"Χιλιομόδι 25-30 Αυγούστου 2023"
20η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2023
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Κύρια Εργαστήρια

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται πρωινές ώρες καθ όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης, με τον ίδιο εμψυχωτή/εμψυχώτρια, σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή στην Κατασκήνωση γίνεται μέσω της κράτησης θέσης σε ένα από τα Κύρια Εργαστήρια.
Για την κράτηση δείτε το ΚΟΣΤΟΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

 

«Ο Ηθοποιός ως δημιουργός»

«Ο Ηθοποιός ως δημιουργός»

Χιλιομόδι, 25-30/8/2023, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2023, Παπακωνσταντίνου Κώστας

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2023 5:00 μμ - 30/8/2023 3:00 μμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2023
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 25-30/8/2023

«Ο Ηθοποιός ως δημιουργός»

Κώστας Παπακωνσταντίνου




(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2023 ΕΔΩ)

 

Τεχνικές θεάτρου της επινόησης, βασικοί κανόνες επικοινωνίας, ερμηνεία κειμένου και λειτουργία του παρτενέρ, θα μας απασχολήσουν στο εργαστήριο.

Πώς λειτουργεί ο ηθοποιός ως πομπός και δέκτης του μηνύματος; Πώς γίνεται επιδραστικός στον συμπαίκτη; Πώς κατανοεί ένα κείμενο; Πώς προσεγγίζει και πώς ερμηνεύει και την πιο δύσκολή ατάκα;

«Είμαι γλάρος», «να ζει κανείς ή να μη ζει;», «θα ζήσουμε θείε Βάνια» κ.α.

Βρείτε την πιο «δύσκολη» ατάκα της παγκόσμιας δραματουργίας, αυτήν που δε λέγεται με τίποτα, και ελάτε να πειραματιστούμε.

Δοκιμάζουμε τις αντοχές των κειμένων και το θάρρος μας να σταθούμε ελεύθεροι στη σκηνή και να εκφραστούμε όπως εμείς νιώθουμε και σκεφτόμαστε και όχι όπως νομίζουμε ότι ο συγγραφέας θα ζητούσε από εμάς.

Ο ηθοποιός είναι δημιουργός και ξαναγράφει το έργο από την αρχή με τα ίδια λόγια του συγγραφέα. «Είναι γλάρος» και αυτό πια παύει να είναι αμήχανο ή γραφικό, γίνεται συνταρακτικό, λυτρωτικό.

 

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή ΒΕΑΚΗ το 1996. Παρακολούθησε για έναν χρόνο το θεατρικό εργαστήρι τού Βασίλη Διαμαντόπουλου και σεμινάρια υποκριτικής με τους Β. Παπαβασιλείου, Γ. Χουβαρδά κ.α. Από το 1999 εργάζεται ως ηθοποιός και από το 2012 ως σκηνοθέτης. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Αμφιθέατρο Σπ.Ευαγγελάτου, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, Ρόδου, Β.Αιγαίου, το Θέατρο «Σχεδία», τις ομάδες «Νοητή Γραμμή», «Pequod» κ.α. Έχει παίξει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Τάσος Ψαράς, Χρήστος Δήμας, Πηγή Δημητρακοπούλου, Αντώνης Τέμπος, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Πάρης Πατσουρίδης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος κ.α. Ως σκηνοθέτης, έχει πραγματοποιήσει σκηνοθεσίες στο Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δη.Πε.Θε.Κοζάνης  και το ελεύθερο θέατρο και έχει σκηνοθετήσει τα έργα «Οι Χαλασοχώρηδες» του Αλ.Παπαδιαμάντη, «Το Ρωμαϊκό Λουτρό» του Στ.Στρατίεβ, «Αυτόχειρ» του Μιχαήλ Μητσάκη, «Μαζώχτρα» του Αργ. Εφταλιώτη, «Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα,  «Αγγέλα» του Γ.Σεβαστίκογλου, «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» του Γ.Βιζυηνού, «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, Βόυτσεκ του Γκ.Μπύχνερ, «Γάμος» του Μ.Ποντίκα, «Με την Πένα Σπαθί» του Μ.Πιτένη, «το ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ  Βέντεκιντ. Διδάσκει στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου το μάθημα της υποκριτικής και διευθύνει το θεατρικό εργαστήρι εφήβων. Έχει συνεργαστεί σε προγράμματα εφηβικού θεάτρου με το Δη.Θε.Πειραιά και τον Δήμο Αμαρουσίου. Έχει διευθύνει θεατρικά εργαστήρια για εφήβους και ενήλικες και έχει διδάξει υποκριτική σε σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς. Το καλοκαίρι του 2017 ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, και συμμετείχε ως ομιλητής στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από την ‘Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό φεστιβάλ, με θέμα «διασκευή λογοτεχνικών κειμένων στη σύγχρονη σκηνή».  Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ το μάθημα «Δραματοποίηση Λογοτεχνίας». Τον  Οκτώβριο του 2021  συμμετείχε ως ομιλητής στο Δ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που διοργάνωσε η Εταιρεία Παπαδιαµαντικών Σπουδών με θέμα: «Η διαχρονία του Παπαδιαμάντη (λογοτεχνία, ζωγραφική, θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση, μουσική)». Τη χρονιά 2022-23 ανέλαβε, ως σκηνοθέτης, τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ενηλίκων του Δήμου Ζωγράφου.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

Print

Number of views (1328)/Σχόλια (0)