7η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2008

Σπέτσες, 23-29 Αυγούστου 2008
 "Διερευνώντας ρόλους & σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο"


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Dorothy Heathcote, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Ζαννέτου-Παπακώστα, Koldo Vío, Μαρία Λεωνίδα, Νίκος Θεοδοσίου
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

7η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2008

Σπέτσες, 23-29 Αυγούστου 2008
 "Διερευνώντας ρόλους & σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο"
για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές και νέους

 

Στις 23-29 Αυγούστου 2008 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για έβδομη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο «Διερευνώντας ρόλους και σκηνές απ' τη ζωή και το θέατρο». Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις πολλαπλές λειτουργίες του θεάτρου ως εργαστηρίου καλλιτεχνικής δημιουργίας και μάθησης. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι. 

EΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Dorothy Heathcote, εκπαιδευτικός δράματος,  Δημήτρης Καταλειφός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαρία Ζαννέτου-Παπακώστα, εκπαιδευτικός δράματος, Koldo Vío, ηθοποιός, κλόουν, παιδαγωγός,  Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης κινηματογράφου,  Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης κινηματογράφου
Οργανωτική Επιτροπή: Διονυσία Ασπρογέρακα, Ελένη Μάρρα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ηρώ Ποταμούση
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή

ΩΡΑΡΙΟ:
08.00-09.00 Πρωινό
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.30 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
13.30-14.30 Γεύμα
14.30-17.00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- ... άλλες δραστηριότητες

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στο πλαίσιο της κατασκήνωσης θα γίνουν επίσης προβολές μαθητικών ταινιών απο ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ, στο "Σίνε Αστέρια" στην ..αυλή της Σχολής!  Ακολουθεί συζήτηση με θέμα "Εκπαίδευση & Οπτικοακουστική αγωγή"

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ: οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια μπορούν να φέρουν και να εκθέσουν έντυπο, φωτογραφικό ή άλλο υλικό από δραστηριότητές τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη γραμματεία. Ταινίες σε dvd που εχουν φτιαχτεί από συμμετεχοντες με ή χωρίς τη συνεργασία μαθητών είναι επίσης ευπρόσδεκτες. Όσοι επίσης ασχολούνται με τη μουσική, μπορούν να φέρουν κάποιο μουσικό όργανο για τυχόν μουσικές βραδιές στον αίθριο χώρο.

TOΠΟΣ: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι ΔΙΑΜΟΝΗ: 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Dorothy Heathcote, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Παπακώστα, Koldo Vio

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: “Η σχολική τάξη ως εργαστήριο: αξιοποιώντας συστήματα θεάτρου/δράματος στην εκπαίδευση”, HEATHCOTE Dorothy, εκπαιδευτικός δράματος, συνεργάτης: Μαρία Ζαννέτου Παπακώστα, εκπαιδευτικός δράματος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: "Οκτώ βήματα για τη συνειδητοποίηση" ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ Δημήτρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: "Η τέχνη του κλόουν για όλους»", VIO Koldo ηθοποιός, κλόουν, παιδαγωγός.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4: «Πες το με μια κάμερα: Εργαστήρι Οπτικοακουστικών» Μαρία Λεωνίδα & Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης κινηματογράφου.
 



ΚΟΣΤΟΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κόστος σεμιναρίου μόνο (διαμονή εκτός Σχολής): 80Ευρώ
Κόστος Σεμιναρίου & διαμονή-ημιδιατροφή στη Σχολή: 260Ευρώ

Η «Διαμονή-ημιδιατροφή» στη Σχολή περιλαμβάνει: 
α) Διαμονή 4 νύχτες σε δίκλινους ή μονόκλινους κοιτώνες (ανακαινισμένοι παλιοί μαθητικοί κοιτώνες, σεντόνια, μαξιλάρια παρέχονται) με κοινόχρηστα μπάνια-τουαλέτες
β) Πρωινό και μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Σχολής, το δείπνο το τελευταίο βράδυ και ο απο-γευματινός καφές. 
Δεν περιλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό κατά τις ημέρες άφιξης και αναχώρησης. Στο κόστος εγγραφής δεν περιλαμβάνονται έξοδα μετακινήσεων. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, αναμένεται να κλείσουν πολύ γρήγορα και θα τηρηθεί σειρά προ-τεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης των χρημάτων. Θέση δεσμεύεται με την καταβο-λή τουλάχιστον του 50% του συνολικού κόστους στο λογ. ALPHA BANK 202-00-2002-000277 και αποστολή της σχετικής ΑΙΤΗΣΗΣ στο Φαξ 2106564109. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να κατατεθεί μέ-χρι 1 Ιουλίου. 
Χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση ματαίωσης του Σεμιναρίου.
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
ΠΛΗΡ. 2106564109, 2106541600, info@theatroedu.gr και www.TheatroEdu.gr
 


 


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 30/11/2013 9:30 πμ - 12:00 μμ Export event
Βασικές αρχές εμψύχωσης - διαφορετικές τεχνικές κούκλας: για μετάδοση μηνυμάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, σχολικού εκφοβισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων

Βασικές αρχές εμψύχωσης - διαφορετικές τεχνικές κούκλας: για μετάδοση μηνυμάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, σχολικού εκφοβισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων

Αθήνα, 30/11/2013, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Εμμανουέλα Καποκάκη

ΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2013 & 15χρόνια Δίκτυο! (1998-2013)
ΑΘΗΝΑ, 30 Νοεμβρίου 2013

Στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, Οδ. Τσόχα, ΜΕΤΡΟ "Αμπελόκηποι"
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας

"Εκπαίδευση & Θέατρο: αντιρατσιστική εκπαίδευση, σχολικός εκφοβισμός, εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα"
 είσοδος ελεύθερη

Βιωματικά Εργαστήριαπαρουσίαση Εκπαιδευτικού ΥλικούΣυζητήσεις, Θεατρική Παράσταση.
Έκθεση Εκπαιδευτικού Υλικού φορέων. 
Έκθεση υλικού Θεατρικών Ομάδων

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: «Βασικές αρχές εμψύχωσης - διαφορετικές τεχνικές κούκλας: για μετάδοση μηνυμάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, σχολικού εκφοβισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων»

Εμμανουέλα Καποκάκη, Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Σάββατο: 09:30-12:00

Σύντομη περιγραφή: Η θεατρική κούκλα είναι ένα δυνατό μέσο για να μεταδώσεις μηνύματα σε παιδιά ακόμα και σε ενήλικες. Στο εργαστήριο αυτό με αφορμή κείμενα  και παραμύθια ή καταστάσεις για τη αντιρατσιστική εκπαίδευση, το σχολικό εκφοβισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα μάθουμε τις βασικές αρχές εμψύχωσης (κίνησης) της κούκλας. Οι συμμετέχοντες  θα ήταν ευπρόσδεκτο να προτείνουν παραμύθια, κείμενα και καταστάσεις με σχετική θεματολογία. Βασικές αρχές κίνησης της κούκλας – εμψύχωση κούκλας  ώστε να φαίνεται ζωντανή: τρόπος που κοιτάζει, κινείται, σκέφτεται, εκφράζει συναισθήματα. Κάθε κούκλα: γαντόκουκλα, δακτυλόκουκλα, μαρότα, μαριονέτα, κούκλα άμεσης κίνησης και αντικείμενο, ζωντανεύει με τους ίδιους κανόνες. Θα δοθούν απλοί  κανόνες και θα γίνει εφαρμογή σε διαφορετικούς τύπους κούκλας. Επίσης θα συζητηθεί η σχέση κουκλοπαίχτη-κούκλας, βασική συνάρτηση του θεάματος που μαγεύει τους θεατές.

 

Print