Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα


 

 

Από τον Μάιο 2017 ως τον Δεκέμβριο 2020, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συνεργάστηκε με την Action Aid Hellas, στον χώρο  Επίκεντρο, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2020 μετονομάστηκε σε Κέντρο της Action Aid στην Αθήνα. Το Κέντρο στηρίζει συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ενήλικες και καινοτόμα προγράμματα σε παιδιά και εφήβους, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που η πολυετής οικονομική κρίση έχει επιφέρει στη ζωή τους.

Βρίσκεται στον Κολωνό, στην οδό Πέτρας 93, και στη δημιουργία του συνεργάστηκαν ​πολλοί και διαφορετικοί φορείς.

Το ΠΔΘΕ σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά από διαφορετικά θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα ενδυνάμωσης για όλες τις ηλικίες, στα οποία πήραν μέρος παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, μέσα από συνεργασίες με σχολεία της Αθήνας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τρεις ετήσιοι κύκλοι εργαστηρίων ενδυνάμωσης για γυναίκες.

Ειδικότερα, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 28 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα (515 βιωματικά εργαστήρια) με 1.850 ωφελούμενους. 

Στην εμψυχωτική ομάδα συμμετείχαν πολλά μέλη του ΠΔΘΕ, τα οποία ακολούθησαν μακροχρόνιο υποχρεωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και προετοιμασίας, προτού αναλάβουν δράση, καθώς και προσκεκλημένοι εμψυχωτές με πολυετή σχετική εμπειρία. Τα ονόματά τους συνοδεύουν τις περιγραφές των εργαστηρίων που συντόνισαν ανά κύκλο.

Παράλληλα, ήδη από τη φάση της αρχικής επεξεργασίας προτάσεων και ιδεών μέχρι και την ολοκλήρωση των δράσεων, τα μέλη του ΠΔΘΕ Νάσια Χολέβα, Σόνια Μολογούση, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Ηρώ Ποταμούση, Χαρά Τσουκαλά, Τζένη Καραβίτη και Μπέττυ Γιαννούλη συμμετείχαν στη συμβουλευτική ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης, για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το καθένα.

Ευχόμαστε σύντομα να ανοίξουν ξανά οι πόρτες του Κέντρου της Action Aid στην Αθήνα, και οι δράσεις του να επανασχεδιαστούν, ώστε να ανταποκριθούν και στην τρέχουσα κρίση που φέρνει μαζί της η πανδημία.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://athens.actionaid.gr & https://www.youtube.com/watch?v=HOmB4Y6Wge4 


 

Υλοποίηση 2019 - 2020

2018 - 2019

2017 - 2018

Summer Camp