευνώντας το θέμα Έρωτας-Αγάπη»

«Διερευνώντας το θέμα Έρωτας-Αγάπη»

Θεσσαλονίκη, 1/12/2019, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Άβρα Αυδή

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2019

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2019:
Διαμορφώνοντας κοινότητες μάθησης και
δημοκρατίας μέσα από την θεατρική εμπειρία»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
ΗΜΕΡΙΔΑ 

1ο ΓΕΛ Συκεών (Επταπυργίου 150)
Είσοδος ελεύθερη 

2.30 μ.μ.-5.30 μ.μ.: Εργαστήρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4:  «Διερευνώντας το θέμα Έρωτας-Αγάπη»
Εμψυχώτρια: Άβρα Αυδή, θεατροπαιδαγωγός
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ερέθισμα για το εργαστήριο αποτέλεσε η νουβέλα «Η Τιμή και το Χρήμα» (Κ.Ν.Λ. Β΄λυκείου). Με βάση το κείμενο του Θεοτόκη επινοήθηκε η ιστορία της Ζωής που είναι ερωτευμένη με τον Πέτρο, τον γόη του νησιού. Με τη μέθοδο του Εκπαιδευτικού Δράματος οι συμμετέχοντες βιώνουν  μέσα από ρόλους την ιστορία, αντιμετωπίζουν διλήμματα και παίρνουν αποφάσεις. Παράλληλα διερευνούν διάφορες πτυχές του θέματος απαντώντας σε ανοιχτά ερωτήματα, π.χ. Τι είναι έρωτας και τι πραγματική αγάπη; Το εργαστήριο περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου «Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο». Μπορεί να αξιοποιηθεί είτε στη διδασκαλία του κειμένου του Θεοτόκη είτε στη γλωσσική διδασκαλία, π.χ. βλ. «Έκφραση-Έκθεση για την Α΄λυκείου». 


Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.
 
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση και ασκήσεις στον χώρο.
 
Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 27-11-2019 στην ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό email τους για τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 29-11-2019

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Β.Ελλάδας
Οργανωτική Επιτροπή: Γιούλη Αλεξίου, Χριστίνα Αμανατιάδου, Ευγενία Γραμμένου, Ειρήνη Ζώη, Ανέτα Λιάπτση, Δάφνη Μουστακλίδου, Γιάννης Πουταχίδης, Αφροδίτη Ρίζου, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Γραμματεία/Πληροφορίες: Γιάννα Παπαδοπούλου humanrights@theatroedu.gr, 210-6541600 


Άβρα Αυδή
Φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια και ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών. Δίδαξε, επί 15 έτη (2001-2016), στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Το Θέατρο στο σχολείο». Συνέγραψε με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου το βιβλίο «Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχμιο 2007) και το βιβλίο «Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο. 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο»  (Μεταίχμιο 2018). Συμμετείχε στη συγγραφή των παρακάτω ομαδικών έργων: Εγχειρίδια «Έκφραση-Έκθεση» για το λύκειο (1985-89),  Πρόγραμμα Σπουδών για τη Νεοελληνική Γλώσσα (1998), ψηφιακό έργο ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ (2017). 


 

Print