Όλες οι δράσεις στην Πελοπόννησο

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Πάτρα, 24/10/2017, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Γιούλη Δούβου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/10/2017 5:00 μμ - 9:00 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Σ4

"Ακολουθώντας το αγόρι με τη βαλίτσα" 

για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων


 

Πάτρα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, 17.00 – 21.00

Τόπος: Πάτρα, 6ο  Γυμνάσιο Πατρών (Έλληνος Στρατιώτου & Αγίας Σοφίας)

 

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οργανώνουν το βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Ακολουθώντας το αγόρι με τη βαλίτσα».


Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ.Ε. Αχαΐας, Τμήμα Αγωγής Υγείας, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούςτης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε εμψυχωτές νεανικών ομάδων.


Σκοπός: Με αφορμή το εξαιρετικό έργο του ΜάικΚένυ “Το αγόρι με τη βαλίτσα”, φτιάχνουμε ένα θεατρικό εργαστήρι, που στόχο έχει οι συμμετέχοντες να προβάλουν τις προσωπικές τους σκέψεις και να διερευνήσουν τις απόψεις των άλλων μέσα από την αλληλεπίδραση, χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις υποκριτικές ικανότητες.

Επιθυμούμε να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία, να αναπτύξουμε τη φαντασία και να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε το φλέγον κοινωνικό ζήτημα της προσφυγιάς, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφορά.

Ευελπιστούμε στη συναισθηματική εμπλοκή και την συν-κίνηση! Θα χρησιμοποιηθούν μέθοδοι θεατρικού παιχνιδιού, ασκήσεις ενεργοποίησης, συνεργασίας, ρυθμού, φαντασίας, δυναμικές εικόνες, σωματική έκφραση, παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις status, αυτοσχεδιασμοί, δραματοποιήσεις και τεχνικές θεάτρου forum.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.humanrights.theatroedu.gr


Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εμψυχωτές νεανικών ομάδων.
Προτεραιότητα  για  να  παρακολουθήσουν  το  εργαστήριο  θα  έχουν  οι  εκπαιδευτικοί  που παρακολούθησαν το πρόγραμμα: “κι αν ήσουν εσύ;“, τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και εκπαιδευτικοί που προτίθενται να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο υλικό στις τάξεις τους.
Θα επιλεγούν 25 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εμψυχωτές νεανικών ομάδων.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.


Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση στο χώρο και ασκήσεις στο έδαφος.


Επιμορφώτρια: Γιούλη Δούβου


 

Συνεργασία: Δ/νση Δ.Ε. Αχαΐας, Τμήμα Αγωγής Υγείας. 

 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πελοπόννησος - Ημερολόγιο δράσεων

«Μάρτιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
242526272812
345678

«Θεατρικές τεχνικές και δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ηράκλειο 8/3/2025 εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Γούση
9
10111213141516
171819

Η έμφυλη διάσταση της φροντίδας

Μεσσήνη Μεσσηνίας, 14-15-16 Φεβρουαρίου & 19 Μαρτίου 2025, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, πρόγραμμα DISC
20212223
24252627
«Process drama for learning with pleasure, together»

«Process drama for learning with pleasure, together»

Ναύπλιο 27-28/3/2025 εργαστήριο. John O'Toole
28
«Process drama for learning with pleasure, together»

«Process drama for learning with pleasure, together»

Ναύπλιο 27-28/3/2025 εργαστήριο. John O'Toole
29
"Θέατρο των Καταπιεσμένων με τους Jana Sanskriti"

"Θέατρο των Καταπιεσμένων με τους Jana Sanskriti"

Πάτρα 29-30/3/2025 σεμινάριο. Sanjoy & Sima Ganguly
30
"Θέατρο των Καταπιεσμένων με τους Jana Sanskriti"

"Θέατρο των Καταπιεσμένων με τους Jana Sanskriti"

Πάτρα 29-30/3/2025 σεμινάριο. Sanjoy & Sima Ganguly
3112
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Αχαΐα

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Αχαΐα

Πάτρα 2/4/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Αχαΐας
3456

Αναζήτηση