Όλες οι δράσεις στην Αττική

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Αθήνα, 3/12/2017, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Νάσια Χολέβα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 3/12/2017 4:00 μμ - 8:00 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Σ4

Αθήνα 3/12/2017


 

«Κι αν ήσουν εσύ; Τι θα έκανα εγώ;»
στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού,

Χώρος: πλατεία Τράιμπερ 8
 

Επιμορφώτρια: Χολέβα Αθανασία
 

Περιγραφή:

Πώς εισάγω το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ομάδα μου βιωματικά;

Πώς διατηρώ το ενδιαφέρον των μαθητών μου στις δραστηριότητες;

Πώς αντιμετωπίζω μια τάξη με πολυπολιτισμικό προφίλ;

Στο εργαστήρι αυτό θα δοκιμάσουμε μια σειρά από παιχνίδια και δραστηριότητες που αποτελούν μέρος της επιμόρφωσης του «κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος» (το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από το Πανελλήνιο  Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με τη συνεργασία και συγχρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από το Φεβρουάριο του 2015).
Στόχος του εργαστηρίου είναι να μοιραστεί προκλήσεις όσον αφορά το συντονισμό μιας ομάδας, να εστιάσει σε τεχνικές εμψύχωσης, να τονίσει τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα μιας τέτοιας προσέγγισης και να δώσει στους συμμετέχοντες μια σειρά από χρήσιμες προτάσεις για υλοποίηση μέσα στην τάξη ή την ομάδα τους. Παράλληλα, θα εξετάσουμε τα όρια του κάθε εργαλείου, θα διερευνήσουμε πιθανές τροποποιήσεις ή παραλλαγές του, θα εντοπίσουμε πιθανούς κινδύνους στην εμψύχωση και θα αναζητήσουμε λύσεις και σε θέματα συντονισμού μιας ομάδας.

Το εργαστήριο είναι φυσικά βιωματικό και απευθύνεται σε ανθρώπους που δουλεύουν με ομάδες πάνω σε βιωματικές δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους …κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Αττική - Ημερολόγιο δράσεων

«Φεβρουάριος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Αθήνα, 15/2/2026 "Εγώ κι εσύ" της Λορεν Γκαντερσον σε σκηνοθεσία της Σ. Βγενοπούλου στο Θέατρο " Μιχάλης Κακογιάννης
16171819202122
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
281
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
345678

Αναζήτηση