Theatro EDU

Διεθνής Συνδιάσκεψη 2018

Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση

Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυσή του (1998-2018), διοργανώνει την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2018

Πότε: Tα Εργαστήρια γίνονται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και είναι διάρκειας 2,5 ή 5 ωρών.

Τα 5ωρα γίνονται όλα το Σάββατο 24/11/2018 και ώρες 9.30-12.00 & 15.00-17.30

Τα 2,5ωρα γίνονται σε τρεις χρονικές ζώνες: Σάββατο 24/11/18 9.30-12.00 ή Σάββατο 24/11/18 15.00-17.30 ή Κυριακή 25/11/18 9.30-12.00

Πού: Τα Εργαστήρια γίνονται "παράλληλα" σε διάφορες αίθουσες που θα είναι αναρτημένες στο χώρο κατά την άφιξη

Δήλωση συμμετοχής: Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη Συνδιάσκεψη (δημιουργία λογαριασμού, οικονομική τακτοποίηση και συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφών, βλ "Εγγραφές-Κόστος'Αιτήσεις") μπορούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και σε κάποια Εργαστήρια.
Όταν η Γραμματεία επιβεβαιώσει ότι η παραπάνω διαδικασία Εγγραφής ολοκληρώθηκε θα στείλει αυτοματοποιημένο ιμέλ (το πολύ σε 36 ώρες) και θα δίνει την δυνατότητα δήλωσης Εργαστηρίων
 
Η δήλωση γίνεται παρακάτω ηλεκτρονικά με τους κωδικούς εγγραφής στον ιστοχώρο της Συνδιάσκεψης . Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ημέρα και ώρα ώστε να μη δηλωθούν Εργαστήρια που συμπίπτουν στην ίδια χρονική ζώνη..Αλλαγή στη δήλωση Εργαστηρίου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ -  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Επινοώντας την μνήμη

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Επινοώντας την μνήμη

Αθήνα, 24/11/2018, Εργαστήριο, Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/11/2018 3:00 μμ - 5:30 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Επινοώντας την μνήμη

Αθήνα, 24/11/2018

Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά, σκηνοθέτης, δραματολόγος, μέλος ΕΕΠ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: ελληνικά

Το θέμα του εργαστηρίου είναι η μνήμη και η προσέγγισή του θα γίνει μέσω των τεχνικών του θεάτρου της επινόησης. Θα υπάρχουν πολλές πρακτικές δραστηριότητες και λιγότερη συζήτηση. Οι μέθοδοι και οι εφαρμογές που θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης και σε οποιαδήποτε δημιουργική διαδικασία. Το εργαστήριο έχει ως στόχο να δώσει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία για να επινοήσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους πρότζεκτ. Θα ενισχυθούν τεχνικές που ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, το κτίσιμο μιας ομάδας και την ανταλλαγή ιδεών και τρόπων επικοινωνίας με στόχο τη δημιουργία μιας performance. Απευθύνεται σε δραματολόγους, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φοιτητές και σε όποιον έχει περιέργεια και έμπνευση να επινοήσει. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. Επίσης, παρακαλούνται να φέρουν μια φωτογραφία και ένα προσωπικό αντικείμενο. 

Image

Η Άννα Τσίχλη-Μπουασσοννά είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στις Παραστασιακές Σπουδές του The Royal Central School of Speech and Drama (Υποτροφία Στάη). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Υποτροφία Έρευνας Ηράκλειτος). Το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 παρακολούθησε το πρόγραμμα CAS Παραστασιακές Τέχνες στο Ινστιτούτο Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Από το 2005 διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο: «Σκηνοθεσία και Θεατρική Πρακτική». Δίδαξε επίσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και στο The Royal Central School of Speech and Drama, σε δραματικές σχολές, σε κέντρα θεραπείας και απεξάρτησης, σε σχολεία και σε θεατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Δανία, στην Ελβετία και στην Αγγλία. Συμμετείχε σε φεστιβάλ, σε συνέδρια και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και εργαστηριακά προγράμματα, σε επιτροπές αξιολόγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διαθέτει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων. Επινόησε και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις, performances, videoart, events και happenings. Ως δραματολόγος και σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες χορού και σωματικού θεάτρου.
 

Print

Number of views (854)/Σχόλια (0)

Theme picker