"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Συμπληρωματικά Εργαστήρια

Τα "Συμπληρωματικά Εργαστήρια" είναι αυτοτελή εργαστήρια μικρής διάρκειας
Θα γίνουν όλα στις 25 Αυγούστου 2022 το απόγευμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) 
Δηλώσεις συμμετοχής στα Συμπληρωματικά Εργαστήρια θα γίνουν στη Κατασκήνωση

β) όσοι/όσες ενδιαφέρονται να έρθουν στην κατασκήνωση για να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ κάποιο από τα Συμπληρωματικά Εργαστήρια 25/8/22  παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία στο 2106541600 ή info@theatroedu.gr για τις λεπτομέρειες (διαθεσιμότητα, κόστος, κράτηση θέσης κ.ά.) 

"Εργαστήριο Αυτοσχεδιαστικού Διαδραστικού Θεάτρου Playback"

"Εργαστήριο Αυτοσχεδιαστικού Διαδραστικού Θεάτρου Playback"

Χιλιομόδι, 25/8/2022, Συμπληρωματικό Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Χριστίνα Στουραΐτη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2022 5:00 μμ - 8:00 μμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
25 Αυγούστου 2022
"Εργαστήριο Αυτοσχεδιαστικού Διαδραστικού Θεάτρου Playback"
Χριστίνα Στουραϊτη,

Παιδαγωγός Εφαρμοσμένου Θεάτρου (Θέατρο στην Εκπαίδευση και στην Κοινότητα), Playbacker

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ θα γίνουν στην Κατασκήνωση
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

Διάρκεια: 3 ώρες

Το εργαστήριο αποτελεί μια εισαγωγή στο  Διαδραστικό Θέατρο Playback, ένα είδος αυτοσχεδιαστικού θεάτρου χωρίς σκηνοθεσία, που έχει σεναριακό γνώμονα τις καθημερινές ιστορίες και εμπειρίες του κοινού. Σε μια παράσταση Playback, ο θεατής, όχι μόνο συμμετέχει, αλλά την συνδιαμορφώνει, καθώς οι δικές του ιστορίες, βιώματα και προβληματισμοί συμπληρώνουν το νήμα στις ιστορίες των άλλων και αποτελούν το «σενάριο» της καθεμιάς παράστασης. Πάνω σε αυτό το υλικό οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μαζί με τους μουσικούς, μέσα από συγκεκριμένες θεατρικές φόρμες. Ο συντονιστής αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κοινού και των ηθοποιών. Μέσα από την έκφραση και το μοίρασμα των προσωπικών εμπειριών του κοινού και τη διαφορετική οπτική με την οποία αποδίδονται αυτές από τους ηθοποιούς, το κοινό αναβιώνει και ανακαλύπτει νέες πτυχές των εμπειριών του.

Η Χριστίνα Στουραΐτη μελέτησε την Προσχολική Ηλικία, στην οποία εκτιμά ότι ανήκει το πιο απαιτητικό και ενδιαφέρον κοινό του θεάτρου στην εκπαίδευση, σπουδάζοντας Προσχολική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το Εφαρμοσμένο Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Κοινότητα (MA, Royal School of Speech and Drama, London), που συνδυάζει απόλυτα το ενδιαφέρον της, τόσο για το σχολικό, όσο και για το κοινωνικό πλαίσιο. Ολοκλήρωσε το τριετές εργαστήρι σπουδών Παιδαγωγικής Θεάτρου και Εμψύχωσης Θεατρικού Παιχνιδιού (Σχολείο Παιχνιδιού, με το οποίο έχει σταθερά συνεργασία για πάνω από δέκα χρόνια), υποστηρίζοντας ουσιαστικά τις ακαδημαϊκές σπουδές της βιωματικά.
Από το 2009 ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό χορού, contact improvisation με την ομάδα "ex nihilo", με την Therese Vandamme.  Έχει εκπαιδευτεί στο αυτοσχεδιαστικό είδος θεάτρου Playback και είναι μέλος της ομάδας "Playback Ground" από το 2009, ως ηθοποιός και ως συντονίστρια, παίρνοντας σταθερά μέρος σε διαδραστικές παραστάσεις με θέμα τις ιστορίες του κοινού.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Τηλ 2106541600 / www.TheatroEdu.gr/ info@theatroedu.gr

Print

Number of views (352)/Σχόλια (0)