Αποτελέσματα αναζήτησης

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Θεσσαλονίκη, 18/11/2018, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Τζένη Καραβίτη, Ιωάννα Μήτσικα, Αφροδίτη Ρίζου, Λευτέρης Τεκτονίδης

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/11/2018 11:00 πμ - 3:00 μμ Export event

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το διαδραστικό πρόγραμμα και την έκθεση

"Face Forward ...into my home"

 

Θεσσαλονίκη, 18/11/2018
Διάρκεια:
 4 ώρες.
Τόπος: Δημοτικός Εκθεσιακός Χώρος (πρώην αποθήκη στρατού), Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Επιμορφωτές: Τζένη Καραβίτη, Ιωάννα Μήτσικα, Αφροδίτη Ρίζου, Λευτέρης Τεκτονίδης
Συντονισμός: Τζένη Καραβίτη

Συμμετέχοντες: 20 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επιπλέον 10 συμμετέχοντες, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Συνεργασία: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  διοργανώνουν 4ωρο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών,  οι οποίοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το υλικό του προγράμματος Face Forward … into my home στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων, μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος, ερευνητικών εργασιών  κ.ά.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, που  είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με το θέμα της έκθεσης.

Σύντομη περιγραφή: Η έκθεση Face Forward ...into my home, που παρουσιάζεται από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018 στον Δημοτικό Εκθεσιακό Χώρο, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αποτελείται από 26 φωτογραφικά πορτρέτα μαζί με τις ηχογραφημένες αφηγήσεις  προσφύγων  και αιτούντων άσυλο, ηλικίας από 13 έως 59 ετών, που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν  τη ζωή τους στην Ελλάδα. Oι αφηγήσεις και τα πορτρέτα προέκυψαν ύστερα από μία σειρά εργαστηρίων αφήγησης με έναυσμα έργα τέχνης από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Το  εργαστήριο  αποτελείται από  δραστηριότητες που φέρνουν τους συμμετέχοντες σε  επαφή με τη μεθοδολογία που ακολούθησαν οι επιμελητές του προγράμματος και της έκθεσης και  προτείνει τρόπους  αξιοποίησης του πλούσιου υλικού της μέσα και έξω από την τάξη.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ.  2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Σ4/Σ20κλπ
  • Σ4
Έτος
  • 2018
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Εμψυχωτές
  • Καραβίτη Πολυξένη
  • Μήτσικα Ιωάννα
  • Ρίζου Αφροδίτη
  • Τεκτονίδης Λευτέρης
Συνεργαζόμενοι
  • ΚΜΣΤΘ
  • ΕΜΣΤ
Print

Number of views (2125)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Δεκέμβριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24252627
28
#Support_Hara

#Support_Hara

Θεσσαλονίκη, 28-30/11/2025 εργαστήριo για εκπαιδευτικούς, Ειρήνη Μαρνά, Αγλαΐα Νάκα
29
30
12
«Με λογισμό και μ’ όνειρο»

«Με λογισμό και μ’ όνειρο»

Πάτρα, 2/12/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιούλη Δούβου, Γιώργος Μπεκιάρης
3
«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

Διαδικτυακά, 3/12/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου
45
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 5/12/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος)
6
7
ΑΤΤΙΚΗ - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2025

Αθήνα 6-7/12/2025, Διήμερο εκδηλώσεων: Εργαστήριο PlaybackTheatre & Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ Teen Talk
8
«Σκληρό Καρύδι!»

«Σκληρό Καρύδι!»

Διαδικτυακά, 8/12/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
910
«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου – Η σκηνή τόπος μαρτυρίας και μνήμης

«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου – Η σκηνή τόπος μαρτυρίας και μνήμης

Διαδικτυακά, 10/12/2025, ανοιχτή συζήτηση με τη σκηνοθέτρια Σοφία Καραγιάννη
1112
13
Το «Πρόγραμμα TIM2 (Θέατρο και Μαθηματικά): Αξιοποιώντας τεχνικές του θεάτρου για τη διδασκαλία των μαθηματικών»

Το «Πρόγραμμα TIM2 (Θέατρο και Μαθηματικά): Αξιοποιώντας τεχνικές του θεάτρου για τη διδασκαλία των μαθηματικών»

Ιωάννινα 12-14/12/2025, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μπεκιάρης, Δημήτρης Κονετάς
14
15161718
«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» - Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» - Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

Διαδικτυακά, 18/12/2025, Γιώργος Μπεκιάρης, Λάμπρος Αραπάκος, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μόσχος, Διονύσης Παύλου, Ευγενία Ζάγουρα
192021
22232425262728
2930311234

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά