2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμπληρωματικά Εργαστήρια "Πήλιο 2018"

Τα παρακάτω σύντομης διάρκειας εργαστήρια πραγματοποιούνται τα απογεύματα και είναι αυτοτελή.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γινουν κατα την άφιξη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2014 9:00 πμ - 30/8/2014 3:00 μμ Export event
Βίντεο ντοκουμέντο: αποτυπώνοντας στοιχεία της προσωπικής μας κουλτούρας

Βίντεο ντοκουμέντο: αποτυπώνοντας στοιχεία της προσωπικής μας κουλτούρας

Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 26-30/8/2014, Κύριο εργαστήριο Πήλιο 2014, Μαρία Λεωνίδα


 

13η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2014
26-30 Αυγούστου 2014, στον Αγ Γιάννη Πηλίου
"Σμιλεύοντας τα όνειρά μας μετασχηματίζοντας την πραγματικότητά μας: θεατρικές μεταμορφώσεις στο Πήλιο”
για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, εμψυχωτές


«Βίντεο ντοκουμέντο: αποτυπώνοντας στοιχεία της προσωπικής μας κουλτούρας»
Μαρία Λεωνίδα

Κύριο Εργαστήριο 5 ημερών

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την κινηματογραφική αφήγηση και τους ποικίλους τρόπους που αυτή εκφράζεται. Θα προσεγγιστεί το θέμα τις προσωπικής κουλτούρας και πώς στοιχεία της μπορούν να αποτυπωθούν σε μικρής διάρκειας βίντεο-ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος συνεργασίας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Κέντρου ΚΑΡΠΟΣ, το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το αντίστοιχο θεατρικό (Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας) με στόχο να προσεγγίσουμε το θέμα της πολιτισμικής μας ταυτότητας και να δώσουμε αφορμές μέσα από αντικείμενα, λέξεις, εικόνες καθώς και μέσα από την διερεύνηση του χώρου της κατασκήνωσης - ως υπόθεση εργασίας- για αποτύπωση στοιχείων της προσωπικής μας κουλτούρας σε μικρής διάρκειας βίντεο ταινίες που θα φτιάξουμε με απλά οπτικοακουστικά μέσα (κάμερα, φωτογραφική μηχανή, μικρόφωνο κλπ).

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα αφορά την εξερεύνηση στοιχείων της προσωπικής πολιτισμικής ταυτότητας από κοινού με την ομάδα του εργαστηρίου των θεατροπαιδαγωγών. Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει εστίαση σε ένα θέμα, συγγραφή σεναρίου, γυρίσματα και μοντάζ σε Η/Υ.

Τι να φέρουμε

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν οπτικοακουστικό εξοπλισμό που διαθέτουν (μην ξεχνάτε: μπαταρίες, καλώδια κλπ. ), laptop με λογισμικό σύνθεσης/ μοντάζ που να το γνωρίζουν, και μικρά δείγματα από μαρτυρίες, ιστορίες και τεκμήρια που σχετίζονται με την προσωπική τους κουλτούρα, π.χ. για το ρόλο τους ως εκπαιδευτικοί: χαρακτηριστικά αντικείμενα, πραγματικές ιστορίες, άρθρα, φωτογραφίες, έγγραφα που τους αφορούν, κλπ. Θα δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις σε όσους δηλώσουν συμμετοχή σε χρόνο κοντά στις ημερομηνίες της κατασκήνωσης.

Βιογραφικά εμψυχωτών

Η Μαρία Λεωνίδα είναι σκηνοθέτης. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ σεσυνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την E.B.U., εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο και συνεργασίες για θεατρικές παραστάσεις. Από το 2002 συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα Μελίνα- με αποτέλεσμα να εστιάσει στη διδασκαλία video και τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων σε παιδιά, νέους και ενήλικες. Εχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και διεθνή προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου, το σενάριο και τη διαθεματική μάθηση. Παρουσιάζει την εργαστηριακή της δουλειά σε ελληνικά και ευρωπαικά συνέδρια. Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνιδρύτρια του Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων Καρπός. www.marialeonida.com, www.karposontheweb.org

Print