7η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2008

Σπέτσες, 23-29 Αυγούστου 2008
 "Διερευνώντας ρόλους & σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο"


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Dorothy Heathcote, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Ζαννέτου-Παπακώστα, Koldo Vío, Μαρία Λεωνίδα, Νίκος Θεοδοσίου
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

7η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2008

Σπέτσες, 23-29 Αυγούστου 2008
 "Διερευνώντας ρόλους & σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο"
για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές και νέους

 

Στις 23-29 Αυγούστου 2008 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για έβδομη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο «Διερευνώντας ρόλους και σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο». Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις πολλαπλές λειτουργίες του θεάτρου ως εργαστηρίου καλλιτεχνικής δημιουργίας και μάθησης. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι. 

EΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Dorothy Heathcote, εκπαιδευτικός δράματος,  Δημήτρης Καταλειφός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαρία Ζαννέτου-Παπακώστα, εκπαιδευτικός δράματος, Koldo Vío, ηθοποιός, κλόουν, παιδαγωγός,  Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης κινηματογράφου,  Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης κινηματογράφου
Οργανωτική Επιτροπή: Διονυσία Ασπρογέρακα, Ελένη Μάρρα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ηρώ Ποταμούση
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή

ΩΡΑΡΙΟ:
08.00-09.00 Πρωινό
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.30 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
13.30-14.30 Γεύμα
14.30-17.00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- ... άλλες δραστηριότητες

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στο πλαίσιο της κατασκήνωσης θα γίνουν επίσης προβολές μαθητικών ταινιών απο ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ, στο "Σίνε Αστέρια" στην ..αυλή της Σχολής!  Ακολουθεί συζήτηση με θέμα "Εκπαίδευση & Οπτικοακουστική αγωγή"

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ: οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια μπορούν να φέρουν και να εκθέσουν έντυπο, φωτογραφικό ή άλλο υλικό από δραστηριότητές τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη γραμματεία. Ταινίες σε dvd που εχουν φτιαχτεί από συμμετεχοντες με ή χωρίς τη συνεργασία μαθητών είναι επίσης ευπρόσδεκτες. Όσοι επίσης ασχολούνται με τη μουσική, μπορούν να φέρουν κάποιο μουσικό όργανο για τυχόν μουσικές βραδιές στον αίθριο χώρο.

TOΠΟΣ: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι ΔΙΑΜΟΝΗ: 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Dorothy Heathcote, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Παπακώστα, Koldo Vio

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: “Η σχολική τάξη ως εργαστήριο: αξιοποιώντας συστήματα θεάτρου/δράματος στην εκπαίδευση”, HEATHCOTE Dorothy, εκπαιδευτικός δράματος, συνεργάτης: Μαρία Ζαννέτου Παπακώστα, εκπαιδευτικός δράματος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: "Οκτώ βήματα για τη συνειδητοποίηση" ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ Δημήτρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: "Η τέχνη του κλόουν για όλους»", VIO Koldo ηθοποιός, κλόουν, παιδαγωγός.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4: «Πες το με μια κάμερα: Εργαστήρι Οπτικοακουστικών» Μαρία Λεωνίδα & Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης κινηματογράφου.
 



ΚΟΣΤΟΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κόστος σεμιναρίου μόνο (διαμονή εκτός Σχολής): 80Ευρώ
Κόστος Σεμιναρίου & διαμονή-ημιδιατροφή στη Σχολή: 260Ευρώ

Η «Διαμονή-ημιδιατροφή» στη Σχολή περιλαμβάνει: 
α) Διαμονή 4 νύχτες σε δίκλινους ή μονόκλινους κοιτώνες (ανακαινισμένοι παλιοί μαθητικοί κοιτώνες, σεντόνια, μαξιλάρια παρέχονται) με κοινόχρηστα μπάνια-τουαλέτες
β) Πρωινό και μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Σχολής, το δείπνο το τελευταίο βράδυ και ο απο-γευματινός καφές. 
Δεν περιλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό κατά τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης. Στο κόστος εγγραφής δεν περιλαμβάνονται έξοδα μετακινήσεων. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, αναμένεται να κλείσουν πολύ γρήγορα και θα τηρηθεί σειρά προ-τεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης των χρημάτων. Θέση δεσμεύεται με την καταβο-λή τουλάχιστον του 50% του συνολικού κόστους στο λογ. ALPHA BANK 202-00-2002-000277 και αποστολή της σχετικής ΑΙΤΗΣΗΣ στο Φαξ 2106564109. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να κατατεθεί μέ-χρι 1 Ιουλίου. 
Χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση ματαίωσης του Σεμιναρίου.
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
ΠΛΗΡ. 2106564109, 2106541600, info@theatroedu.gr και www.TheatroEdu.gr
 


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 30/11/2022 5:00 μμ - 7:00 μμ Export event
Κεντρική Ελλάδα - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2022

Κεντρική Ελλάδα - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2022

Διαδικτυακά 30/11/2022

 

Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας

Πρόσκληση για τον Εορτασμό
της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2022

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 Νοεμβρίου 2022, 17:00 – 19:00
Ο σύνδεσμος του ZOOM ΕΔΩ

Το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) Κεντρικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση, καλώντας εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, θεατρολόγους, φοιτητές και μαθητές να γιορτάσουν την

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2022
«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2022: Καλλιτέχνες και Εκπαιδευτικοί συμπράττουν και συνδημιουργούν στα σχολεία - Μοντέλα, δυνατότητες, προοπτικές»

Από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και κάθε χρόνο καλεί τα μέλη του και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το Εκπαιδευτικό Δράμα, το θεατρικό παιχνίδι στην τυπική ή μη τυπική εκπαίδευση, να τη γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κ.ά.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, τακτικό μέλος του IDEA, συμμετέχει και φέτος στην Ελλάδα στις εκδηλώσεις αυτές διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κως Ρόδος κ.α.) με κεντρικό θέμα: «Καλλιτέχνες και Εκπαιδευτικοί συμπράττουν και συνδημιουργούν στα σχολεία - Μοντέλα, δυνατότητες, προοπτικές»

Στην εκδήλωση του γραφείο Κεντρικής Ελλάδας, στις 30 Νοεμβρίου 2022, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί θα έρθουμε σε διάλογο και θα μοιραστούμε μεθοδολογίες, διαδικασίες, σκέψεις που θα δυναμώσουν τη θέση μας ώστε να κινηθούμε από κοινού και να στοχαστούμε πάνω σε ερωτήματα όπως:

-Πώς μπορούν να οικοδομηθούν μορφές συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και πώς μπορούν να γεφυρωθούν οι τυχόν διαφορές στην προσέγγισή τους;

-Τι οφέλη μπορεί να έχει αυτή η συνύπαρξη για τα παιδιά στη σχολική τάξη;

-Υπάρχει η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες να διερευνήσουν από κοινού την παιδευτική αξία συμπράξεων που ενισχύουν την εκπαίδευση στις τέχνες και δια των τεχνών;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 30/11/2022 (Διαδικτυακά στο ZOOM)

Ο σύνδεσμος του ZOOM

https://us02web.zoom.us/j/85644713971?pwd=aHhJdlB3MUZCVmQxcURPdG9LSWx6dz09

17.00-17.15  Καλωσόρισμα. Παρουσίαση καλλιτεχνικής- εκπαιδευτικής δράσης του νηπιαγωγείου Φλαμουλίου Τρικάλων από την εκπαιδευτικό  και μέλος του ΠΔΘΕ, Άννα Χηνοπούλου

17.15-17:40 “Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ): μαθαίνω τα τι, τα πως και τα γιατί ”.  Συζήτηση νέων μελών με τον Νίκο Γκόβα πρώτο Πρόεδρο του ΠΔΘΕ.

17:40 – 17:50 Ενημέρωση για τις τρέχουσες δράσεις και προγράμματα του ΠΔΘΕ  

17:50 - 18:10 «Καλλιτέχνες και εκπαίδευση» Συζήτηση με καλεσμένες:

-Κλειώ Φανουράκη- Επίκουρη καθηγήτρια Θεατρολογίας-Διδακτικής του Θεάτρου: θεωρία και πράξη, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σκηνοθέτις κινηματογράφου και θεάτρου, δραματουργός, performer

-Σόνια Ντόβα| MFA Χορός και Συμμετοχικότητα, Danish National. School of Performing Arts, Denmark, Με αφορμή την εκπαιδευτική καλλιτεχνική  δράση “Ζωντανά Εδάφη” του Κέντρου Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή για εφήβους στην πόλη των Τρικάλων,  οι καλλιτέχνες έρχονται σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς που το επισκέφθηκαν για μια ανατροφοδότηση σχετική με το κεντρικό θέμα της ημερίδας.

18:10- 18:40 world cafe μια βιωματική προσέγγιση με εργασία σε ομάδες και στοχασμό πάνω στα αναφερόμενα ερωτήματα της ημέρας. Συντονίστρια: Χριστίνα Κρίθαρη- Θεατρολόγος- εκπαιδευτικός.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας

Συντονισμός: Ειρήνη Γκότση, Σόνια Ντόβα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. www.TheatroEdu.gr / info@theatrpedu.gr / 21-6541600/ 6975121171 και 6976338987

 

 

Print