The Walk - Το Ταξίδι

The Walk & Education

Φεστιβάλ τέχνης κάτω από την ομπρέλα και τον συντονισμό της οργάνωσης Good Chance από το Ηνωμένο Βασίλειο

 

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων

 

To Ταξίδι 

Μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μίας εννιάχρονης προσφυγοπούλας θα ταξιδέψει 8.000 χλμ.,
διασχίζοντας την Τουρκία και την Ευρώπη, από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριος του 2021. 

To The Walk - Το Ταξίδι είναι ένα κινητό - περιπατητικό  φεστιβάλ τέχνης στο οποίο συμμετέχει μια πληθώρα κρατικών, ανθρωπιστικών και καλλιτεχνικών φορέων και θεσμών, τόσο από χώρες της Ευρώπης όσο και της Ασίας κάτω από την ομπρέλα και τον συντονισμό της οργάνωσης Good Chance από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2021, ξεκινώντας από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και φτάνοντας μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, Το Ταξίδι θα φέρει κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες, σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, κοινοτικές ομάδες και ανθρωπιστικές οργανώσεις για να δημιουργήσει ένα από τα πιο καινοτόμα και τολμηρά έργα δημόσιας τέχνης που έχουν επιχειρηθεί ποτέ. Η καρδιά του Ταξιδιού, η ‘Μικρή Αμάλ’, μία μαριονέττα 3,5 μέτρων, με τη μορφή μίας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company, αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Η Αmal θα βρεθεί  στην Ελλάδα τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021 (ημερομηνίες θα ανακοινωθούν) , σε μια μεγάλη πορεία που για τη χώρα μας θα αρχίσει από τη Χίο, θα συνεχιστεί στον Πειραιά, την Αθήνα, την Ελευσίνα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και θα καταλήξει στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα  πριν αναχωρήσει για την Ιταλία. 

Το Ταξίδι είναι μία παραγωγή του διεθνούς φήμης Good Chance Theatre την οποία παρουσιάζει σε συνεργασία με τoν πολυβραβευμένο παραγωγό και σκηνοθέτη Stephen Daldry, τoν David Lan και την παραγωγό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο Tracey Seaward, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του καταξιωμένου διεθνώς σκηνοθέτη Αmir Nizar Zuabi. 

Σε αυτή την περίοδο τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, Το Ταξίδι είναι μία τεράστια καλλιτεχνική απάντηση: μία πολιτιστική οδύσσεια που υπερβαίνει γεωγραφικές, πολιτικές και γλωσσικές διαφορές για να αφηγηθεί μία νέα ιστορία για την ανθρώπινη φύση που μας ενώνει – και για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος δε θα ξεχάσει τα εκατομμύρια εκτοπισμένων παιδιών, το καθένα με τη δική του ιστορία, που είναι πιο ευάλωτα από ποτέ εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Σε κάθε σταθμό, σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε στενά με το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου για την οργάνωση και την υλοποίηση εκδηλώσεων που θα αναδείξουν τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης και θα την προβάλουν στο διεθνές κοινό που θα παρακολουθεί το ταξίδι της Αμάλ τόσο από κοντά όσο και μέσα από το διαδίκτυο.

 


 

Δελτίο τύπου & ευχαριστίες για το κλείσιμο του Ταξιδιού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Φτιαξε κατι με την Αμαλ

Οδηγίες και παραδείγματα για τις δικές σας δημιουργίες
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Έχεις γράμμα!

Η μικρή Αμάλ χρειάζεται 10000 γράμματα από παιδιά και νέους/νέες από όλο τον κόσμο​

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ταξιδιού πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσυ;».

Για πληροφορίες σχετικά με το Ταξίδι πατήστε εδώ.

Παραγωγή the WALK: Good Chance Theatre
Παραγωγή για την Ελλάδα: Γιολάντα Μαρκοπούλου / Polyplanity Productions

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος: Δάφνη Καλαφάτη, walkedugr@gmail.com

Οργάνωση σεμιναρίου: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημιουργική Ομάδα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Amir Nizar Zuabi
Σχεδιασμός & Κατασκευή Κούκλας Handspring Puppet Company
Σκηνοθεσία Χειρισμού Κούκλας Craig Leo και Enrico Dau Yang Wey
Βοηθός Χειρισμού Κούκλας Sarah Wright
Σχεδιασμός Κοστουμιών Annie Symons

Παραγωγή Stephen Daldry, David Lan, Tracey Seaward, Naomi Webb for Good Chance
Καλλιτεχνική Διεύθυνση για την Good Chance Joe Robertson and Joe Murphy
Εκτέλεση Παραγωγής Kevin Fitzmaurice
Γενική Διεύθυνση Sarah Loader
Διεύθυνση Παραγωγής Suzy Hawes
Οργάνωση Παραγωγής Patrick Glackin
Παραγωγός Τουρκίας Recep Tuna and IKSV
Παραγωγός Ελλάδας Γιολάντα Μαρκοπούλου
Παραγωγοί Ιταλίας Roberto Roberto and Ludovica Tinghi
Παραγωγός Γαλλίας, Ελβετίας, Βελγίου & Γερμανίας Claire Béjanin
Παραγωγός Ηνωμένου Βασιλείου Amaya Jeyarajah Dent