"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Συμπληρωματικά Εργαστήρια

Τα "Συμπληρωματικά Εργαστήρια" είναι αυτοτελή εργαστήρια μικρής διάρκειας
Θα γίνουν όλα στις 25 Αυγούστου 2022 το απόγευμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) 
Δηλώσεις συμμετοχής στα Συμπληρωματικά Εργαστήρια θα γίνουν στη Κατασκήνωση

β) όσοι/όσες ενδιαφέρονται να έρθουν στην κατασκήνωση για να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ κάποιο από τα Συμπληρωματικά Εργαστήρια 25/8/22  παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία στο 2106541600 ή info@theatroedu.gr για τις λεπτομέρειες (διαθεσιμότητα, κόστος, κράτηση θέσης κ.ά.) 

"Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές"

"Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές"

Χιλιομόδι, 25/8/2022, Συμπληρωματικό Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Γιούλη Δούβου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2022 5:00 μμ - 8:00 μμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
25 Αυγούστου 2022
"Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές"
Γιούλη Δούβου, 
θεατρολόγος, εμψυχώτρια θεάτρου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ θα γίνουν στην Κατασκήνωση
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα ¨Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές¨
Εμψύχωση: Γιούλη Δούβου, θεατρολόγος, εμψυχώτρια θεάτρου
Σχεδιασμός: Γιούλη Δούβου- Αγγελική Τσάκωνα
Διάρκεια: 3 ώρες

Ένα εργαστήριο επικεντρωμένο στις μαρτυρίες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (13 Δεκεμβρίου 1943) με στόχο τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την ιστορική ενσυναίσθηση.  Η θεατρική  προσέγγιση του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος καταδεικνύει τις νέες δυναμικές που μπορεί να αποκτήσει η πρόσληψη της γνώσης προάγοντας τις αρχές της βιωματικής μάθησης.

Το προτεινόμενο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες υλοποιούνται σύμφωνα με τις αρχές της αυτενέργειας, της διερεύνησης και της ενεργητικής-συμμετοχικής μάθησης. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε κάθε ενεργό πολίτη.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση!

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Γιούλη Δούβου γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Θεατρολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών με παιδαγωγική κατάρτιση.  Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολής Καλών Τεχνών, τμήματος Θεατρικών Σπουδών με τίτλο ¨Η δραματική τέχνη και οι παρασταστικές τέχνες στην εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση¨  (MA in Drama  and Performing Arts in Education and Lifelong Learning) με ειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.          

Από το 2004 είναι εμψυχώτρια θεάτρου στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Μετα-δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2006  συνδημιούργησε το Θεατρικό Εργαστήρι ¨επί δράσει¨. Υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας από το 2011.

Έχει εμψυχώσει θεατρικά εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών εκπροσωπώντας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου («Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα»), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ.ά.   Έχει δημιουργήσει πολλά θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εμψύχωσης ομάδων, διδακτικής θεάτρου, δραματουργίας, δραματοθεραπείας και master- classes. Έχει σκηνοθετήσει, έχει αναλάβει τη δραματουργία και έχει συνεργαστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Τηλ 2106541600 / www.TheatroEdu.gr/ info@theatroedu.gr

Print

Number of views (293)/Σχόλια (0)