Αποτελέσματα αναζήτησης

Εργαστήριο για μαθητές - "Σκληρό Καρύδι"

Εργαστήριο για μαθητές - "Σκληρό Καρύδι"

Θεσσαλονίκη, 12/11/2018, Εργαστήριο για μαθητές, 30ο ΔΣ Θεσσαλονίκης

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 12/11/2018 9:00 πμ - 11:00 πμ Export event

"Σκληρό καρύδι"

 

Θεσσαλονίκη, 12/11/2018

Τόπος: 30ο ΔΣ Θεσσαλονίκης
Τάξη: ΣΤ'

Εμψυχώτρια: Αφροδίτη Ρίζου

Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Σιαπανέλα

Παίρνουν μέρος: 16 μαθητές

 

Λίγα λόγια για το "Σκληρό Καρύδι"

"Το Σκληρό Καρύδι" είναι ένα εργαστήριο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο). Είναι κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού και Α' Γυμνασίου -δωρεάν για περιορισμένο αριθμό σχολείων- με προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

​Το εργαστήριο και το βιβλίο με συνοδευτικό υλικό με δραστηριότητες διανέμονται δωρεάν και το όλο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχοι: Ευαισθητοποίηση των μαθητών για το προσφυγικό, καλλιέργεια ενσυναίσθησης και ικανότητας να μπαίνουν στη θέση του άλλου, καλλιέργεια αλληλεγγύης και κλίματος συνεργασίας στην τάξη, πρόληψη καταστάσεων απόρριψης και εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν. Για τους μεγαλύτερους μαθητές επίσης: καλλιέργεια στάσης ενεργού πολίτη, καλλιέργεια ικανότητας κριτικής σκέψης και ένταξης των προβλημάτων όπως το προσφυγικό στην παγκόσμια και συστημική τους διάσταση.

Περιγραφή: Εισαγωγικά παιχνίδια συγκέντρωσης και δημιουργίας πνεύματος συνεργασίας (δημιουργία ομάδων, σωματικών εικόνων κ.ά.).Εισαγωγή στην ιστορία που πραγματεύεται το  «σκληρό καρύδι». Διάβασμα αποσπάσματος και συνέχισης της ιστορίας από τους μαθητές (γραφή). Επεξεργασία των διαφορετικών εκδοχών συνέχισης της ιστορίας και δραματοποίησή τους με δυναμικές εικόνες. Συζήτηση για την έννοια του «ξένου». 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία Δράσης
  • Εργαστήρια για μαθητές
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Εργαστήρια για Μαθητές
  • Σκληρό Καρύδι
Έτος
  • 2018
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Εμψυχωτές
  • Ρίζου Αφροδίτη
Σχολεία
  • 30ο ΔΣ Θεσσαλονίκης
Print

Number of views (2319)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάρτιος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
28
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

Σέρρες, 28/2/2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
345
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
678
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

Σάμος 8/3/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Κρίθαρη
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά