Αποτελέσματα αναζήτησης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Ο Μικρός Εγώ ...με εσάς»,

Αθήνα, 27/1/2018, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Βασίλης Ανδρέου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 27/1/2018 10:00 πμ - 2:00 μμ Export event

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  «Ο  Μικρός Εγώ ...με εσάς»,

Αθήνα  27 Ιανουαρίου 2018, 10.00πμ - 02.00μμ
Χώρος :
 "Βασανάκια".  Ακομινάτου 8, Μεταξουργείο  (Μετρό στάση Μεταξουργείο)

 

Εμψυχωτές :  Βασίλης Ανδρέου, σκηνοθέτης  και η  θεατρική ομάδα Αίολος (Βλασία Κουτσού, Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Θοδωρής Χιντζίδης)

 

Το εργαστήριο συνδέεται με  την παράσταση «Ο  Μικρός Εγώ»  στο Θέατρο «Αλφα – Ιδέα» και  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου. 

Σκοπός αυτού  του εργαστηρίου είναι να ερευνήσουμε τρόπους που το μυθιστόρημα μετατρέπεται σε θεατρικό κείμενο. Πώς ζωντανεύεις διαλόγους, πώς συλλέγεις στοιχεία για τον εκάστοτε χαρακτήρα που δημιουργείς και πώς μπορείς να τα εντάξεις μέσα σε έναν αυτοσχεδιασμό; Στόχος είναι να εντοπίζουμε το θέμα γύρω από το οποίο θα ασχοληθούμε, ώστε να εμπλακούμε με προσωπικούς συσχετισμούς, να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε το θέμα και να εμβαθύνουμε σε αυτό.  Με τον λόγο και το σώμα ως μόνο οδηγό, με εμπιστοσύνη σε αυτό που θα προτείνει ο παρτενέρ, με απόλυτη σκηνική ετοιμότητα ώστε να αξιοποιηθεί οτιδήποτε γεννηθεί επί σκηνής και φυσικά με σφαιρική γνώση του υλικού, μπορείς να δημιουργήσεις και να οδηγήσεις / να φωτίσεις ό,τι σε εκφράζει.  “Όταν ξεκινάς να κάνεις μια παράσταση και το υλικό σου δεν είναι θεατρικό έργο, αλλά μυθιστόρημα, και άρα πρέπει να δημιουργήσεις μια διασκευή, αναζητάς υλικό από παντού. Οτιδήποτε αφορά το έργο που έχεις επιλέξει ή τον συγγραφέα ή την περίοδο, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Με μια τέτοια διαδικασία οδηγήθηκε και η ομάδα Αίολος με σκηνοθέτη τον Βασίλη Ανδρέου και δημιούργησαν την παράσταση “Ο Μικρός Εγώ”, βασισμένη στο μυθιστόρημα αλυσίδα “Τα Ρέστα” του Κώστα Ταχτσή, αλλά και όχι μόνο..’’


 Διάρκεια εργαστηρίου : 4 ώρες

 

Κόστος συμμετοχής : 
Δωρεάν για τα μέλη του Πανελλήνιου  Δικτύου  για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 
και 7ε  για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομών κ.α ΕΔΩ)


ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου. Θα προηγηθούν τα μέλη του Δικτύου που παρακολούθησαν την παράσταση  "Ο Μικρός Εγώ" στις 2/1/2018. 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει
α)  τα  μη μέλη: κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277,δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο,
β) μέλη και μη μέλη : να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: προτιμάμε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ebanking κλπ). Η κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας επιβαρύνει το Δίκτυο!

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 24/1/2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν mail με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ :  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Αθήνας

Συντονισμός : Μαρία Μπαρέλου, Δέσποινα Μίτσιαλη, Αναστασία Νικηταρά

Επικοινωνία :  Μαρία Μπαρέλου/mariabarstav@yahoo.gr/6937323010

__________________________________________________________________________

Βασίλης Ανδρέου Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Παιδαγωγικά και εργάστηκε για δύο χρόνια ως εκπαιδευτικός. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Τζένη Καρέζη (1995-1999). Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής με την Ειρίνα Πρόμτοβα και κίνησης με τον Αντρέι Τσούκιν, καθηγητές του Γκίτις Μόσχας. Δίδαξε θέατρο σε τυφλά παιδιά με προβλήματα αυτισμού. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις χοροθεάτρου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Ηθοποιών Θέατρο», όπου έπαιξε στις παραστάσεις «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και «Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Τη χρονική περίοδο 2001 – 2008 εργαζόταν ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου όπου και συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Στάθη Λιβαθινό και Λίλη Μελεμέ. Παραστάσεις: «Αγάπης Αγώνας Άγονος», «Αυτό που δεν τελειώνει», «Μήδεια», «Ταρτούφος», «Ονειρόδραμα». Από το 2008, με τη διάλυση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, συνέχισε να εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο παίζοντας στις παραστάσεις «Ο βυθός» του Μάξιμ Γκόρκι σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη (2008), «Βόλφγκανγκ» του Γιάννη Μαυριτσάνη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου (2008), «Μασκαράτα» του Μιχαήλ Λέρμοντοφ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (2008), «Φορτουνάτος» του Μάρκου Αντώνιου Φώσκολου σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριτζήλα (2009), «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Ντίμιτερ Γκότσεφ (2009) και «Η κυρία από τη θάλασσα» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία του Έρικ Στούμπε (2010). Το 2011 συμμετείχε στην παράσταση «Ο θάνατος του Δαντόν» του Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το 2011 στην παράσταση «Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας» του Μαρκ Τουέιν σε σκηνοθεσία Λιλής Μελεμέ και το 2013 στην «Ιλιάδα» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Επίσης, έπαιξε στις κινηματογραφικές ταινίες «Το καλοκαίρι της Άννας» (σκηνοθεσία Τζάνιν Μέαρπφάιλ), «Delivery» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και «Without» του Αλέξανδρου Αβρανά (Α’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008). Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: «Θεραπαινίδες» στο θέατρο Συνεργείο (2010) και το ίδιο έργο στο Θ.Ο.Κ (2011), «Ρουμπελστίλστινικ» στο Θ.Ο.Κ. (2010), «Δούλες» του Ζααν Ζακ Ζενέ στο θέατρο Συνεργείο, «Η μύτη» του Νικολάι Γκόγκολ στο θέατρο Συνεργείο (2011), «Ο μικρός εγώ», βασισμένο στο έργο «Τα ρέστα» του Κώστα Ταχτσή στο Βρυσάκι (2013-- 2014) και παρουσιάστηκε με άλλη μορφή το 2017-2018 στο θέατρο Άλφα Ιδέα . “Ματωμένος Γάμος” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2014-2015). “Οδός Ολύμπου 12”, βασισμένο στο μυθιστόρημα “Ελληνική Μυθολογία” του Νίκου Τσιφόρου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. (2016). Διδάσκει υποκριτική τα τελευταία 8 χρόνια σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας και διατηρεί και το θεατρικό εργαστήριο “Βασανάκια”.

 Ομάδα Αίολος  «Ο  Μικρός εγώ» (2013) υπήρξε η πρώτη αγαπημένη δουλειά της ομάδας. Συνέχισε την θεατρική της δράση με άλλες δύο παραστάσεις, σε νέο χώρο και με νέους συνεργάτες. «Ματωμένος Γάμος»   (2014-2015) και   « Οδός Ολύμπου 12» βασισμένο στην ελληνική Μυθολογία του Νίκου Τσιφόρου (2016) και τα δύο σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Το  (2017) και πάλι επέστρεψαν στην παράσταση «Ο Μικρός Εγώ» στο Θέατρο Αλφα-Ιδέα.

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2018
Πόλεις
  • Αθήνα
Εμψυχωτές
  • Ανδρέου Βασίλης
Συνεργαζόμενοι
  • Θεατρική ομάδα Αίολος
Print

Number of views (1620)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Ιανουάριος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29
30311234
5
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 5/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κεντρική & Δυτική Μακεδονία)
678910
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 10/1/2026 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς,
11
121314
«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση»

«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση»

Διαδικτυακά, 14/1/2026 παρουσίαση-συζήτηση, Γλυκερία Αράπη
1516
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 16/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
1718
19
«...εγώ είμαι Εγώ»

«...εγώ είμαι Εγώ»

Διαδικτυακά, 19/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Αφροδίτη Ρίζου
202122
«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

Διαδικτυακά, 22/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Ιωάννης Πούλιος
23
"κι αν ήσουν εσύ; - πες το  δυναμικά με εικόνες!"

"κι αν ήσουν εσύ; - πες το δυναμικά με εικόνες!"

Άρτα, 23-24 Ιανουαρίου 2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Γιώργος Μπεκιάρης
24
25
«Κλικ - ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»

«Κλικ - ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»

Ηγουμενίτσα, 25/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Κρίθαρη,
26
«Σκληρό Καρύδι!»

«Σκληρό Καρύδι!»

Διαδικτυακά, 26/1/2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
2728
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

Διαδικτυακά, 28/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Κατερίνα Αλεξιάδη
29
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
30311
2345
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
678

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά