Διεθνής Συνδιάσκεψη 2001

«Το θέατρο στην εκπαίδευση: μορφή τέχνης και εργαλείο μάθησης»

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πρόγραμμα «Eκπαίδευση& Θέατρο»,
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων


 

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2001


The art in the possible

The art in the possible

Αθήνα, 9/12/2001, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2001, Phil Sixsmith, Ελισάβετ Τσαλίκη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/12/2001 11:30 πμ - 6:00 μμ Export event


2η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

7-8-9 Δεκεμβρίου 2001, Αθήνα

 

The art in the possible

Phil Sixsmith, εκπαιδευτικός σύμβουλος, ελεύθερος επαγγελματίας
Ελισάβετ Τσαλίκη, υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπάιδευσης Ελευθερίου - Κορδελιού
5 ώρες, Κυριακή, Αγγλικά και Ελληνικά

Συνήθως, όποτε διερευνάται μέσω του εκπαιδευτικού δράματος κάποιο περιεχόμενο σχετικό με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, συνηθίζεται να εστιάζουμε αναπόφευκτα είτε στα μεγάλου μεγέθους πλανητικά προβλήματα όπως η καταστροφή των τροπικών δασών, ή σε πιθανά τοπικά θέματα όπως η χωματερή ή η κατασκευή ενός νέου δρόμου. Μολονότι αυτή η προσέγγιση είναι σημαντική, δεν είναι ωστόσο η μόνη, ή απαραίτητα η πιο παραγωγική συνάντηση του εκπαιδευτικού δράματος με αυτό στο οποίο συχνά αναφερόμαστε ως εκπαίδευση για την αειφορία. Αυτό το εργαστήριο, που θα βασίζεται στο δράμα, θα κτίσει πάνω σε ιδέες που προκύπτουν από την Ατζέντα 21 και αυτού που θα ονομάζαμε υπεύθυνο πολίτη, για να διερευνήσει τρόπους δημιουργίας ενός μέλλοντος επιθυμητού αγκαλιάζοντας την κριτική σκέψη και το θετικό αποτέλεσμα που θα βασίζεται στην δράση. Θα είναι κατάλληλο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τα κοινά μεταξύ αυτών των δύο σημαντικών πεδίων μάθησης.

Ο Phil Sixsmith έζησε και εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε ως σχολικός σύμβουλος επιμορφώνοντας εκπαιδευτικούς, ήταν διευθυντής ενός κέντρου για το εκπαιδευτικό δράμα και για μικρού μεγέθους θέατρο και ήταν πρόεδρος σε επιτροπές εκ μέρους ενός περιφερειακού φορέα για τις τέχνες. Από τότε που ήρθε στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζει σεμινάρια - εργαστήρια για εκπαιδευτικούς με την μεθοδολογία του δράματος σε όλη τη χώρα, είναι διδάσκων στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και συνεργάζεται συχνά με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Η Ελισάβετ Τσαλίκη είναι βιολόγος και εργάστηκε για πολλά χρόνια στον χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η δουλειά της συμπεριλαμβάνει ανάπτυξη προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και συμμετοχή σε ερευνητικές δράσεις. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου - Κορδελιού στην Θεσσαλονίκη.


 

Print

Number of views (478)/Σχόλια (0)