"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Συμπληρωματικά Εργαστήρια

Τα "Συμπληρωματικά Εργαστήρια" είναι αυτοτελή εργαστήρια μικρής διάρκειας
Θα γίνουν όλα στις 25 Αυγούστου 2022 το απόγευμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) 
Δηλώσεις συμμετοχής στα Συμπληρωματικά Εργαστήρια θα γίνουν στη Κατασκήνωση

β) όσοι/όσες ενδιαφέρονται να έρθουν στην κατασκήνωση για να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ κάποιο από τα Συμπληρωματικά Εργαστήρια 25/8/22  παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία στο 2106541600 ή info@theatroedu.gr για τις λεπτομέρειες (διαθεσιμότητα, κόστος, κράτηση θέσης κ.ά.) 

"Παραμύθι αλλιώς…Η Σωματική επικοινωνία"

"Παραμύθι αλλιώς…Η Σωματική επικοινωνία"

Χιλιομόδι, 25/8/2022, Συμπληρωματικό Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Σοφία Πάσχου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2022 5:00 μμ - 9:00 μμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
25 Αυγούστου 2022

"Παραμύθι αλλιώς…Η Σωματική επικοινωνία"
Σοφία Πάσχου,
 σκηνοθέτης

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε αυτό το Εργαστήριο θα γίνουν στην Κατασκήνωση
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

Διάρκεια: 4 ώρες

Περιγραφή

«Μόνο μέσα από το παιχνίδι και την απόλαυση μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα της φαντασίας», Φιλίπ Γκολιέ

Στη διδασκαλία και ειδικότερα στη διδασκαλία θεάτρου ή θεατρικού παιχνιδιού, ο ρυθμός  και η αίσθησή του είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία. Το σώμα πρέπει να είναι ενεργό, ζωντανό, για να “περάσει” η πληροφορία, η άσκηση. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό ακριβώς το σημείο. Στόχος είναι ο ίδιος ο δάσκαλος, η επικοινωνία του με τα παιδιά. Πώς να ξαναγίνει ο ίδιος παιδί. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε: το σώμα, τη φωνή και τη φαντασία. Θα μάθουμε να τα αξιοποιούμε, θα μάθουμε πώς αυτά είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε αυτό που εμείς θέλουμε. Στο σεμινάριο θα δουλέψουμε πάνω σε γνωστά παραμύθια και θα τα ξαναγνωρίσουμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αξιοποιώντας τα παραπάνω εργαλεία.
 

Η Σοφία Πάσχου σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Αρχή» και στη LISPA (London International School Of Performing Arts) στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το Pedagogical Training Program στη LISPA. Στη συνέχεια, εντάχθηκε ως καθηγήτρια στο δυναμικό της σχολής και δίδαξε στο Λονδίνο και στο Βερολίνο. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Patari Project», με την οποία έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «10cm Up», «Οδύσσεια», «Ο Μπαλ στον Αέρα», «Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο», «Μύτη», «Χιονάνοι», «Θεογονία, Ένα Μεγάλο Γλέντι» (μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου) και «Τέσσερις Εποχές» (Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Τραμπάλα» (Εθνικό Θέατρο), «Σκλαβί» (θέατρο Πόρτα, σε συν-σκηνοθεσία με τον Θ. Μοσχόπουλο), «Mute» (θέατρο του Νέου Κόσμου, σε συν-σκηνοθεσία με τον Γιώργο Χρυσοστόμου) και «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Lilo Baur, Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, Dessislava Stefanova, με τις ομάδες Out of Chaos, Βabakas κ.ά. Έχει επιμεληθεί την κίνηση στις παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (σκην. Θ. Μοσχόπουλος, ΚΘΒΕ), «Η Δίκη του Κ» (σκην. Θ. Μοσχόπουλος, θέατρο Πόρτα), «Άφιξις» (σκην. Ι. Βουλγαράκη, μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου), «Καντίντ ή η Αισιοδοξία» (σκην. Θ. Μοσχόπουλος, θέατρο Πόρτα), «Φάρεναιτ 451» (σκην. Θ. Μοσχόπουλος, Φεστιβάλ Αθηνών), «Βάτραχοι», (σκην. Κ. Φιλίππογλου, αρχαίο θέατρο Επιδαύρου), «Μανόν» (σκην. Θ. Μοχόπουλος, Εθνική Λυρική Σκηνή), «Επιστροφή» (μουσικοθεατρική παράσταση, σύνθεση Ν. Γαλενιανός, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής) κ.ά. Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα περιλαμβάνει μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, είναι εξωτερική συνεργάτιδα του εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, του London Bubble και του BE-Festival. Έχει διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Τηλ 2106541600 / www.TheatroEdu.gr/ info@theatroedu.gr

Print

Number of views (325)/Σχόλια (0)