Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Αποσαφηνίζοντας τις έννοιες και αποφεύγοντας τις ‘παγίδες’»

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων - «Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Αποσαφηνίζοντας τις έννοιες και αποφεύγοντας τις ‘παγίδες’»

Διαδικτυακά, 6/5/2020, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), ​Κώστας Μάγος

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/5/2020 7:00 μμ - 9:00 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

«Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Αποσαφηνίζοντας τις έννοιες και αποφεύγοντας τις ‘παγίδες’»

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2)

Διαδικτυακά, 6/5/2020

Ώρες: 19.00 – 21.00 

Επιμορφωτής: Κώστας Μάγος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Συντονισμός: Χριστίνα Ζώνιου

Σύντομη περιγραφή
Θα αποσαφηνίσουμε βασικές έννοιες που αφορούν σε ζητήματα διαχείρισης της ετερότητας και παράλληλα θα εστιάσουμε στις συνήθεις ‘παγίδες’, δηλαδή στις συχνά λανθασμένες προσεγγίσεις, που εμφανίζονται στην εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Βιογραφικά στοιχεία
Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από το 2007 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει και ερευνά ζητήματα σχετικά με τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600