Theatro EDU

Διεθνής Συνδιάσκεψη 2018

Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση

Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυσή του (1998-2018), διοργανώνει την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2018

Πότε: Tα Εργαστήρια γίνονται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και είναι διάρκειας 2,5 ή 5 ωρών.

Τα 5ωρα γίνονται όλα το Σάββατο 24/11/2018 και ώρες 9.30-12.00 & 15.00-17.30

Τα 2,5ωρα γίνονται σε τρεις χρονικές ζώνες: Σάββατο 24/11/18 9.30-12.00 ή Σάββατο 24/11/18 15.00-17.30 ή Κυριακή 25/11/18 9.30-12.00

Πού: Τα Εργαστήρια γίνονται "παράλληλα" σε διάφορες αίθουσες που θα είναι αναρτημένες στο χώρο κατά την άφιξη

Δήλωση συμμετοχής: Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη Συνδιάσκεψη (δημιουργία λογαριασμού, οικονομική τακτοποίηση και συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφών, βλ "Εγγραφές-Κόστος'Αιτήσεις") μπορούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και σε κάποια Εργαστήρια.
Όταν η Γραμματεία επιβεβαιώσει ότι η παραπάνω διαδικασία Εγγραφής ολοκληρώθηκε θα στείλει αυτοματοποιημένο ιμέλ (το πολύ σε 36 ώρες) και θα δίνει την δυνατότητα δήλωσης Εργαστηρίων
 
Η δήλωση γίνεται παρακάτω ηλεκτρονικά με τους κωδικούς εγγραφής στον ιστοχώρο της Συνδιάσκεψης . Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ημέρα και ώρα ώστε να μη δηλωθούν Εργαστήρια που συμπίπτουν στην ίδια χρονική ζώνη..Αλλαγή στη δήλωση Εργαστηρίου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ -  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Το Εργαστήρι Δράσης: Διδάσκοντας Υποκριτική μέσω Νοητικών Πειραμάτων

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Το Εργαστήρι Δράσης: Διδάσκοντας Υποκριτική μέσω Νοητικών Πειραμάτων

Αθήνα, 24/11/2018, Εργαστήριο, Brendon Burns

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/11/2018 3:00 μμ - 5:30 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Το Εργαστήρι Δράσης: Διδάσκοντας Υποκριτική μέσω Νοητικών Πειραμάτων

Αθήνα, 24/11/2018

Brendon Burns, διευθυντής στο Τμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου και Θεάτρου για τη Κοινότητα στο Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), Ηνωμένο Βασίλειο

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: αγγλικά

Αξιοποιώντας τον εγγενή αγωνισμό της μεθόδου υποκριτικής και επιτέλεσης των Uta Hagen και Doreen Cannon, το εργαστήριο χρησιμοποιεί την διερεύνηση νατουραλιστικών τεχνικών υποκριτικής ως βάσης για τη διεξαγωγή φιλοσοφικών και πολιτικών νοητικών πειραμάτων. Έννοιες όπως ο ωφελιμισμός, η θετική και η αρνητική ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη ανακαλύπτονται, αντιμετωπίζονται, αναπαριστούνται και συζητούνται μέσα από μια σειρά συναρπαστικών αλλά ταυτόχρονα νοητικά προσπελάσιμων σεναρίων. Καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εφαρμόζουν ολοένα  και πιο περίπλοκες τεχνικές υποκριτικής στις σκηνές που δουλεύουν, το επίπεδο της φιλοσοφικής πολυπλοκότητας εντείνεται. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα της τεχνικής  αυτής είναι η ιδιαιτέρα αναστοχαστική της διάσταση, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε καταστάσεις όπου ένας εμψυχωτής επιθυμεί να εμπλέξει όσους ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του Θεάτρου/ Δράματος  στη  διερεύνηση κοινωνικών/ φιλοσοφικών θεμάτων, όσο και αντιστρόφως όταν επιθυμεί να ενθαρρύνει εκείνους που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους ζητήματα να τα αποδώσουν/εκφράσουν μέσω μιας παράστασης.Αυτό το σεμινάριο διάρκειας 2,5 ωρών απευθύνεται κυρίως σε όσους εργάζονται με νέους ανθρώπους στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, αν και το υλικό είναι εύκολα προσαρμόσιμο σε παιδιά ή ενήλικες συμμετέχοντες.Αριθμός  συμμετεχόντων: Ιδανικά 18 ή 21 (λειτουργεί καλύτερα αν οι συμμετέχοντες μπορούν να χωριστούν σε ομάδες των τριών).

Image

Ο Brendon Burns είναι σκηνοθέτης και εμψυχωτής. Έχει οργανώσει και εμψυχώσει πολλά εκπαιδευτικά και συμμετοχικά θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα μεγάλης εμβέλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και τη Δυτική Αφρική. Σήμερα είναι διευθυντής στο Τμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου και Θεάτρου για τη Κοινότητα στο Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Έχει εργαστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Solent Peoples Theatre, το Indefinite Article and First Draft Theatre και ως βοηθός καλλιτεχνικός διευθυντής στο Proteus Theatre and The Haymarket στο Basingstoke.  Έχει γράψει πολυάριθμα πρωτότυπα θεατρικά έργα και έχει κάνει διασκευές, στις οποίες περιλαμβάνονται και η  πρώτη σύγχρονη θεατρική μεταφορά του έργου της Margaret Atwood The Handmaid’s Tale  και του Aldous Huxley Θαυμαστός καινούργιος κόσμος. Εκπαιδεύτηκε ως ηθοποιός στο Arts Educational School στο Λονδίνο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο στην Εκπαίδευση στο University of Middlesex και στη Ρητορική στο Royal Holloway University of London.

Print

Number of views (1287)/Σχόλια (0)