Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δράση "Μαζί"

Δράση "Μαζί"

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας, 29/3/2018, Δράση "Μαζί"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/3/2018 10:00 πμ - 12:00 μμ Export event


Δράση "Μαζί"

"Η πόλη των ονείρων μας"

 

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας, 29/3/2018

«Συνάντηση φιλιώματος  μεταξύ των μαθητών/-τριών της πρωτοβάθμιας ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας και αυτών του
Δημοτικού Σχολείου του χωριού Παλιάμπελα στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας & του Νηπιαγωγείο Παλιάμπελων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, 

Εμψυχωτές: Σόνια Βλάχου, Θοδωρής Παππάς

Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Γιάννουλα, Νικόλαος Ρίζος, Ευθύμιος Μυλωνίδης, Αρετή Μπόχτη, Γωγώ Κομποτιάτη, Χρύσα Αρβανιτούδη, Βασιλική Γεωργάκη

Συμμετέχουν: 51 μαθητές (28 από ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας και 23 από Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Παλιάμπελων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας)

Περιγραφή δράσης: Οι μαθητές πήραν μέρος σε ομαδικά παιγνίδιαβασισμένα στην τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού και σε αθλοπαιδιές, χωρισμένοι/-ες σε ηλικιακές ομάδες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ζωγραφική (αποτυπώματα χεριών, ονόματα, μεγάλη ζωγραφιά με θέμα «Η πόλη των ονείρων μας»).

Η παρουσία αλληλέγγυων γονέων από τα Παλιάμπελα οι οποίοι/-ες μας εξασφάλισαν και γαστρονομικές απολαύσεις. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου διδασκόντων της περιοχής χάρισαν με την ολοκλήρωση της δράσης παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά υλικά στα παιδιά και φρόντισαν για την τέλεια ολοκλήρωση μιας γιορτής χαράς και τρυφερότητας την οποία οι μικροί/-ές μαθητές της ΔΥΕΠ προσέλαβαν με το μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του "ΜΑΖΙ- REAL TWINNING"


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (1405)/Σχόλια (0)