Theatro EDU

Διεθνής Συνδιάσκεψη 2018

Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση

Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυσή του (1998-2018), διοργανώνει την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2018

Πότε: Tα Εργαστήρια γίνονται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και είναι διάρκειας 2,5 ή 5 ωρών.

Τα 5ωρα γίνονται όλα το Σάββατο 24/11/2018 και ώρες 9.30-12.00 & 15.00-17.30

Τα 2,5ωρα γίνονται σε τρεις χρονικές ζώνες: Σάββατο 24/11/18 9.30-12.00 ή Σάββατο 24/11/18 15.00-17.30 ή Κυριακή 25/11/18 9.30-12.00

Πού: Τα Εργαστήρια γίνονται "παράλληλα" σε διάφορες αίθουσες που θα είναι αναρτημένες στο χώρο κατά την άφιξη

Δήλωση συμμετοχής: Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη Συνδιάσκεψη (δημιουργία λογαριασμού, οικονομική τακτοποίηση και συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφών, βλ "Εγγραφές-Κόστος'Αιτήσεις") μπορούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και σε κάποια Εργαστήρια.
Όταν η Γραμματεία επιβεβαιώσει ότι η παραπάνω διαδικασία Εγγραφής ολοκληρώθηκε θα στείλει αυτοματοποιημένο ιμέλ (το πολύ σε 36 ώρες) και θα δίνει την δυνατότητα δήλωσης Εργαστηρίων
 
Η δήλωση γίνεται παρακάτω ηλεκτρονικά με τους κωδικούς εγγραφής στον ιστοχώρο της Συνδιάσκεψης . Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ημέρα και ώρα ώστε να μη δηλωθούν Εργαστήρια που συμπίπτουν στην ίδια χρονική ζώνη..Αλλαγή στη δήλωση Εργαστηρίου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ -  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Ξετυλίγοντας το κουβάρι της συνεργασίας μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Ξετυλίγοντας το κουβάρι της συνεργασίας μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα

Αθήνα, 24/11/2018, Εργαστήριο, Ελένη Πολυβίου, Μαρία Αναστασιάδη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/11/2018 9:30 πμ - 12:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της συνεργασίας μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα

Αθήνα, 24/11/2018

Ελένη Πολυβίου, φιλόλογος, εμψυχώτρια εφαρμοσμένου δράματος, Κύπρος
Μαρία Αναστασιάδη, κοινωνική λειτουργός, εμψυχώτρια θεάτρου, Κύπρος

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: ελληνικά

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος. Η ομάδα συμμετέχει σε βιωματικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται νέοι τρόποι επίλυσης διαφωνιών, αναγνωρίζεται η λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και ενθαρρύνεται η απάλειψη της βίας και της επιθετικής συμπεριφοράς. Επίσης προωθείται η αξία του διαλόγου και της συνεργασίας μέσα από το πνεύμα της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Οι συμμετέχοντες βιώνουν το πρόγραμμα ακριβώς όπως θα το εφαρμόσουν και οι ίδιοι στην ομάδα ή την τάξη τους.Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρολόγους, εμψυχωτές θεάτρου και άτομα που ασχολούνται με παιδιά.


Image

Η Ελένη Πολυβίου είναι  πτυχιούχος Ελληνικής φιλολογίας,  εμψυχώτρια εφαρμοσμένου θεάτρου με μεταπτυχιακό τίτλο στο Applied Drama και υποψήφια διδάκτωρ Επιστημών της Αγωγής με κατεύθυνση στη θεατρική αγωγή. Ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, έχει εφαρμόσει ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε παιδιά από 3-18 ετών, σε σχολεία και οργανισμούς, ενώ παράλληλα έχει εμπειρία στον τομέα του εφαρμοσμένου θεάτρου (Drama in education & community). Έχει εφαρμόσει επίσης θεατρικά εργαστήρια στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και συμμετείχε ως εισηγήτρια στο ΣΤ΄ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο 2017 καθώς και στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο IAKE. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε εθελοντική βάση, ως εμψυχώτρια εφαρμοσμένου θεάτρου, ήταν μέλος της ομάδας του Playback Youth Theatre, ενώ έχει εφαρμόσει εργαστήρια με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση στις Φυλακές και σε ομάδες ατόμων με παραβατική συμπεριφορά (Drama with young offenders).


Image

Η Μαρία Αναστασιάδη, είναι κοινωνική λειτουργός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στις Θεατρικές Σπουδές. Ως εμψυχώτρια, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά 3-15 ετών τα τελευταία 15 χρόνια και έχει συμμετάσχει σε πολλά θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα. Από το 2004 εργάζεται ως διευθύντρια σε νηπιαγωγείο, ενώ συμμετείχε ως συντονίστρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει εφαρμόσει θεατρικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και συμμετείχε ως εισηγήτρια στο ΣΤ΄ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο 2017 με τίτλο «Θέατρο και Ετερότητα» καθώς και στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο IAKE «Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία» και στο συνέδριο για την οικογένεια με διοργανωτή τη Μητρόπολη Λεμεσού.
 

Print

Number of views (951)/Σχόλια (0)

Theme picker