Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δράση "Μαζί"

Δράση "Μαζί"

Θεσσαλονίκη, 16/11/2018, Δράση "Μαζί", 1ο Πειραματικό ΔΣ Θεσσαλονίκης

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 16/11/2018 9:00 πμ - 11:00 πμ Export event


Δράση "Μαζί"

 

Θεσσαλονίκη, 16/11/2018,

Τόπος: 1ο Πειραματικό ΔΣ Θεσσαλονίκης

Παίρνουν μέρος: Το σύνολο των μαθητών του σχολείου και 20 παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά συνόδευε η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο ανήκει στο δίκτυο σχολείων του Προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» και η συνάντηση εντάσσεται στις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονιών τους για το προσφυγικό ζήτημα.

"Φτιάξαμε πρωινό με ελληνικές γεύσεις για να υποδεχτούμε τα παιδιά και συμμετείχαμε σε εργαστήριο κατασκευής με γυψόγαζα «Τα χέρια της φιλίας» και σελιδοδεικτών που δόθηκαν ως αναμνηστικό δώρο στα προσφυγόπουλα. Έγινε ανάγνωση του βιβλίου «Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ» της MiraLobe, στα ελληνικά, αραβικά και φαρσί, παίξαμε παιχνίδια στην αυλή, φτιάξαμε πανό με μηνύματα αλληλεγγύης σε διάφορες γλώσσες".

Προηγήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των γονιών του σχολείου σε συνεργασία με την οργάνωση «Άρσις».


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (1195)/Σχόλια (0)