Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δράση «Μαζί» - «...εγώ είμαι Εγώ»

Δράση «Μαζί» - «...εγώ είμαι Εγώ»

Αθήνα, 10/4/2022 11:00-12:00, Δράση «Μαζί», Ελένη Δριβάκου, Άλκηστις Βασιλάκου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 10/4/2022 11:00 πμ - 12:00 μμ Export event


Δράση «Μαζί» « «...εγώ είμαι Εγώ». »

 για παιδιά Νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού

Τόπος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10/4/2022, Ώρες: 11:00-12:00

Δωρεάν. Θέσεις περιορισμένες

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” πραγματοποιούν σε συνεργασία με τα "Εκπαιδευτικά Προγράμματα" του Μεγάρου Μουσικής Αθήνας θεατρικό εργαστήριο με τίτλο: «...εγώ είμαι Εγώ». 

Εμψύχωση: Ελένη Δριβάκου, Άλκηστις Βασιλάκου

Σύντομη περιγραφή: 

 Το εργαστήριο "παντομίμα και γλώσσα του Σώματος" εντάσσεται το πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους. Απευθύνεται σε μεικτή ομάδα μαθητών (ντόπιοι και πρόσφυγες)  και επιδιώκει να προσελκύσει και να δημιουργήσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη γλώσσα του σώματος και την "μυστική" της ερμηνεία. Η μη λεκτική επικοινωνία η οποία χρησιμοποιείται καθιστά στη συγκεκριμένη δράση είναι κατάλληλη για πολυπολιτισμικό κοινό το οποίο μιλά διαφορετικές γλώσσες. Ξεκινά με παράσταση παντομίμας, η οποία δίνεται για όλους τους μαθητές  σε χώρο του σχολείου ή θέατρο. Μετά την παράσταση ακολουθεί εργαστήρι/workshop με μαθητές στην τάξη τους  με θέμα την παντομίμα  και την γλώσσα του σώματος. Το εργαστήρι περιλαμβάνει: 1. Παρουσίαση της τέχνης της παντομίμας. 2. Πρακτικές ασκήσεις . 3. Χαρακτήρες/ ρόλοι, διάφοροι χαιρετισμοί, επικοινωνία. 4. Πολιτιστικές διαφορές. 5. Έκφραση μέσω διαφορετικών στάσεων. 6. Επιβολή, σεβασμός, επαφή με το βλέμμα, σωματική επαφή κ.λπ. Το project τελειώνει με ένα εργαστήρι/διάλεξη για το προσωπικό του σχολείου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ελένη Δριβάκου γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου του 1977 στην Σπάρτη, Λακωνίας. Τον Μάιο του 2001 αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας(Κοινωνικοί Λειτουργοί) και τον Ιούνιο του 2005 απέκτησε το πτυχίο της παιδαγωγικής επιστήμης απο το ΑΠΘ. Στον ενδιάμεσο χρόνο έκανε την πρακτική της άσκηση ως κοινωνική λειτουργός στο jugend centrum BETWEEN στο Bregenz της Αυστρίας για ένα εξάμηνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε κλινική λογοθεραπείας ,σε κατασκηνώσεις με παιδιά ΑΜΕΑ. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό ολοκλήρωσε τον Α’ και Β’ κύκλο σπουδών στο εργαστήρι Δραματικής Τέχνης ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ επί δύο έτη και ακολούθησε κι ένας χρόνος παρακολούθησης  στο θεατρικό  εργαστήρι ΧΩΡΟΣ με τον Σίμο Κακάλα και τον Θοδωρή Οικονομίδη επίσης στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης  . Το 2014 ξεκίνησε να φοιτεί στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, το οποίο και έχει πλέον ολοκληρώσει . Έχει επίσης  ολοκληρώσει τον κύκλο δύο ετών της εκπαίδευσης πάνω στη μέθοδο της Δραματοθεραπείας. Για τρία χρόνια δίδασκε ελληνική γλώσσα σε αναλφάβητους Έλληνες και αλλοδαπούς κρατούμενους στα καταστήματα κράτησης, Αγροτικές και κλειστές, στην Τίρυνθα Αργολίδας και για ένα μικρό διάστημα υπηρέτησε ως ΣΕΠ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας. Το Μάιο του 2001 παρουσίασε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η Δραματική Τέχνη ως μέσο προγράμματος στην Κοινωνική εργασία με Ομάδες σε παιδιά σχολικής ηλικίας” και στο νησί των Κυθήρων, όπου εργαζόταν για επτά έτη, αποτελούσε μέλος της ομάδας οργάνωσης φεστιβάλ παραμυθιού και θεατρικών παραστάσεων με ομάδες εφήβων και παιδιών σχολικής ηλικίας. Συμμετέχει στην ερασιτεχνική-πειραματική θεατρική σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ  Ναυπλίου και επίσης  έχει υπάρξει μέλος στην ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Ναυπλίου και της ομάδας εμψυχωτών-σχεδιαστών προγραμμάτων για την εκπαίδευση κοινού στο αρχαίο δράμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και της ομάδας εμψυχωτών θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το τελευταίο διάστημα αποτελεί και μέλος της ομάδας επιμορφωτών/τριών για το πρόγραμμα κινηματογράφου οργανωμένο από το Φεστιβαλ κινηματογράφου Χανίων.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: info@theatroedu.gr / 2106541600