"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Κύρια Εργαστήρια

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται πρωινές ώρες καθ όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης, με τον ίδιο εμψυχωτή/εμψυχώτρια, σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης
(Περισσότερα αυτοτελή "συμπληρωματικά εργαστήρια" προσφέρονται το απόγευμα της 25ης Αυγούστου 2022 )

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή στην Κατασκήνωση γίνεται μέσω της κράτησης θέσης σε ένα από τα Κύρια Εργαστήρια.
Για την κράτηση θα χρειαστεί α) Δημιουργία Λογαριασμού χρήστη στον ιστοχώρο και β) Κάρτα για την πληρωμή 
ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΡΟΥΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΔΩ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΛΙΓΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ
!

"Σώμα και υποκριτική"

"Σώμα και υποκριτική"

Χιλιομόδι, 24-29/8/2022, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Φάνης Κατέχος

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/8/2022 5:00 μμ - 29/8/2022 3:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 24-29/8/2022

"Σώμα και υποκριτική"

Φάνης Κατέχος, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός  θεάτρου, ηθοποιός.

 

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

Το εργαστήριο θα εστιάσει στις συνδέσεις μεταξύ σώματος, ήχου, φαντασίας, ψυχοσύνθεσης και περιβάλλοντος. Πώς μπορούμε να τα απομονώσουμε, να τα εξερευνήσουμε και μετά να τα επανασυνδέσουμε. 
Οι συμμετέχοντες θα  έρθουν σε επαφή με  έναν τελετουργικό τρόπο εργασίας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. 
Θα εστιάσουμε

  • Στην οικοδόμηση μιας εξωπραγματικής σωματικής συμπεριφοράς.
  • Στην αφύπνιση του διαισθητικού σώματος
  • Στην όξυνση των αισθήσεων και συγκεκριμένα της όρασης και της ακοής
  • Στη διεύρυνση του ορίζοντα  της φαντασίας
  • Στον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του ατόμου μέσα στο σύνολο και στη δύναμη της συλλογικής       ενέργειας
  • τέλος, στην ανίχνευση του προσωπικού/πραγματικού μας ήχου και της δύναμης της σιωπής

Όλοι μαζί θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε τα όρια μας, να τα σπάσουμε και να δημιουργήσουμε νέα. Θα παίξουμε με την ισορροπία και την ανισορροπία, θα βγούμε από τη ζώνη        ασφαλείας μας, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε κάτι που ήδη υπάρχει, αλλά βρίσκεται σε λήθη.

Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν θεατρικές μέθοδοι και τεχνικές των Jerzy Grotowski, Odin Teatret, Tadashi Suzuki, Susan Batson, τεχνικές μιμικής, θεατρικού clown και  θεάτρου Noh, αλλά και τεχνικές του Θεάτρου της  Έρευνας που έχει εισαγάγει ο εμψυχωτής.  Οι τεχνικές αυτές θα αξιοποιηθούν,  έτσι ώστε  να οδηγηθούμε σε μια συλλογική θεατρική σύνθεση, έχοντας ως αφόρμηση υλικό  των συμμετεχόντων. 
Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν επιλέξει  και φέρει μαζί τους ένα κείμενο μέχρι δέκα σειρές (ποίημα, θεατρικό, πεζό  κ.ά.), ένα τραγούδι και έναν πίνακα ζωγραφικής που να τους εμπνέει. 
Τέλος, χρειάζεται να φορούν ουδέτερα άνετα ρούχα και παπούτσια. (προαιρετικές ,ωστόσο καλοδεχούμενες και οι επιγονατίδες, για όσους/ες διαθέτουν) .

Ο Φάνης Κατέχος είναι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός  θεάτρου και ηθοποιός. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ενώ συνέχισε την   εκπαίδευσή του στο εξωτερικό (Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Πολωνία, Αγγλία, Δανία). Έχει σπουδάσει κοντά στους Gilles Forman (Center for Acting), Eugenio Barba / Roberta Carreri / Else Marie Lawkvik / Tage Larsen / Donald Kitt (Odin Teatret), Raul Laiza / Mario Barzaghi / Matej Matejka (Grotowski Institute) και Kitt Johnson (X-act). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, όπως το «Territory Festival – School», το «International Noh Institute Summer Intensive Program» και εργαστήρια του Astragali Teatro. Ως εκπαιδευτής θεάτρου συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στο Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης με βάση το Θέατρο που λαμβάνει χώρα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας (ΨΚΚ, ΚΑΤΚΕΘ, Φυλακές Αυλώνα), Nazim Hitmek Akademi Korosu (Κωνσταντινούπολη), το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Alicante (Ισπανία), τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt (Γερμανία - Βοσνία), τον οργανισμό Asociacion Juvenil Inter-AJ Inter (Ισπανία) και την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Διευθύνει σεμινάρια και διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων και Προγράμματα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων και ταινιών. Οι πιο πρόσφατες συμμετοχές του είναι η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων «Memories» με την παραγωγή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους και μιας παράστασης δρόμου ως σκηνοθέτης και εκπαιδευτής, ενώ ως ηθοποιός η παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» σε παραγωγή της Fabrica Athens. Στην τέχνη του τσίρκου, ήταν ο πρώτος που παρουσίασε την τέχνη του Bubble Performing στην Ελλάδα, δημιουργώντας την παράσταση «Mr and Mrs Bubble - The Show». Είναι ιδρυτικό μέλος της Πολύ- δραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens» που εξειδικεύεται στο Εφαρμοσμένο Θέατρο και στο Θέατρο στην Κοινότητα και του «Τεχνοχώρος Φάμπρικα», εμπνευστής και διοργανωτής του «Handmade and Recycled Theater Festival».

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

ΣυμμετέχοντεςΘέσεις
Νεκταρία Ιωάννου1
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ1
1
1
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ1
1
Βασίλης Ραϊσης1
1
1
1
1
Μαρία Κολοβού1
Nikos Protospaltis1
1
ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΕΡΖΗ1
Print

Number of views (827)/Σχόλια (0)