«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»
Συνάντηση με τον «πολιτισμικά άλλον»
Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2)
Διαδικτυακά, 13/5/2020
Ώρες: 19.00-21.00
Επιμορφωτής: Νίκη Γκόντα, κοινωνική λειτουργός
Συντονισμός: Τζένη Καραβίτου
Βιογραφικά στοιχεία
Η Νίκη Γκόντα γεννήθηκε στον Βόλο όπου και ολοκλήρωσε την τυπική εκπαίδευση. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ της Πάτρας το 2011. Επιστρέφοντας στον Βόλο μετά τις σπουδές της ακολούθησε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία στο Νευρολογικό Εργαστήριο του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα απέκτησε την Επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Ομοσπονδία Κωφών. Το 2014 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Β.Ε. Από το 2015 εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ ΜΚΟ, Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ και του ΔΟΜ. Τον τελευταίο χρόνο συντονίζει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Re-Generations», που στοχεύει στην ένταξη νεαρών μεταναστών και προσφύγων μέσα από προγράμματα καθοδήγησης (mentorship). Τα τελευταία 4 χρόνια εκπαιδεύεται στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Συμμετέχει στο «κι αν ήσουν εσύ;» ως εμψυχώτρια και υπήρξε συντονίστρια της δράσης «Οur Space»στη Θεσσαλονίκη.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.
Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Περιφερειακός Συντονισμός Βόρειας Ελλάδας: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου antitsarb@gmail.com & Αφροδίτη Ρίζου afroditi.gr@gmail.com
Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600