Όλες οι δράσεις στα Δωδεκάνησα

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Ρόδος, 11/3/2017, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Ηρώ Ποταμούση

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/3/2017 10:00 πμ - 2:00 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Σ4

Εργαστήριο "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων 


 

Ρόδος, 11 Μαρτίου 2017, 10.00 – 14.00
Τόπος: 7ο Γυμνάσιο Ρόδου, Μιχαήλ Πετρίδη 29, Ρόδος
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών
 

Εκαναν αίτηση: 35
Συμμετείχαν: 31


Tο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. 

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Ποθητή Λόης και κας Μουλά Ευαγγελίας.

Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν 12 εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια και 12 από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Δωδεκανήσου και ακόμα 6 άτομα στελέχη εκπαίδευσης (Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Σχολικοί Σύμβουλοι κλπ), εμψυχωτές νεανικών ομάδων ή ανθρωπιστικών οργανώσεων, φοιτητές κ.ά.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.
Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 

Τόπος: 7ο Γυμνάσιο Ρόδου, Μιχαήλ Πετρίδη 29, Ρόδος
Ώρες: 10:00-14:00 

Επιμορφωτές/Εμψυχωτές: Ηρώ Ποταμούση

Το Εργαστήριο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" σχεδιάστηκε με βάση το ομότιτλο βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο - Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων" (2016) που περιλαμβάνει 28 προσωπικές ιστορίες-αφηγήματα ανήλικων προσφύγων, αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας στην Αθήνα και την Πάτρα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2016. Το εργαστήριο έχει σαν βασικό στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν, αποκωδικοποιήσουν και να ορίσουν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από τις ιστορίες/αφηγήσεις ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που περιέχει το βιβλίο των Μονολόγων. Σε αυτό το πλαίσιο, τα κείμενα των Μονολόγων καθώς και άλλο οπτικοακουστικό υλικό θα αποτελέσουν την αφετηρία του εργαστηρίου και θα λειτουργήσουν σαν αφορμές για διάλογο και δημιουργία αναπαραστάσεων από την ομάδα. Οι τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και οι συμβάσεις που προτείνονται και εφαρμόζονται κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, θα αποτελέσουν τόσο τα μέσα διερεύνησης του αρχικού υλικού όσο και τα εργαλεία για τη δημιουργία νέων εικόνων και δράσεων από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Προσοχή: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο: να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους… κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Συνεργασία: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (1282)/Σχόλια (0)

Δωδεκάνησα - Ημερολόγιο δράσεων

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αναζήτηση